Om villkorslös kärlek
skrivet 2009-10-30 klockan 10:28:02

Än en gång måste jag få citera underbara fröken K som går under namnet Bitterfitta. Ibland undrar jag om våra världar på något sätt ändå är sammankopplade om än så långt ifrån varandra? Allt för många gånger stämmer våra tankar till punkt och pricka och dessutom under samma tidpunkter(!) Galet. Men kanske var det också just därför vi av en ren slump fann varandra(!?) I tisdags kunde man läsa hos dig att Det finns inget som heter villkorslös kärlek. Något jag i det stora hela håller med om. Den enda villkorslösa kärlek som enligt mig har en möjlighet till existens är den mellan förälder och dess barn. En kärlek som dock många gånger får sig törnar pga olyckliga omständigheter. Men trots detta den enda kärlek som i grund och botten faktiskt alltid är villkorslös hur vi än vrider och vänder på det. 

Gång på gång får jag erfara att det inte finns något som heter villkorslös kärlek. Det finns nämligen alltid ett krav. Om du inte gör som jag säger eller som jag vill så älskar jag dig inte. Jag blir förbannad på mig själv för att jag ständigt förtränger detta och att jag blir lika ledsen varje gång det dyker upp igen. Att jag aldrig lär mig..

Själviskhet är inte att leva som man själv vill utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill säger Oscar Wilde. Han har så rätt i det. Existerar kärlek utan villkor undrar jag? Eller kommer det alltid finnas ett behov eller en önskan som skall uppfyllas.


Fuck it säger Bitterfitta och fuck it säger även jag.


Too much choices must be made
skrivet 2009-10-29 klockan 11:30:17

Börjar sakteliga förenas med denna envisa förkylning som inte verkar ha några avsikter att lämna mitt mosiga jag de närmsta dagarna. Spenderar sjukt mycket tid i soffan med min snörvlande clownnäsa begraven i skolböckerna och dataskärmen. Har även hunnit konstatera (kanske inte första gången..!) hur sjukt mycket dålig skit som visas på TV under dagarna. Kort och gott är nässprayen, datorn och TVn just nu mina bästa vänner. Tragiskt om något, men jag ska banne mig bli frisk snart! Bostadsletandet continues och igår var jag och kikade på ett rum som verkar helt ok och som jag får om jag vill ha det. Kruxet är att jag måste bestämma mig på fredag och då jag har fler eventuella alternativ på gång blir det ett dilemma för en sådan velpanna som jag som har svårt för att välja mellan bu eller bä. På fredag ska jag nämligen få kika på ett annat rum och så sent som imorse hade jag fått svar från en snubbe som vill hyra ut sin 5:a (vilket betyder att jag kommer dela lägenhet med ett gäng klasskamrater ifall de är intresserade), men som jag inte kommer kunna veta om det blir av förrän tidigast i nästa vecka. What to do, what to do? För visst vill man väl ändå alltid ha bästa möjliga på alla sätt och vis? Vet samtidigt inte om jag vågar riskera att allt i slutändan skiter sig(!?) Känns inte som det är läge för det just nu helt enkelt..



Samvetskval och fortsatt bostadsdesperation
skrivet 2009-10-28 klockan 10:41:58

Detta måste få ett slut. Pratar självklart om min vardag, eller snarare icke-existerande vardag. Att jag dragit på mig årets förkylning (om inte grissjukan!? peppar peppar!) må så vara, jag försöker duktigt plöja igenom instuderingsuppgifter och dylikt ändå på hemmaplan, men det är just det, hemmaplan.. Jag har ingen hemmaplan och snart kan jag inte längre med att jag snyltar på mina kära vänner. Har blivit erbjuden ett studentrum i en jättesunkig lägenhet, men jag kan inte med att binda upp mig på det trots att jag får skitdåligt samvete för att jag inte tar något jag faktiskt erbjuds. Mitt samvete har allid ställt till det för mig och fortsätter så att göra. Vill bara slippa känslan av att vara en börda andra måste bära..



Finally - the Haircut
skrivet 2009-10-27 klockan 15:54:08



Pic by Myself



Genomförkyld med fullmatade hjärnceller
skrivet 2009-10-23 klockan 11:25:17

Första skolveckan är så avklarad och här sitter jag helt genomförkyld, smått febrig, med ett skatbo i halsen. Ögonen är sådär blanka och skallen känns mest bara som mos. Det har varit en intensiv vecka med sjukt mycket info och cirkus en halv miljard nya intryck. Med andra ord precis som det ska vara när man börjar en ny utbildning med nya klasskamrater i en ny stad. Har känt starkare och starkare för var dag som gått hur rätt detta är och det kommer without any doubt bli två helt fantastiska år! Denna veckan har mest handlat om introduktion för utbildningen och att lära känna alla nya klasskompisar, vilket man i och för sig inte gör på en vecka, men nu vet jag i alla fall vad alla heter och har ett hum om var de kommer ifrån osv. Under onsdagen och gårdagen bar det iväg på kick-off strax utanför Uppsala. Två dagar fullspäckade med föreläsningar, teambuildingbana (som mitt lag lyckades komma 2:a på i alla fall, inte fy skam!), kanotpaddling, middag tillsammans och bastubad för vissa. Tror nog de flesta hade grymt skoj! Fredagarna kommer vara vår instuderingsdag och inte mig emot då det i praktiken betyder långhelg varje vecka. Jag älskar redan att plugga igen(!) Nu hoppas jag bara på att den här nedrans förkylningen inte blir långvarig och att det här med bostadsletande snart är över så får jag lägga fokus på allt skoj istället. 




Magisk vy som jag tog från kanoten.



One more haircut och soft kvällsmys
skrivet 2009-10-15 klockan 00:55:03

Så vart jag nyfrissad..again! Ja jag vet, det är helt crazy. Vad ska hända härnäst tänker ni!? Raka hela skallen kanske? Njae, don't think so. Men har man möjligheten att få känna av lite för att senare bestämma sig för att man nog vill kapa lite till i alla fall, ja då är det klart man gör det också. Nu vart jag korthårig igen, dock inte lika kortis som sist för cirkus 2 år sedan och än så länge har jag inte gjort något åt färgen. Har så förbaskat svårt att bestämma mig för om jag ska va ljus eller mörk!? What do YOU think? Ljusare vill jag ändå alltid bli mot sommaren och nackdelen med att då fixa sig mörk under höst- och vinterhalvåret är att man aldrig uppnår samma schyssta färg till sommaren om än man ljusar upp och slingar och har sig. Resultatet blir never the same. Men vem vet, kanske Malin kan överraska och faktiskt lyckas med något ingen annan gjort tidigare(!?) I-landsproblem om något, men jag måste få vila hjärncellerna från bostadstankar ett tag också om än det numera är prio ett i mitt, för tillfället, inte fullt så händelserika liv. Te, nybakta scones som jag bara älskar, ett glas cola och Polly's till Greys har annars kvällen bjudit på. Allt hemma hos familjen Quist efter kapandet av mitt hårsvall. Får bjuda på pics på nyfrissad Anna imorgon i brist på andra news, men nu står John Blund på tröskeln och trampar..



Så nära men ändå inte riktigt där
skrivet 2009-10-14 klockan 09:58:54

Imorse såg jag snö(!) som trillade från himlen. Svårt att acceptera, jag som ännu inte riktigt fattat att hösten kommit. Men vi befinner ju oss trots allt i mitten av oktober så det är väl bara att förenas med tanken att sommaren är över för detta året hur mycket jag än vill fortsätta gå barfota utan strumpor på fossingarna. Huvudvärken är annars på plats även denna morgon och förmiddag och jag känner mig ovanligt hängig ska jag motvilligt erkänna. Orkar inte med att bli sjuk i dagsläget så jag hoppas innerligt att det bara är vätskebrist och för mycket bostadsletande på nätet som ställt till det. Jag längtar så otroligt mycket efter att få landa nu, komma på plats och i ordning. Skapa rutiner och icke-rutiner. Känna det där lugnet samtidigt som jag får utlopp för all den där positiva energi som ligger nånstans där inne i stand-by-läge. Jag är så nära nu, men ändå inte riktigt där..



Årets sista viol?



For old times' sake
skrivet 2009-10-13 klockan 21:25:59

Vaknade imorse med en gräslig huvudvärk, något som höll i sig resten av dagen och ända in på kvällskvisten. Tog en siesta vid 16-tiden och försökte sova bort skiten, det gick ganska bra trots att huliganerna hann komma hem från dagis här. Jag börjar känna mig som en fastvuxen inventarie, i kombo med städerska, kocka och till viss del lekkamrat tillika klätterställning. Men jag klagar inte, tvärtom! Jag är tacksammast i världen just nu. Bostadsletandet går fortfarande trögt. Idag har jag dock haft en supertrevlig lunchdejt med my old time soulmate som jag inte träffat på år och dar, bokstavligt talat. En lunchdejt är inte tillräckligt med tid för att gå igenom de senaste 4-5 åren av våra liv, det är bara att konstatera. Får nog helt enkelt bli ännu en dejt med supergoa gravida Anna inom en snar framtid.  Cirkus 10 år sedan vi hookade upp med varandra, vilket får en att förstå hur jäkla fort tiden bara rinner iväg. Trots detta kändes det som att det var igår vi satt där och bubblade. Skön känsla som jag älskar att känna med mina vänner. Sist vi sågs väntade du Edwin och skulle till Italien och förlova dig med Mattias. Mycket har hänt sedan dess, både i ditt liv och mitt. En sak som är säker är att det sällan blir som man tänkt sig, det vet både du och jag. Men tänk ändå hur livet faktiskt rullar vidare och hur våra drömmar om just livet varje dag tar oss ett steg framåt, om än det ibland inte känns så. Man har alltid kommit längre än man tror!



Finaste Anna med sin Edwin.



Sådär mitt i veckan innan fredag
skrivet 2009-10-09 klockan 00:30:15

Bostadsletandet continues. Var igår på studiebesök hos Jussipussi och agerade hennes assistent genom att bläddra i diverse magasin sugandes på en hjärte-lollipop. Otroligt givande dag som började med att jag åkte t-banan tur retur till city släpandes på ett stycke bokhylla. Inte ett dugg jobbigt eller krångligt(!) Tydligen måste jag till andra sidan stan med denna för att få den ivägskickad. Tycker infon kunde varit liiite tydligare om detta på hemsidan(!) Det är även sådan typisk Anna-luck att öppettiderna är ungefär desamma som bankernas eftersom jag självklart är både ägare av en transportduglig bil för att inte tala om innehavare av ett rosa plastkort, sk körkort. Yeah right! Inser att jag inte bara är in great need av bostad numera utan även seriöst borde överväga att ge mig på det där med att ta just körkortet. Kanske en intensivkurs är på sin plats nästa sommar? Hur som helst, efter en intensiv eftermiddag i kontorslandskapet blev det pannkakskalas till middag för hela slanten. Sylt och glass i all ära, men crepes med räkor slår det mesta! Idag har annars bostadsletandet fortsatt mest hela dagen med avbrott för en fika med kusebusen som var i stan. Väldans trevligt med mycket babblande och bubblande. Vi får väl se när vi lyckas tajma rätt nästa gång(!?) Begav mig hemåt vid 17-snåret och inhandlade potäter, ris och remolaudsås på vägen då det vankades något så kulinariskt som fiskpinnar till middag denna torsdag. Konstaterade vid middagsbordet att jag nog inte ätit dessa panerade plattfiskar på säkert 6 år(!) Men herregud så gott det var! Mer fiskpinnar åt folket säger jag bara. Om än jag nog föredrar att göra burgare av dem med diverse ytterligare ingredienser till. Bara smaskens! Tydligen var det sedan dags för klippning av tösabiten (that's me!), något jag diskret dealat till mig då frisörskan Malin vart väldans intresserad av mina näst intill oanvända Nike's som jag annars haft för avsikt att lägga ut för försäljning inom en snar framtid. Mer byteshandel åt folket! Hon kapade en hel del av mitt risiga och trassliga skatbo och fastän jag känner mig sjukt korthårig nu så blev jag jättenöjd! Alltid skönt att få väck det gamla trista barret och börja spara längderna på nytt. Nu fattas bara lite färg som ska läggas i en annan dag och sedan är jag som ny igen lagom till höstens riktiga intåg. Behöver jag påpeka att regnet började sitt drippelidroppande med ens vi satte fötterna utanför Malins dörr(!?) Har nu kollat av mailen ett antal gånger, antecknat telefonnummer att ringa under morgondagen och skickat meddelanden till diverse uthyrare. Dags att mysa ihop sig i den provisoriska sängen, lyssna på regnet som smattrar mot fönsterrutorna och drömma sig bort till allt underbart härligt som väntar.



Fiskburgare är helt klart underskattat.

 

 

 

Viss bostadsdesperation och boring weathertalk
skrivet 2009-10-06 klockan 23:50:24

Mina dagar spenderar jag numera på Blocket.se i ren desperation. Nä ok, det är inte helt sant, men näst intill och det skulle ju faktiskt vara helt underbart om jag fått landa någonstans lagom till kursstart om två veckor(!) Mitt hem fick dock vackert förflyttas till annan location under helgen som passerade då förrådsutrymmet det ockuperat de senaste månaderna nu ska renoveras. Passade på att rensa och omorganisera lite i samband med detta och kan bara konstatera att det är sjukt vad man hinner samla på sig pryttlar på ganska kort tid ändå. Jag är verkligen sååå i behov av en lägenhet nu! Har mailat, och ringt, och kikat på, men inget napp ännu. Vet snart inte vad jag visat mitt intresse på eller ej då jag i princip kastat mig över varenda annons som ploppat upp den senaste veckan. Vet inte heller vad jag skulle göra utan mina kära gosegrisar (framförallt finaste Josefin!) som jag snyltar på i dagsläget, de är bara för underbara som står ut med mig och så har gjort en längre tid. Mer än guld värda and i will never forget! De två senaste dagarna har ju annars vädret vart så där höstigt härligt med strålande sol, klarblå himmel och friskare luft. Jag har kyligt trotsat de kalla vindarna och faktiskt spenderat dagarna mestadels utomhus. I know, that sounds craaaazy..! Kommer antagligen få en syrechock om morgondagen ter sig någorlunda likadan. Förmodligen är det dock inget jag dör av(!) snarare tvärtom skulle jag tro(!?) Men nu babblar jag bara en massa banankaka här så jag får nog ge upp hoppet om att tro att jag ska hålla mig vaken mycket längre denna tisdagskvällen. Återkommer some other day när bloggspiriationen förhoppningsvis vänt uppåt igen.



Otoño en Estocolmo
skrivet 2009-10-01 klockan 20:25:18

Dagarna snurrar på och nu verkar hösten intagit huvudstaden på allvar. På bara någon dag har temperaturen drastiskt sjunkit och idag kände jag nästan att jag behövt på med både vantar och mössa för att inte tala om en tjockare jacka som jag är i total avsaknad av. Var kanske på tok för optimistisk i våras då jag rensade ut och sålde iväg halva garderoben, dvs ungefär alla höst- och vinterkläder. Får väl bylta på mig det jag äger och har så överlever jag nog. Är inget större fan av höst och vinter ska jag villigt erkänna om än jag gillar de vackra färgerna och den friska luften som hösten för med sig och för att inte tala om det mysiga mörkret om kvällarna med tända ljus och öppen brasa vintertid. Någon som vet en ledig lägenhet med öppen spis för uthyrning kanske? Inte!? Näe, jag tänkte väl nästan det. Jagar i alla fall bostad som ett tok för tillfället då jag helst vill hitta något så fort som möjligt. Den 19 oktober startar plugget och det vore onekligen skönt att fått landa någonstans tills dess. Så hör ni något, ser ni något, eller känner någon som känner någon annan som kanske vet något, ja skänk mig en extra tanke då och hojta till. Det mesta inom Uppsala och Stockholm är helt klart av intresse. Har annars spenderat dagen med bästaste Linda, mys och mycket trevligt, som vanligt. Känns skönt att vara back in town och kunna träffa alla mina bästaste igen och även vissa nya. Har dock haft en jäkla abstinens de senaste dagarna efter mitt dagliga intag av självkänslestärkande, jag hoppas dock att det dyker upp snart igen, kanske när jag minst anar det. Hösten är till för mys i gigantiska doser, utomhus som inomhus och jag är övertygad om att det här kommer bli den bästa av dem alla på väääldigt länge!