Söndag hela veckan
skrivet 2011-05-15 klockan 21:38:57

Kanske borde byta namn till söndagsbloggen(?) Känns som att söndagar är de enda dagarna jag har, eller ja tar mig tid att skriva något här emellanåt. Får nog välja pensionärerna endast som min målgrupp om jag tror att jag ska få någon ledig kväll i veckan överhuvudtaget framöver. Men förmodligen är jag bara lite småbitter över att den förbaskade förkylningen envisas med att hänga kvar. Småsnörvlig och småkraxig, segt som faan rent ut sagt! And it sucks, big time. Det kliar frenetiskt i kroppen efter att få komma igång med träningen igen. Så trist att behöva ta time out för att sedan börja om när man vart så toktaggad på detta. Well, two weeks to go av Hälsokursen, endast en vecka kvar av ordinarie praktiktid och bara tre och en halv vecka innan sista dagen i skolan(!) - för den här gången. Om det blir mer plugga av för min del återstår dock att se, men snart har jag ännu en utbildning avklarad och om jag får säga det själv - som jag fixat med bravur trots kopiösa mängder av motgångar från första början. Med bravur gjorde också Sverige precis första målet i VM-finalen(!) - nu börjar det hända grejer! Så på återseende gott folk.

Fantastiska söndag
skrivet 2011-05-09 klockan 00:12:19

Idag har jag spenderat en heldag utomhus för första gången på två veckor - vilket var på tiden då jag börjat klättra på väggarna här hemma. Fick leka av mig en aning igår då jag fick i uppdrag att baka en tårta till Lukas födelsedagskalas, men det dämpade ju bara kliet i fingrarna tillfälligt. Efter två veckors soffnötande med filmmarathon i det oändliga är jag in big need av lite fart och fläkt igen. Fortfarande smått snörvlande och kraxande men bra mycket bättre fick jag åtminstone en ordentlig dos D-vitamin denna fantastiska söndag! Efter en tur ut till Ekerö sommarstad för att kika på en minivilla för uthyrning styrde jag och systeryster sedan kosan mot Drottningholm för riktig lyxlunch (se bilden nedan) följt av glass och kaffe i gräset vid vattnet och en privat guidningstur genom slottsparken av syster herself. En hel massa härligt slappande i ryggläge resten av eftermiddagen (jag somnade nog till och med en stund) för att avslutningsvis landa inne i biomörkret smått dreglande framför Fast and furious 5 - rekommenderas. Och sitt för guds skull kvar tills eftertexterna rullat en stund! Vin Diesel är i alla fall fortfarande min stora favvo utan tvekan. Imorgon tänker jag vara tillbaka på Hideaway för att åter igen köra några ordentliga träningspass med mina hälsokämpar - och vi håller tummarna för strålande solsken!

Rostbiffsallad & Rimmad lax med dillstuvad potatis - iPhonepic by myself.

 

What a sunny day
skrivet 2011-05-06 klockan 13:19:29

Så strålar solen åter igen. Jag som antagligen vart den enda som gillat vädret som varit den senaste veckan då jag spenderat i princip varje dag som ett enda långt filmmarathon i sällskap av min envisa förkylning. Nu känner jag mig inte febrig längre i alla fall vilket är ett framsteg, men helgen kommer ändå utan tvekan få passera i lugnets tecken eftersom jag fortfarande hostar som att lungorna ska komma upp. Böcker har jag förvisso att läsa i massor, men filmtipsen börjar sina och jag är rastlös utan dess like. Godis har jag också smällt i mig, i kopiösa mängder, så till den grad att jag inatt faktiskt mådde illa(!) En promenad är nog på sin rätta plats idag, både för att få röra sig och även insupa lite d-vitamin när möjligheten faktiskt serveras.

Back to förkylningarnas snakepit
skrivet 2011-05-02 klockan 22:38:36

Valborgsmässoafton spenderades snörvlandes med la familia samlad på GRILL här i Stockholm med senare besök på Skansen lagom till brasan tändes på. Efter två veckors sommarvärme och strålande solsken bjöd denna sista april som vanligt på lägre temperaturer och en och annan regnskur. Som ett brev på posten övergick min pollenallergi till en tokförkylning lagom till första maj. Som att jag inte vart tillräckligt med sjuk denna våren(!) Så nu sitter jag här åter igen med raggsockorna på, ett berg av snytpapper och mina vänner Otrivin, Nipaxon och Alvedon. Träningen hamnar åter igen på efterkälken, men i dagsläget känns det som att jag har bättre saker att gräma mig över. Igår skickade jag i alla fall in en jobbansökan och på sätt och vis håller jag verkligen tummarna för att det blir något av det här om än det kanske inte är helt optimalt. Det skulle i alla fall ge en viss trygghet och allt är en erfarenhet i sig. Spånar annars på hur jag ska fortsätta mitt arbete på Hideaway. Möjligheter finns det massor av, det är egentligen bara fantasin och min egen drivkraft som kan sätta gränser har Micke gjort klart för mig. First up på priolistan är i alla fall någon form av sommarkurs som jag ska försöka påta ihop imorgon är tanken. Eftersom jag med mitt kraxande och snörvlande helst bör hålla mig long gone från civilisationen har jag bett om viss dispens och kommer hålla mig hemma tills jag åter igen är piggelin. En hel del tid för framtidsplanering med andra ord!