Working 5 to 9
skrivet 2010-03-29 klockan 23:32:53

Så har jag avverkat min första dag at work och det rullade på. Två inte helt vanliga instruktioner, vilket alltid är lärorikt(!) Ska bli både intressant och spännande att se hur onsdagskvällen kommer te sig. Nu vet jag i alla fall vilken h*vetes tid det tar att rengöra maskiner. Känner redan att det kommer bli mitt terapiarbete och inte favoritsyssla, men sådana hör ju alltid till oavsett vad man gör och tar sig för. Händer en hel del annat klart intressant nu också, vilket kanske inte är helt otippat förvisso med tanke på hur det senaste ett och ett halvt året sett ut. Men det blir ju inte mindre spännande för det(!) Kommer kanske lite uppdateringar på det längre fram. Nu dags att duna. Söta snarkningar!

Sommartider och Biggest Loser
skrivet 2010-03-28 klockan 09:36:54

Jag följer inte direkt några serier på TV då jag framförallt tycker det visas sjukt mycket som är rent skräp, men också för att jag sällan är hemma på några direkt fasta tider om kvällarna då det mesta visas. Väl uppe med tuppen idag (som vanligt fast en timme senare pga omställningen) har jag vart bänkad framför Biggest Loser. Blir helt klart imponerad över alla de kilon dessa människor lyckas tappa på ennbart en vecka(!) Nu har jag förstått att programmet precis börjat om på nytt med nya deltagare och i regel rasar väl de flesta som mest i vikt just då. Men 14 kg på vecka!? Trodde inte det var möjligt. Märker att jag har en del kvar att lära trots allt om mitt blivande yrke. Det som dock gör mig besviken med programmet är hur det hela tiden fokuseras på det dåliga med att inte gå ner tillräckligt många kilon. De två par som gått ner minst tillsammans under en vecka hamnar för utröstning. När detta händer upprepas gång på gång att "ja det var ju synd att ni inte gick ner mer" eller "du gick BARA ner 5 kg denna veckan, du kämpade inte tillräckligt hårt". Fine, det är en tävling, men hur peppande kan det vara att åka därifrån med sådana citat i bakhuvudet. Det är ju de som måste åka därifrån som behöver mest pepp och uppskattning för vad de åstadkommit kan jag tycka. Gillar konceptet med programmet, men borde inte alla få vara kvar till slutet och kämpa istället för att rädslas att behöva åka ut och inte duga till att fixa sin viktnedgång, som i dessa fall är livsviktig!? Men så har väl kanske amerikaner en annan syn på det mesta gentemot de flesta av oss här på andra sidan Atlanten. Själv skuttar jag i träningskläderna strax och beger mig till gymmet för någon timme i dessa härliga sommartider(!) Mm, eller hur. I Sthlm regnar det, är kallt och tråkgrått idag.

Värmebölja och ryskt disco
skrivet 2010-03-27 klockan 23:05:45

Värmeböljan i lägenheten är ett faktum. Risken är onekligen stor att jag smälter bort under natten. Alternativet kan vara att vakna med en del schyssta värmeutslag här och där imorgon(!) Vilket det än blir så är det antagligen bättre och behagligare än det disco som pågår hos mina ryska grannar i detta nu. Det kan helt klart vara en av de största fördelarna med att jag antagligen måste flytta i slutet av nästa månad. Ett frenetiskt dunkande är det enda jag hör och jag ser en bild framför mig med ett gäng hyperspeedade duracellkaniner med vodkaflaskan i ena tassen, den andra vevandes i luften och bolmandes på sju cigaretter i högra mungipan, samtidigt! Think it's time to open a window (alternativt balkongdörren), borsta biss, och sedan ta min värkande livmoder och skutta till sängs. Man får ju trots allt en timme mindre dunande inatt.

Växthuseffekt vs rödtjut
skrivet 2010-03-27 klockan 20:08:37

I eftermiddag har lägenheten vart rena rama växthuset då fyra fulla maskiner tvätt hänger för tork på mina 37 kvm. För att få bort så mycket som möjligt av fukten har jag dragit på elementen (vilket inte vill säga lite för er som vet att jag bor i Sthlms antagligen varmaste fastighet) och med tända ljus nu på kvällskvisten känns det snarare som en bastu här inne. Kan ju till viss del bero på glaset rödvin jag nyss fått i mig till middagen också, men här skulle man kunnat haft beachparty ikväll(!) Så känner ni för att kasta kläderna och skutta i bikinin redan innan 1 april, sväng förbi vet jag, så bjussar jag på keselladessert och världens goaste popcorn. På TV4 Film visas nu dessutom kanske 90-talets sämsta komedi, nämligen Karlar i trikåer(!) Kanske ett alternativ för den som vill skippa Körslaget(!?)


 

Tråklördag på små rosa moln
skrivet 2010-03-27 klockan 16:15:22

Jag byter nog bloggdesign som andra byter strumpor i guess(!?) Men jag startade ju den här bloggen för ett år sedan med en härligt somrig design och då kom ju våren fort. Så min teori är att om jag byter till en somrig redan nu, kommer våren helt enkelt i nästa vecka och då också för att stanna(!) Behöver jag ens nämna att vädret är helt otroligt boring idag. Det finns liksom inget ord för den här sortens väder. Den som kommer på något bra vinner en halv låda pinnglass med jordgubbssmak. Dagen till ära vaknade jag med värkande livmoder, viss träningsvärk och förbannat ont i nacken. En annan dag skulle jag inte stigit upp alls och dragit täcket över huvudet och sovit mig igenom resten av dagen. Men nu hade jag bokat tvättid från klockan nio och hade inte haft mycket till val om än så varit fallet. Till saken hör att jag har verkligen inget att dra täcket över huvudet för i dagsläget. Igår var jag på intervju på SATS för extrajobb som träningsvägledare. Idag skuttar jag fortfarande på små rosa moln! Har ju slängt iväg mitt CV lite hipp som happ efter att SAFE-licensen var avklarad i slutet av februari. Blev uppringd i förra veckan och fick som sagt komma dit igår förmiddag. Det kändes toppen när jag gick därifrån, men som alltid, nervös inför kommande beslut. Ett träningspass och två och en halv timme senare ringde de upp och erbjöd mig jobbet! Har svårt att beskriva hur glad jag blev. Kommer börja redan på måndag, så det är snabba ryck här. Ska jag klaga på nånting är det väl boendedilemmat än en gång. Har fortfarande inte fått något definitivt beslut och inte heller något napp på annat. So please, håll ögon och öron öppna efter allt som hyrs ut för längre tid inom Sthlm utan att för den skull kosta skjortan(!) Träningsvägledartjänsten kommer ju inte göra mig till miljonär om än det helt klart kommer generera några fler kronor i kassan varje månad. Förmånen med gratis träningskort är helt klart mer än välkommen!

missupsidedown fyller 1 år
skrivet 2010-03-24 klockan 19:56:04

Den här rollercoastern till blogg fyller 1 år idag (äckligt vad tiden går fort!) Hipp hipp hurraaaa!! Hur firar jag detta!? Har varken några smaskiga bilder eller något spännande i skrivväg att erbjuda idag. Lite kan jag i och för sig fira med att resultatet av projektrapporten med redovisning blev ett VG, vilket känns toppenskönt efter förra veckans intensiva slit med skiten! Veckan består annars av massage och coaching (motiverande samtal) i skolan, vilket inte är helt fel(!) Igår fick jag ryggen torterad av Anette och idag har jag fått rumpan knådad av Camilla, helt makalöst gött! Fortsätter någon av dem med massöryrket i framtiden kan jag varmt rekommendera dem båda två. Hädanefter kommer jag inte ge några råd eller ens komma med förslag (som jag så snällt informerade Jus om igår när hon inte visste om hon skulle köpa en vit eller röd Fatboy!) i diverse frågor. Istället kommer jag reflektera, sammanfatta och ställa konstiga frågor, allt enligt MI-metoden. En liten instickare sådär(!) Lite HLR (hjärt-/lungräddning) hann vi annars också med idag under eftermiddagen så nu behöver ni inte längre vara oroliga för att kolapsa i min närhet. En utbildning ALLA borde ha! Faktiskt något som kan vara värt att utbilda sig vidare i också då kurserna trots allt bara är dagskorta. Tål att tänkas på helt klart. Till firandet kan nog för övrigt räknas, att som ganska precis för ett år sedan, lyssnar jag ikväll på Ayo's Life is Real. Underbart skön låt som jag aldrig ledsnar på som får mig att längta än mer till sommaren. Jag ser sol, turkosblått hav, palmer som vajar och leenden vartän jag vänder mig. Flipflops, sand mellan tårna, klara glada färger, iskall dryck och färsk frukt i mängder. Som jag längtar efter ännu en härlig underbar sommar! Helt plötsligt känner jag mig bara så glad(!?)


Så såg bloggheadern ut för ett år sedan and i still love it!

 

 

Tisdagsfunderingar och otrivsamma projekt
skrivet 2010-03-16 klockan 17:02:07

Annelie var så snäll häromdagen och gjorde ett hemma-hos-inlägg på sin blogg. Trevligt när andra och inte bara man själv tycker man har det fint hemma. Hur länge jag får ha det så här återstår ju dock att se, något definitivt besked har inte dykt upp om än jag redan ställt in mig på att jag kommer måsta flytta efter den sista april. Idag hatar jag för övrigt ordet och begreppet projekt och när jag tänker efter så är det ofta alla mina projekt som har ställt till det på ett och annat sätt. På fredag avslutas åtminstone ett av dem alla pågående och det blir ett mindre kvar att brottas med. Frågan är bara vilket jag egentligen helst skulle slippa? Det roligaste projektet är nog i dagsläget mitt nya jobb som kräver en hel del fokusering såhär i början, vilket i sin tur dessvärre kommer med taskig tajming mitt i allt annat. Men skam den som ger sig! eller hur det nu brukar heta. Våren närmar sig ju annars med stormsteg nu och om en månad tar man väl sina första steg i sandaler för det här året(!?) Jag funderar över hur sommaren kommer te sig, kommer den bli varm, solig och skön eller kommer den bli fantastisk på andra sätt(!?) Och hur kommer livet egentligen att se ut när hösten än en gång gör sitt intåg(!?) Funderingarna är många, men frågorna än så länge obesvarade. Vad ska hända härnäst?


Detta begrepp borde gå att använda i andra sammanhang än bara på tangentbordet.

 

 

20 days to go
skrivet 2010-03-04 klockan 22:39:46

Insåg med ens att det snart drar ihop sig för 1-års jubileum här på bloggen(!) Helt sjukt vad tiden rusar iväg, har suttit och bläddrat igenom året som gått och börjar ifrågasätta mitt minne när jag märker att jag inte kommer ihåg hälften av allt jag skrivit. Så många tankar, så många funderingar, så många skratt och helt sanslöst mycket tårar. Nu blickar jag framåt mot, ja..vad? Ren och skär livsglädje förhoppningsvis(!?) Men innan dess måste alla dessa projekt ta och lugna sig lite, det ena byter bara av det andra och inte sjutton hinner man andas där emellan. Två månader kvar tills jag (förmodligen) står utan bostad åter igen(!) Man kan aldrig vara säker på något förrän man har det svart på vitt, och oj vad jag emellanåt hatar denna förrädiska värld vi lever i. Men det är bara att köra på, lösningar dyker alltid upp, förr eller senare. I det här fallet önskar jag dock hellre förr än just senare(!) Så vet, hör eller ser ni något av intresse (inom Sthlm) tänk lite extra på den här tösen.


Would like some peace and quite for a while..

 

 

This is my life
skrivet 2010-03-03 klockan 17:17:05


I go down the beaten track,

along the river with an empty bag
At the end she said to me,
'Why are you here with the autumn leaves?'

Cause this is my life, my friend
and this is my time to stand
Cause this is my life, my friend
and I can’t be no one else

I’m done, tipping on my toes,
strike an iron and attack my soul
Misty moon, you’re gonna see,
i’ve got you blues to get on my feet

Cause this is my life, my friend
and this is my time to stand
Cause this is my life, my friend
and I can’t be no one else

I don’t wanna run I don’t wanna fight
I don’t wanna hide I just wanna stay free, to be me
I don’t wanna win I don’t wanna lose
I don’t wanna play I just wanna remember, oh I’m my name

Cause this is my life, my friend
and this is my time to stand

Cause this is my life, my friend
and I can’t be no one else
Cause this is my life, my friend
and I can’t be no one else

Cause this is my life, my friend..
Anna Bergendahl