Flyttkaos och förkylning i mitt nya slott
skrivet 2010-05-30 klockan 23:10:52

Väl på plats i mitt nya slott har jag dragit på mig denna sommarens ordentliga förkylning. Det vill säga en sådan med halsont (antagligen fluss?), hosta och även en släng av feber. Jag har förgäves försökt få någon ordning här, men för mycket saknas fortfarande för att flyttkaoset ska börja dö ut. Något som kanske bör tilläggas och tillika erkännas är väl att jag inte haft varken orken eller lusten att ta mig iväg och införskaffa de tråkiga nödvändigheterna för att det ska bli mer beboeligt här heller. Ikväll vinkade jag av systeryster efter en halv veckas våldgästande. En trevlig halv vecka med biomys, middagar och sjukt mycket promenixande trots den envisa förkylningen. Sex and The City 2 och Robin Hood får båda fem sköna flipflops som en kanonstart på biosommaren såhär den sista veckan i maj. Då jag i allmänhet inte vart pigg någonstans den senaste veckan och förkylningen snarare tenderar bli värre än bättre i dagsläget kommer jag antagligen tillbringa morgondagen i ryggläge om jag själv får bestämma. Och såvitt jag vet så får jag ju det(!)


Garderobsrensning och flyttpackning
skrivet 2010-05-14 klockan 14:00:25

Nu har jag gått igenom ungefär hälften och rensat, fotat och lagt in för försäljning. För den som är intresserad av några nya plagg inför sommaren gå in och kika här. Priserna, liksom storlekarna varierar och allt ligger uppe med både fast pris och auktionsmöjlighet. Några smakprov får ni på bilden nedan. Annars är väl flyttpckning det tråkigaste man kan pyssla med(!?) För ovanlighetens skull har jag i alla fall vädret på min sida idag då himlen är sådär grå och trist utan tillstymmelse för öppning där solen skulle kunna kika fram. Jag har annars sålt iväg min köksvagn idag som inte kommer att ha någon plats i mitt nya hem. Den kommer att ersättas av någon form av arbetsbänk är tanken. Får se vad det blir i slutändan, men funderingarna ligger just nu på ett HEMNES avlastningsbord från IKEA. Då jag inte kommer ha något ordentligt kök får jag försöka bygga mig ett istället helt enkelt. Nu är det dags för paus i röran och därmed lunch!


 

Olen aina lukenut korkea
skrivet 2010-05-13 klockan 15:56:43

Visst slår det aldrig fel att det sitter en lite udda typ på t-banan varje gång man åker. Idag på väg hem från jobbet satt en man med ett gigantiskt uppslagsverk och läste högt för sig själv - på finska. Att hann inte satte punkt mellan meningarna och knappt heller andades mellan orden, samtidigt som han rabblade i samma takt som Christer Jonasson Radiosporten gjorde ju inte det hela mindre uppseendeväckande och irritationsframkallande. Olen ollut super sairas niin surullinen koska istun ja jokeltaa itselleni vaan hengittää välillä ja teeskennellä Olen käsittelyssä tämä jättiläismäinen varasto kirjaa niin ihmiset usko, että olen täysin hullu - är väl ungefär hur det lät och vad jag tror att han egentligen sa, men bara om och om igen(!)


Jag måste bli bättre på det här
skrivet 2010-05-10 klockan 23:24:18

Nu var det too long ago igen(!) Börjar bli dags att tagga ner nu. Den senaste veckan har jag knappt vistats hemmavid. Stigit upp med tuppen för att sedan närvara vid både det ena och det andra och inte vara hemma igen förrän mörkret lagt sig. Lite som att jobba 24:7. Självvalt dock, till största del. men när kroppen börjar värka (och inte av träningsvärk) och jag är trött rent mentalt då ringer varningsklockorna igen. Sicken tur att maj snart är över och jag har ett stundande sommarlov som väntar bakom hörnet. MI-tentan jag nämnde i föregående inlägg gick över förväntan bra och nu har jag även avklarat FAR-tentan, håller tummarna för samma goda resultat där. Ekonomikursen startade annars idag, en kurs som sträcker sig över hela hösten med så där blir det bara en deltenta innan sommarledigheten vilket onekligen känns skönt. och apropå ekonomi så lär jag inte ta på mig mer jobb i sommar än just ekonomin kräver av mig. Inför hösten ska jag vara utvilad och äntligen kunna få känna att de flesta pusselbitarna fallit på plats. Jag önskar, jag hoppas, men viktigast är väl framförallt att jag vill och tror. Till pusslet har ju bostadsbiten fattats och/eller inte passat hittills, men nu blir det dags för flytt åter igen. En relativt nybyggd lägenhet i en smått gigantisk villa i mysigt område med nära till vatten, det låter väl fint!? Det är det också. Dock får det icke-riktiga köket ett minus, men jag har bestämt mig för att jag får leva med det tillsvidare. Fördelarna övervägde i det här fallet nackdelarna så i slutet av denna månad har jag börjat packa upp på ny adress. Nu är jag dessvärre så slut på att jag strax faller ihop i ren trötthet. Upp med tuppen imorgon igen dagen kommer se densamma ut som todays monday. På onsdag SKA jag vara bara ledig.