Feliz Santa Semana
skrivet 2011-04-27 klockan 14:22:31

Påskhelgen var så över och fort gick det, som alltid när man planerar att ha trevligt. Efter många om och men tog jag mig änteligen ner till Skåne och en helg som bjöd på strålande solsken, sommarvärme och mat i massor! Där rök de kilona och centimetrarna liksom. En dagstur till Köpenhamn hann vi också med, som självklart avslutades med glass och wienerbröd med chocolääääde! Mycket gott att äta har det minst sagt blivit. Nattåget hem i måndags bjöd dock på någon magsjukevariant som kompensation, så allt som allt ligger jag kanske plus minus noll nu trots allt!? Har insett att jag nog får sluta att experimentera med både det ena och det andra om det ska bli något av nånting alls. My way is the only way, åtminstone för mig. Bikinisäsongen närmar sig ju annars med stormsteg och ett nytt sådant inköp blev av under långfredagen. Kickade även igång Cissi med ett butkiller-pass samma dag, skrattade ihjäl oss åt fåntratten som tagit fram träningen gjorde vi nog mer än verkligen tränade förvisso, men svettigt var det i alla fall. Får se om jag lyckas klämma in den timmen i schemat veckorna framöver, vore ju klart intressant att testa köra hela 4-veckors programmet någon gång. Men först back to basics och komma in i rutinerna åter igen.

Piggelin igen och chokladbegäret sätter in
skrivet 2011-04-15 klockan 10:23:08

Änteligen hyfsat piggelin! Visst går jag fortfarande runt och smånyser om dagarna samt kraxar om mornarna, men jag känner mig i alla fall inte helt söndermosad i huvudet och kroppen längre. Ett lättare träningspass i måndags efterföljt av vila tisdag, ett tuffare pass i onsdags och 5 km lättare jogging på löpbandet igår. Idag tänker jag ge mig ut med löparskorna på barmark för första gången i år. Och när passar det bättre om inte en dag i strålande solsken när termometern visar på 15+ i skuggan innan lunchtid. Har laddat med vaniljyoghurt, müsli och kokta ägg - efter många om och men(!) Har ni någon gång glömt bort att ni börjat koka ett ägg förstår ni vad jag menar. Jag hann dock komma till minnes innan det vart omelett på väggarna som tur var. Anyhow - påsken närmar sig med stormsteg och jag planerar att dra söderut. Till bästa skåningarna! Hur mitt fit-for-fight-projekt ska gå ihop med påskmust, påskägg, påskgodis och en makalöst dregelframkallande påsktårta som jag tänkt mig få slänga ihop (se bilder nedan), återstår dock att se. Men förhoppningsvis får jag lite hjälp på traven med några DVD's som jag önskat få låna med mig under långledigheten. Så snart Cissi har du din alldeles egna PT i ditt eget vardagsrum, då finns ingen återvändo!

Bilder & recept på denna härliga frestelse by Call Me Cupcake

 

En hel helg av vila coming up
skrivet 2011-04-08 klockan 22:18:34

Efter många om och men fick jag mig en hel helg att återhämta och vila upp mig på. Fantastiskt! Förhoppningsvis kan jag vara hyfsat piggelin på måndag igen och redo för en ny vecka och nya tag. En hel vecka utan någon som helst träning gör att det kryper i kroppen samtidigt som jag inte har någon ork alls. Helknasig känsla. Har tillbringat dagen hemma nerbäddad och bara fixat med det nödvändigaste, lite mejlande och lite tvättande. Fick senare middagsbesök av systeryster så här har mumsats tigerräkor och halloumi i massor. Romantiska komedier har fått stå för underhållningen och vad passar egentligen bättre när man inte är helt kry. Trots att jag sovit i massor under dagen kommer jag antagligen slockna när som helst, men så har jag ju några dygns sömn att plocka igen från den senaste månaden också.

Det kom ett mejl - and i do love what i do
skrivet 2011-04-05 klockan 20:54:21

"..sist men inte minst vill jag önska dig en jättetrevlig kväll och hoppas att du snart känner dig piggare. Det är verkligen roligt att fått möjligheten att träffa dig. Du är alltid så glad och positiv och sprider hela tiden sådan härlig energi runt omkring dig. Det kände jag redan första gången jag träffade dig vilket också fick mig att vilja följa med på det här tåget."

En av mina duktiga hälsokämpar hörde idag av sig via mail med en del frågor och funderingar och avslutade det med vad som kan läsas ovan. Jag har antytt det förut, så behöver jag ens tala om att jag älskar mitt nya yrkesval! Det behövs ett sådant litet gensvar för att det ska väga upp alla dessa timmar man jobbar och sliter. Kan det finnas något bättre än att vara en inspiration för och motivera andra människor till att vilja förändra sin livsstil i en positiv riktning!? Nog för att jag i dagsläget är i behov av en rejäl vitaminboost och kanske ännu hellre en månads semester på Hawaii(!), men ett litet mail kan ibland göra precis det lilla som faktiskt behövs. På den sista tiden har ni blitt en liten skara som lovordar mig vecka efter vecka och det både värmer något oerhört samtidigt som det är fantastiskt kul att få höra. Det motiverar om något att både orka och våga fortsätta att slita vidare, men framförallt att älska det jag gör!

Tjänster och gentjänster - ingen självklarhet
skrivet 2011-04-04 klockan 23:58:55

Efter helgens feberkänningar tog jag mig en ordentlig funderare och sa sedan upp ett antal fasta jobbtider. Att slita hund 12-16 timmar om dagen, 7 dagar i veckan, tar på krafterna. Att hålla på och jaga runt som en dåre för att emellanåt kunna byta bort ett pass tar sjukt mycket tid. Men framförallt tar det helt kopiöst med energi! Och att själv ställa upp med jämna mellanrum när ingen gör detsamma för dig är värdelöst. Så utan någon större tvekan sa jag helt enkelt ifrån mig mina fasta fredagar och lördagar, vilket nu kommer ge mig en hel massa mer helg framöver. Men eftersom det är en månads uppsägningstid är det fortfarande inte spikat om jag kommer kunna vara helt ledig över påsken. För 5 ynka timmar en lördag är det tydligen inte en endaste i hela jäkla Stockholm som kan tänka sig ta på sig. Suck! När man inte längre känner att det är kul att gå till jobbet är det hög tid att göra något åt det. Never forget helt enkelt.

April april april
skrivet 2011-04-03 klockan 01:05:31

Vi är redan inne på dag 3 i ny månad och jag kände att det vart dags att plocka bort snön även här på bloggen. Så i ny skrud intar jag april och ser till att åtehämta mig från den gångna hektiska månad som just passerat och laddar batterierna för en vår full av ovisshet och förhoppningsfulla förväntningar! Skolan är snart ett minne blott och det är dags att börja jobba på heltid snart igen. Vad det blir och var det blir återstår fortfarande att se. Har du några tips tar jag tacksamt emot dessa! Annars är det nu 8 veckor kvar av praktik, hälsokursträffar och egen kom-i-form-träning (följ denna här). Mina hälsokämpar har fått en riktig rivstart med fyra tuffa träningspass som fått dem att känna träningsvärk i muskler de inte visste de hade, men också fått sig en tankeställare vad gäller sin kosthållning med hjälp av bland annat Isodieten. Under veckan har jag även startat upp de individuella träffarna där vi framförallt går igenom deras mål med de här 10 veckorna och lägger upp individanpassade träningsprogram att kunna köra efter utöver våra gemensamma pass - allt för att de ska få ut så mycket som möjligt av dessa veckor. Själv har jag fantastiskt trevligt alla dar och om än det kommer kännas vemodigt när allt är slut ser jag verkligen fram emot att få utvärdera alla mina projekt i slutet av maj!