30 graders hetta och nu står John Blund på tröskeln
skrivet 2009-05-31 klockan 01:21:15

Det är jobbigt att veta vad man vill när man ändå inte kan påverka för att det. Saknaden är obeskrivlig men dagen har annars flutit på rätt bra. Solen har strålat som aldrig förr och termometern överstigit +30 grader i skuggan(!) Det är sanslöst varmt, när luften dessutom står helt stilla. På gränsen till outhärdligt om man inte tar skydd i skuggan. Vanan av sådan värme sitter ännu inte i och jag svettas bara jag tänker på ordet hetta. Men med någon vecka till och samma goa väder så kommer jag inte klaga en sekund. Det vill säga, om regnet behagar friska upp luften om nätterna. Nu ska jag lägga min schampodoftande kalufs på kudden och önska en god natt till allas vår kära John Blund. Sweet dreams and don't let the bedbugs bite you!Hoppas på att sussa så här gott inatt!


Picknick i det gröna, roadtripplaner och lite peptalk
skrivet 2009-05-30 klockan 00:12:11

Det blev hämtpizza och Cola, jordgubbar, godis och chips med dip. Snacka om fredagsfrossa. Men det var gött! Ibland måste man få allt på en gång och det sköna är att jag numera varken känner ångest eller dåligt samvete för att jag stoppar i mig godsaker. Det händer så pass sällan (i förhållande mot tidigare!) att det känns helt ok att få unna sig när jag känner för det. Bara dags att ta tag i konditionen ordentligt nu så kommer jag snart att flyga fram(!) Ja man kan ju få önska i alla fall. Vi käkade ute i gräset men fick senare förflytta oss in när skuggan la sig över oss och solen började försvinna bakom träd och husknutar. Med en extra tröja eller kofta hade vi nog kunnat stå ut lite längre, men myggorna har visst också vaknat till liv nu kunde vi missnöjt konstatera. Jus har annars dragit igång ett litet "projekt" som hon hoppas ska bli lite av en tradition framöver. Tycker det skulle vara otroligt skoj om det höll i sig. Då skulle man ha något spännande att varje år se fram emot, förutom sommaren i sig och självklart julafton också. Det märks att jag inte har särskilt höga krav på livet längre när jag tycker att det räcker med julafton och en roadtrip med ett gäng tjejer att se fram emot varje år, haha! Nu ska det väl bara bestämmas datum och mål för roadtripen och sedan är vi hamn. Tydligen har fler och fler fattat intresse för detta, så vi får väl se hur många vi blir i slutändan. Grabbar brukar ju i regel vara duktigare på detta, men varför ska inte vi tjejer också få ha skoj och enbart tänka på oss själva? Det är klart vi får, men vi gör det nog alldeles för sällan. Det är väl något med våra kvinnliga gener antar jag? Blev en hel del paraleller dragna huruvida vi fungerar (män och kvinnor) i olika sammanhang. Jag gillar att prata med Jus, hon kan alltid tolka saker och ting från flera olika sidor. Hon ser inte allt från bara en synvinkel eller på ett enda sätt. Det är bra när man behöver bolla sina tankar och funderingar. Att prata och få ventilera sig behöver alla någon gång emellanåt och desto oftare när man inte mår bra med något, vad än det handlar om. Har nog inte ventilerat mig så mycket någonsin som jag gjort de senaste månaderna, men samtidigt har jag inte heller mått lika bra på väldigt länge som jag gör nu, trots de otroligt tråkiga omständigheterna. Mycket känns otroligt jobbigt, men jag kan inte bara stänga av helt nu, jag vill inte stänga av helt nu. Däremot vill jag släppa klumpen i magen, ta dagen som den kommer och jobba mig vidare mot mina mål. Och det är precis vad jag också kommer att göra. För jag vet vad jag vill och det känns så skönt att äntligen kunna säga det! Klockan har passerat midnatt nu och det är nog dags att knyta sig. Om inte annat krypa under täcket och göra ett försök till att börja se en film. Brukar vara det bästa sömnmedlet för min del. Imorgon ska jag upp och packa och sedan bär det iväg.Tack Jus för ett trevligt fredagsmys när det behövdes som bäst!


Upp-och-ner-vända världen och maktlöshet
skrivet 2009-05-29 klockan 14:43:51

Världen fortsätter att vara upp-och-ner och jag känner mig inte särskilt klokare idag än jag gjorde igår eller för en vecka sedan. Sådan här maktlöshet har jag inte känt på väldigt länge. Tiden får helt enkelt rulla nu och dagarna bara gå. Har tänkt mig att "fly" norrut ett tag framöver. (Kan komma och gå lite promenader med dig Annelie?) Behöver miljöombytet helt klart. Ikväll kommer Jus över, hon är en pärla. Vi ska äta gott och mysa. Är i mer behov av sällskap nu än någonsin och det känns skönt att äntligen kunna höra av sig till människor när jag mår dåligt. Har lärt min läxa och vill minst av allt snubbla tillbaka till den värld jag så länge slutit mig i.Hur vissen är det ok att känna sig?


Sweet home, sweet home och att välja glädje
skrivet 2009-05-26 klockan 20:57:07

Back home och jag känner mig mer upp och ner än någonsin trots att jag nog egentligen vet vad jag vill, tycker, tänker och känner(!) Hur går det egentligen ihop?? Situationen är så extrem att jag faktiskt inte vet varken hur jag ska hantera den eller hur jag skulle vilja hantera den. Det känns som om tiden måste få ha sin gång och det är nog också vad jag egentligen vill. Förstår att det blir en soppa att försöka utläsa, men det är precis så allting känns också. För att förstå mina tankegångar bör man läsa boken Att välja glädje av regissören Kay Pollak. En bok jag rekommenderar till alla som på något vis vill känna glädje oftare och på så sätt också kunna få ett bättre liv. Ett bra sätt att komma igång på om du vill förändra något hos dig själv. Jag har själv läst boken, först från pärm till pärm (vilket författaren ej rekommenderar!), men har sedan plockat fram den och läst de delar jag känner behov av just då och som jag känt att jag velat reflektera över. Och det funkar faktiskt! Mina tankegångar är helt andra idag än för bara några månader sedan. Men jag tror det är oerhört viktigt att man är öppen och vill ta till sig det man läser. Känner man att man hastar igenom och inte minns varje rad man läst då är det dags att lägga ifrån sig boken för då gör den ändå ingen nytta. Man måste vara nyfiken och testa sig fram, samtidigt som man måste vara helt öppen och våga tro på att vi faktiskt kan välja vår egen lycka. Det kan låta klyschigt, men jag tror fortfarande på att allt som händer har en mening, däremot tror jag inte längre på ödet på det sätt jag en gång gjorde.

Jag hade i alla fall en jättemysig och trevlig helg med Cissi och jag önskar verkligen att vi bodde närmre varandra. Visningarna på söndagen var klart intressanta att hänga med på, men jag tror inte det skulle vara ett yrke för mig, haha!Tror du på att kunna välja din egen glädje och lycka?


Svunna tider, tråkväder och bakismys
skrivet 2009-05-23 klockan 11:00:03

Vaknade igår av att Buddha slickade mig på foten. Han tyckte antagligen att det var dags för mig att stiga upp. Cissi var iväg och jobbade halvdag så på förmiddagen tog jag en powerwalk i en närliggande park för att senare möta upp Carina för lunch. Börjar kännas som att jag tar itu med svunna tider när jag nu träffar vänner jag inte sett på evigheter. Men hos Carina var det mesta sig likt och hon verkade må bra trots bortgången av hennes far för 1,5 år sedan. Tycker alltid det är svårt att ta upp ett sådant ämne och om man slipper, för att personen ifråga själv gör det, så vet man aldrig riktigt vad man ska säga!? Kvällen ägnade jag och Cissi sen åt att dricka Rosé och prata minnen. En massa skratt och sjukt mycket mat och såklart ännu mera vin(!) Snart 9 år har gått sedan vi lärde känna varandra i Granada. Tiden rusar verkligen iväg! Det är bara att inse att man måste ta tillvara på tiden som den är. Men idag vette tusan, vädret är aptråkigt om än det för tillfället är uppehåll. Blir filmmaraton och bakismys istället för något annat vettigt. So long!
När ska sommaren göra sitt riktiga intåg?

Morgonpepp med Anouk
skrivet 2009-05-21 klockan 10:46:51

Jag blir inte bara peppad av att höra Anouk, det är ren nostalgi. Lyssnade sönder Together Alone-plattan när den kom 1997. Svårt att säga vad det är exakt, men hennes röst ger mig styrka. Och jag älskar musik som ger mig styrka! Sen har hon enligt min mening, den absolut grymmaste färgtatueringen ever, över sin högerarm. Me like a lot!

Ännu mera tårar och kalufsrenovering
skrivet 2009-05-20 klockan 19:52:10

Så sitter jag här igen med svullna ögonlock och rödgråtna ögon. Jag är hopplös, men jag kan inte hjälpa det. Jag är en lipsill, så enkelt är det. Jag gråter jämt. När jag är ledsen, besviken, arg. När jag är glad, lycklig eller bara glädjs åt andras lycka. Hade det inte varit för att jag satt hos frissan tidigare idag hade jag säkert börjat lipa för att Linda blev tvungen att ställa in dagens planerade lunchdejt(!) Ja, jag säger ju det, jag är hopplös! Men jag tror någonstans att det är bättre att låta tårarna flöda än att försöka hålla dem tillbaka. Efteråt kommer alltid en lättnad.

Blev som sagt ett besök till frisören idag. För första gången sedan september, eller något sånt. Det behövdes och håret känns äntligen tjockt igen. Den senaste månaden har jag trott att jag ska bli flintskallig så mycket hår som jag har tappat. Detta kan ju förstås bero på många andra saker än att håret bara varit slitet och nött. Stress t ex.. Ett ord som inte ska få finnas i mitt liv framöver. Inte på något negativt sätt i alla fall. Jag är så utled på all denna prestationsångest att jag kräks åt den. Vad var det nu mitt nya motto i mitt nya liv skulle heta? Jo! Man måste bara få vara och känna att det är ok.

Ikväll ska jag packa väskan för att imorgon ta tåget söderut. Ser fram emot att träffa Cissi igen och tror att det är precis vad jag behöver just nu. En vän i vått och torrt som finns alldeles för långt borta tyvärr. Jag hoppas på fint väder för självklart följer träningsskorna med. Kanske får gå några promenader med söta Buddha bus, vore mysigt. Blir skönt med lite miljöombyte i varje fall.Så här ser jag numera ut i håret. Ja färgen alltså!


Klumpen i magen är borta and my life goes on
skrivet 2009-05-19 klockan 20:52:28

Vaknade tidigt idag eftersom jag ställt väckarklockan. Det var dags att bege sig till mödravården för att fixa nytt recept på p-piller. Utan dessa överlever jag inte varje månad, det är ett som är säkert. Mitt blodtryck gränsade för första gången någonsin till för högt(!) Jag frågade självklart vad som kunde vara orsaken till just sådant och en anledning kunde vara just stress. Redan där kände jag att jag kunde pusta ut. Berättade för den trevliga och snälla barnmorskan att jag har ca 1 miljon grejer som snurrar i mitt huvud just nu och att det antagligen orsakar en omedveten stress. Hon höll med mig och sa också att jag bara behövde komma tillbaka ifall hon kunde hjälpa till på något sätt. Verkligen rätt människa på rätt plats. Det kändes skönt bara att få höra. Tränade sedan duktigt under förmiddagen innan jag gick till apoteket och hämtade ut min årsförbrukning. Känner att det är dags att börja fokusera på kondition nu. Ska fixa en coach-tid med Mr Hogan och så är det väl bara att köra igång sen. Dagen har annars känts tung och saknaden har varit enorm. Men efter en timmes ventilering med systeryster kunde jag sen terapisnacka lite även med mamsen. Berättade även att jag kommit till skott och sökt utbildning inför hösten. Än så länge vill jag tala tyst om vad, hur och när. Vill inte sätta förväntningarna för högt ifall jag inte kommer in. Kan bara säga att detta skulle kunna bli vändpunkten och jag kan nog inte beskriva med ord vilken lättnad och skön känsla det skulle vara! Jag måste bara hitta en back-up ifall att, gud förbjude...
En mindre kris eller kan det bli värre?
skrivet 2009-05-18 klockan 23:32:14

Jag har inte skrivit på en vecka. Spindlarna har dött ut och världen har varit upp och ner. Mitt huvud har varit fullt av mos och mina ögon totalt igensvullna. 8 månaders känslor har svallat över för oss båda och nu när allt är över, det vi väntat på, längtat sönder oss efter(!), så står vi i ett vägskäl. Vad ska hända härnäst? När jag såg min älskling igen för 10 dagar sedan blev jag kär på nytt. Men varför kändes det ändå inte som jag (och vi!) ville och som det borde? Han var finare än jag kunde minnas honom och jag ville bara spola fram tiden. Jag visste någonstans långt inom mig att den här dagen skulle komma. Den dagen då allt vi skjutit upp att prata om skulle svalla över. De senaste dagarna har vi pratat, gråtit, kramats, pratat, gråtit, kramats, från morgon till kväll. Hur konstigt det än låter så känns det skönt och jag är lättad. Vi har haft de sämsta förutsättningarna och kanske hanterat dem på sämsta sätt, men har vi klarat detta borde vi väl klara vad som helst!? Jag vill verkligen tro och hoppas att detta varit felet. Jag är livrädd för framtiden, men övertygad om att hoppet är det sista som överger oss. Förlåt, till er som berörs, för att jag inte har hört av mig, men jag har behövt tid att andas.
Uppgiven eller övergiven?


En lång väntan är äntligen över
skrivet 2009-05-10 klockan 10:57:32

Gårdagen bestod av en lång väntan. Men för att dagen inte skulle bli outhärdlig tog jag min tillflykt till gymmet. Förkylningen är inte helt väck så det fick bli ett hyfsat lugnt pass som fick ta sin tid. Men det var skönt. Har gått några veckor nu när jag inte varit fullt lika aktiv, så det börjar kännas att det kryper lite i kroppen. Lördagar är det dock aptrist att gå till gymmet. Av någon anledning verkar alla som i vanliga fall mer eller mindre aldrig tränar gå dit just då. En kvinna (ja jag säger kvinna eftersom hon nog var någonstans i åldern 45+) praktiskt taget vinglade runt (jag undrar om hon överhuvudtaget var nykter!?) och tuggade tuggummi, pratade i mobilen, och där emellan gjorde någon enstaka övning lite halvhjärtat. Har svårt att hålla mig för skratt när det kommer in människor som inte verkar vara där för att egentligen träna. Varför betalar man 500 spänn i månaden för att gå till ett ställe någon gång då och då och bara yra runt?? Då kan man väl lika gärna stanna hemma, inte sant? Hur som helst lyckades jag fixa den där insektssprayen på väg hem sen och väl innanför dörren gick jag till attack. Passade på att duscha medan sprayen skulle verka och sen var det bara att öppna alla fönster för total utvädring. Men det funkade! - och nu är alla golv täckta av små bruna prickar. Låter sådär halvmysigt kanske, men är inte riktigt så hemskt. Bara att ta moppen och svabba bort skiten. Men tänkte köra på en andra sanering idag för att vara säker på att de inte dyker upp igen, men då får vi nog fly fältet direkt efteråt.

Älsklingen dök upp strax efter 20-tiden igår och då var jag övervänt minst sagt. Jag hade dessutom (dum som jag var!) hunnit bläddra igenom text-TV och konstaterat att "en man har blivit knivskuren på en Finlandsfärja natten mot lördagen"! Detta hade dock hänt på en annan färja än den min darling och hans vänner åkt med, något jag kunde konstatera först när han klev in genom dörren. Så där satt jag med hjärtat i halsgropen! Men hade det inte varit lite väl ironiskt!? Att överleva ett halvår i ett krigshärjat land för att sedan bli ihjälstucken på en j*kla Finlandsfärja!
Återseendet blev i alla fall jättemysigt tillslut, med film- och bildvisning och en hel massa surrande. Somnade gott till Jamie Foxx's stand-up-komik och har nu på morgonen ätit frukost i sängen till What happens in Vegas (med Cameron Diaz och Ashton Kutcher). Som den sömntuta min kära sambo är så somnade han såklart igen under filmen. Funderar på om det kanske är dags att väcka honom nu? Undrar om jag skulle våga mig på ett "Uuuuuuuppstääääällning!!"? Jag får nog återkomma med detta en annan dag.Superhärlig film som man kan se om och om igen!


Bloggrenovering och skräp-tv
skrivet 2009-05-09 klockan 02:19:29

Har ägnat en del av kvällen åt att ändra min blogg. Inte för att jag varken var less eller missnöjd med den förra, bara ett roligt tidsfördriv. Jag lär mig alltid något nytt varje gång jag pysslar lite. Hjärngympa kan man ju kalla det med ett annat ord! På alla tre kanalerna går det inte mycket vettigt vid den här tiden insåg jag precis, så det är väl lika bra att krypa till kojs. En ny dag imorgon och då ska jag krama sönder min honey bunny, så det så.Jag undrar just vad man drömmer sovandes i den här sängen?


Frustration utan dess like
skrivet 2009-05-08 klockan 16:25:21

Så var medaljceremonin avklarad och grabbarna har lämnat in sitt pick och pack. Nästan ett halvår har min darling varit iväg, men frustrationen över att inte få träffa honom kommer kännas värre det närmaste dygnet än det gjort under hela den tid som gått. Det är märkligt. Men kanske är det vetskapen om att han nu är hemma igen som gör hela grejen. Förut har jag vetat och varit inställd på att jag inte skulle få träffa honom på väääääldigt länge. Nu när den tiden är förbi och det bara återstår ett sista sjöslag med grabsen innan jag får rå om honom lite själv, känns det som att 24 timmar är en hel evighet! Jag hoppas han anammar mitt råd och drar på sig livbojen innan han börjar hälla i sig bara(!) Slutet gott, allting gott.


Uppställning inför medaljceremonin på Livgardet. Ser ni min darling?


There is a cure! - och en liten medaljceremoni
skrivet 2009-05-08 klockan 09:20:51

Min kära sambo behagade äntligen höra av sig igår och talade om att han nu befinner sig på svensk mark igen. Det känns onekligen skönt. Får se om han överlever sjöslaget bara som de drar iväg på i eftermiddag!? Fick i alla fall chansen att berätta om vår underbara spindelinvasion här hemma (min sanering igår gjorde som väntat ingen större skillnad), som visade sig vara något jag inte behöver oroa mig över. Det finns visst någon spray, som han sa. Antar att det varken rör sig om hårspray eller nässpray(!?) så nu behöver jag bara stå ut med de krypande små djuren till på söndag då jag kommer se till att han gör något åt dem. Den ovälkomna förkylningen sitter fortfarande i om än jag inte känner mig lika trött och hängig idag. Ska fly fältet om ett par timmar och bege mig iväg på en kortare dagsutflykt för att knäppa lite bilder vid medaljceremonin som de håller för min tappre riddare och hans kompanjoner senare idag. Tydligen bjuds de på gofika efteråt också, låter ju smaskens! Hoppas bara för guds skull att det inte kommer på burk eller som frystorkat, då avstår jag nog hellre.På söndag ska det sprayas!


Jem & the Holograms - vilken nostalgi!
skrivet 2009-05-07 klockan 23:23:08

Finns det fler än jag som var helt förälskade i Jem och de andra tjejerna i den animerade serien?? Vet inte om den fick sånt stort genombrott i Sverige, men sjukt bra tyckte jag att den var. Den sändes i USA som TV-serie mellan 1985-1988. Minns att vi inte ens hade VHS hemma då och att vi ibland hyrde en hel maskin (ja man kunde göra det då!) och jag valde alltid någon film med JEM. Hittade en hel del klipp och bitar från serien på YouTube och inser att jag nog måste försöka få tag i hela filmer. Jag blir helt nostalgisk! Inte konstigt att man ville bli stor stjärna på den tiden.Ovälkommen förkylning och spindelinvasion
skrivet 2009-05-07 klockan 11:41:06

Jaha, så var jag förkyld igen, suck.. Förstår inte var skiten kommer ifrån, tycker jag håller mig hyfsat isolerad från omvärlden ändå!? Vaknade igår med igentäppt näsa och huvudvärk, avverkade ändå de timmar jag tagit på mig men när jag sen kom hem var jag nästintill död. Somnade framför TVn runt 17-tiden och vaknade vid 22, steg bara upp, borstade tänderna och gick sen och la mig igen. Sov till kl 8 imorse! Fick dock en otrevlig överraskning när jag steg upp. Lägenheten är invarderad av minispindlar, ungefär i blomflugeformat, fast det är spindlar! Har konstaterat att de kommer utifrån då det kryllar av dem runt fönstren, men dessvärre sprider dem sig ju över både golv och tak. Har därför spenderat morgonen med att sanera vilket jag inte vet om det gjort varken till eller från!? Bara att invänta och se om de tänker dö ut självmant eller om jag blir tvungen att ringa Anticimex om en dag eller två. Känner mig verkligen inte i mood för det här just nu, urk!


Blä vad synd det kan vara om mig då...


Hårdrock halleluja! - igår regerade Metallica
skrivet 2009-05-05 klockan 19:47:50

Efter lång väntan blev det äntligen av. Vilket ös! De ska ha guldstjärnor gubbarna som de körde igår. Säger jag att jag tyckte publiken var något loj blir jag väl halshuggen, men det går inte att jämföra en utomhuskonsert med en konsert inomhus. Så alla ni som har möjlighet och inte har sett dem tidigare, passa på att se dem i sommar i Hultsfred (18 juli), det blir garanterat en upplevelse. Tyvärr hamnade vi bredvid ett stort gäng töntar som inte bara jag och Sara tittade snett på. Men man köper ju sittplats för att man vill sitta på en plats, inte sant!? Ska man ligga över varandra, sitta i knät, konstant knuffas och breda ut sig och massa annat irriterande kan man väl köpa ståplatsbiljetter?? Nästa gång blir det jag som köper ståplats, bara för att på fältet tar åtminstone folk hänsyn till varandra om än det är ruffigt. Kände mig som en sur PMS-kossa när jag till slut sa ifrån. Men hade inte jag gjort det hade garanterat grabbarna på raden framför gjort det. Pajaserna lyssnade ju åtminstone, efter visst gnäll, så någon form av auktoritet besitter jag väl ändå, haha! Kameran blixtrade konstant hela kvällen och mitt minneskort blev fullt, men några najsiga bilder blev det i alla fall och ljudet i videoklippen blev också oväntat ok . Hårdrock i mitt hjärta! Nu längtar jag till nästa spelning på tur denna vår, som går av stapeln redan i nästa vecka, wiiiiiiiiee! Till sist vill jag ge massor med cred till den brittiske servitören som fixade bra rabatt efter att vår servitör klantat sig så vi fick vänta på maten i 45 minuter!Pic by me från en grym konsert som får många plus i kanten!Lite ditt och lite datt i brist på filosofiska tankar
skrivet 2009-05-03 klockan 23:57:39

Blev som sagt en del vårstädning och pyssel även igår. Förmiddagen ägnades åt diverse inköp. Mammas kökstapeter (som tidigare nämnda) är nu köpta, det kommer att bli jättefint, det är jag övertygad om. Nästa stopp blev Blomsterlandet där det inhandlades bl a penséer, rosjord och krukor för världens minsta trädgård. Ett sista stopp blev det sen på Lilla Mirakel där jag hittade en supersöt och färgglad liten body med två matchande mössor till lilla Vidar. Gårdagen spenderades sedan ute i trädgården där vi planterade och vårstädade. Solen strålade och vi kunde efter vårat slit (snarare mammas och pappas slit!) sitta ner och njuta av min häxblandning med smak av äpple. Det smakade fräscht som mor min sa, haha! Självklart blev det grillspett till middag, mums! Idag har jag annars promenixat med mamsen och sen latat mig lite på altanen i solen innan jag på eftermiddagen styrde kosan till Backen för att hälsa på de nyblivna föräldrarna och lille Vidar. Världens sötaste bebis! Det var svårt att ta ögonen från det lilla livet och jag förstår Annelie när hon säger att hon kan sitta en halv dag och bara titta på honom. Imorgon bitti styr jag dock söderut igen för att med en gång möta upp systeryster som kommer med tåget inför kvällens konsert. Imorgon blir det nämligen hårdrock för hela slanten, så håll hårt i hatten, yeah! Återkommer imorgon med mer om detta, men nu går mina ögon snart i kors och det är för länge sen dags att duna. Godnatt från en kuststad i norr!


Häxblandningen med smak av äpple, yummi...


Stillsamt valborgsfirande och vårstädning
skrivet 2009-05-02 klockan 10:29:57

Valborg firades stillsamt hos farmor där vi gick och tittade på majbrasan och lyssnade på skönsång. För ovanlighetens skull behövde man inte heller frysa halvt ihjäl, termometern behagade att stiga upp till +15 grader i alla fall, trots att både snö och is låg kvar på vissa ställen. Gårdagen (1 maj) ägnade vi åt att vårstäda ute på gården, kratta löv, plocka bort grenar, sopa och spola av altanen. Då vi var några stycken som hjälptes åt gick det undan och största delen av dagen kunde jag sen bara njuta av solen och sommarvärmen som rådde (+25 grader i skuggan!), helt underbart! Väl tillbaka i storstan igår kväll kände jag av en mindre solfrossa, vårsolen tar så mycket mer än man tror. Tomatkänslan har dock lagt sig så det får nog bli en heldag utomhus även idag, med ännu mera vårstädning som jag antagligen inte slipper undan.


Söta små vårblommor i farmors rabatt den 1 maj.