Måndagsmorgonmys
skrivet 2009-08-31 klockan 08:33:19

Vet inte om det räknas att vara uppe med tuppen när man stiger upp runt 07.30-snåret en måndag morgon? I vart fall ligger jag nu i soffan framför TVn och bara myser. Sådär lagom som man annars kanske bara gör en vanlig söndag(?) Solen strålar redan utanför och himlen är klarblå. Det blir en underbar dag! Ja, rent vädermässigt i alla fall. Har tänkt ringa lite samtal, posta lite post, eventuellt träffa någon för en del frågor.. Men annars tänkte jag mest bara mysa idag. Läste nämligen mitt horoskop (for today) igår som sa just detta, passa på att unna dig vila och ta det lugnt idag och tänk bara på dig själv..(!?) Låter toppen! Ja, åtminstone vid första tanken.. Börjar man sedan så smått reflektera närmare över detta sk råd kan man ju undra vad som kommer hända om jag inte gör just detta? Kommer min värld rasa samman än en gång? Kommer jag drabbas av den så omtalade sk svinflunsan aka. grissjukan? (som egentligen heter något helt annat rent medicinskt! *mer om detta senare..) Eller kommer jag bara att fortsätta vara tur-i-oturen-förföljd resten av livet? Jag läser ofta horoskopet i de tidningar och magasin jag bläddrar igenom, däremot tar jag dem lika ofta med en nypa salt oavsett om de känns träffande eller ej. För jag tror ju ändå på något sätt att vi kan välja vår väg själva i allt detta som kallas livet. Men nu är det dags för lite lyxfrukost denna måndag morgon. Tänkte ge mig på helt underbart fluffigt goda American Pancakes då jag för en liten stund nu blev en aningens inspirerad av The American Sweetheart herself, nämligen den alltför enerverande Martha Stewart. Måste ju dessutom passa på när det finns nyplockade blåbär här hemma, smarr!







Systembuggar och andra irritationsmoment
skrivet 2009-08-30 klockan 21:55:30

Verkar vara renovering på gång på andra ställen än hos mig för tillfället. Är det någon mer än jag som stör sig något jävulskt på den nya statistiksidan här på blogg.se!? Vad var felet på den förra liksom? Har dessutom upptäckt en mängd andra irriterande ändringar som jag hoppas bara är tillfälliga buggar(!?) Kan tyckas som ett överdrivet i-landsproblem, oh yes, men jag kan bli så sjukt irriterad när jag surfar in på sidor som ändrat om (design, system eller annat) och gjort det till något mycket sämre än det var innan. Poängen försvinner ju liksom med att renovera då(!?) Självklart är detta enbart utifrån min åsikt och kanske inte alla andras, men det är fortfarande än lika irriterande när man är smått skadad vad gäller sånt här som jag är. Kanske för att jag på något sätt alltid ser lösningar och potential i allt och alla, man kan alltid bygga ett slott av en koja! Nu är det ju självklart även fritt fram att kritisera min renovering ifall någon tycker att jag säger emot mig själv lite för mycket i det här, so go for it!



 

 

 

Music as in love for my ears
skrivet 2009-08-30 klockan 20:46:21

Inte nog med att jag renoverat om, numera kan jag dessutom terrorisera er med all världens musik så fort ni äntrar min värld. Men eftersom jag inte vill skrämma livet ur er mina kära vänner och läsare (då säkert allt för många inte delar min musiksmak!?) får ni allt trycka på PLAY själva om ni vill höra vad som strömmar ur mina högtalare här hemma, i lurarna och i stort sett överallt där jag har möjlighet att lyssna på musik (scrolla ner till iPoden under lovin'loggan and push the button!). En relativt nyupptäckt favorit hos mig (unsigned) är Hology aka. Casey Sabol, helt underbart grym kille(!) som garanterat kommer ta världen med storm inom en snar framtid. Men så länge kan ni njuta av låten Illuminate här hos mig tills ni kan den utantill i skallen. Tips på ny (signad som osignad) musik tas tacksamt emot. Men är nog bäst att jag nämner att alla svenska dansband, smurfhits á la Amy Diamond, amerikansk gangsta'rap och annan hippedi hoppedi undanbedes då jag mer ofta än sällan får öroninflammation av dessa musikaliska(?) fenomen.



Pics by Adam Brochstein

 



Bloggrenovering at 03.00 am
skrivet 2009-08-30 klockan 03:10:36

Klockan har precis passerat 03-snåret. Jag borde ligga under täcket och snarka gott! Fastnade lite i renoveringen som pågått här vilket ni kanske märker(?) Jag är hopplös, det är ett som är säkert. Återkommer imorgon med resumé av helgens tokigheter och veckans eventuellt kommande ta-tag-i-allt-göromål. Sleep tight!

 

 

 

Pic by Anna Geddes

 

 

 

Carpe diem eller bara en fredag
skrivet 2009-08-28 klockan 09:23:24

En natt full av märkliga drömmar. Sådana jag aldrig minns i detalj när jag vaknar. Bara med känslan av att hjärncellerna gått på högvarv hela natten. Vet inte om det är positivt eller inte? Kanske det betyder att jag faktiskt sovit!? Men innan jag flummar ut helt såhär på fredagsmorgonen får jag nog ta och byta spår. Varit uppe sedan kl 07 denna morgon (kors i taket!). Himlen strålar med sin ljust gråa färg och jag känner mig helt exalterad över att hoppa på cykeln och flänga runt halva stan idag(!) Det tar emot, men nu får det vara nog, här blir ju inga barn gjorda. Vill helst krypa ihop i soffan med fultofsen på sne' och köra moviemarathon hela dagen. Men det är ju mer sällan än alltid som man får som man vill. Dags att fånga dagen..eller bara en vanlig fredag(!?)







One way or the highway
skrivet 2009-08-27 klockan 23:57:12

I didn't get in. Men så var det ju också en impulsansökan in the last minute. Det hela öppnade förvisso ögonen på mig och nu har jag helt plötsligt fullt upp imorgon i alla fall(!?) Med ens kände jag hur tiden bara galopperar sin väg i raskare takt än tottohästarna på Solvalla. Den där stressen, paniken, ångesten..jag får inte sluta andas. Jag måste ha tålamod, tålamod med mig själv framförallt, hur ska det gå till!? En prövning som kommer fortsätta livet ut, om än förhoppningsvis mer sporadiskt än kontinuerligt i den närmsta framtiden. Livet skulle verkligen kunna leka! Leka på så många olika sätt. Det är egentligen helt rätt tidpunkt, men ändå inte. Kan man någonsin veta när? Att välja glädje känns för tillfället som bortblåst, men ändå inte. För någonstans vill jag fortfarande tro att vi kan välja vår egen glädje? Lyckoruset jag nämnde tidigare i somras finns ändå kvar där. Jag kände det till trots så sent som idag. Kanske lite undangömt, men ändå där. Är det vad som kallas hopp? Jag känner mig lite som ett pussel, ett pussel där alla bitarna egentligen finns, de har bara inte riktigt hittat sin rätta plats ännu och ser därför inte mycket ut för världen. Jag vet inte om jag kommer klara av att lägga pusslet rätt helt själv, men jag vet inte heller om någon kommer att kunna hjälpa mig med det(?) Till på köpet har min kropp belägrats av en paltkoma på renskav ikväll. Några ballerinakex, en tunnbrödsrulle och cola på det och jag känner mig bara fäääbjoluss! Men nog med skruvade funderingar for tonight. Imorgon väntar en ny dag och jag ser såå mycket fram emot att inte hänga med i mina egna tankar, not!







Adorable
skrivet 2009-08-27 klockan 01:13:00



Please just give me.. Today, tomorrow, anytime!



Some deep shit and no shit at all
skrivet 2009-08-26 klockan 23:01:30

Ok, nu har jag verkligen inte ett shit att skriva om, men efter vissa påtryckningar från alla möjliga håll (helt plötsligt!?) så måste jag väl uppdatera dagen med någonting i alla fall. Var uppe med tuppen i väntan på byta-termostater-och-lufta-element-snubbarna (vad kallas de egentligen??), höll mig vaken till lunch men sedan däckade jag, självklart lagom till att de behagade plinga på dörren. Först en, sedan en annan, till slut TRE(!?) I slutändan lekte de fritidsgård och stod och hängde vid biljardbordet medan de snackade om vem som skulle lyckas trycka flest plusmenyer på Macky D efter avslutat arbete!? När de till sist var klara med vad-de-nu-skulle-göra närmade sig klockan 16, beep! Hela dagen hade gått och vad hade jag gjort(?) förutom att jag googlat runt efter jag-vet-inte-vad hela förmiddagen, tryckt i mig två leverpastejmackor, ett gigantiskt päron och en halvliter tropisk juice, snarkat på soffan till Cheers och avhandlat ett flertal klart intressanta ämnen över MSN. Fick i alla fall tummen ur (eller rättare sagt mitt arsle loss!) till sist och rockade loss med både dammsugare och dammvippa till Avenged Sevenfold, för att städa upp efter lortgrisarna till hantverkare (eller vilken yrkeskategori de nu tillhör?). Högst intressant dag, med some really deep shit too.. Påminner lite om onsdagen i förra veckan.



Skruvat av Christophe Huet.



Laxlyx i trägårn'
skrivet 2009-08-25 klockan 14:11:26

Solen strålar och det är varmt. Bikinin börjar bli utnött, men det är ju bara gött! Idag leker jag trädgårdsmästare för andra eller tredje(?) gången denna sommar. Något rogivande ändå att  pula på med växter och lite av varje i en trädgård. Ska bli intressant att se om jag tycker detsamma den dagen jag har en egen. Har annars precis mumsat i mig lunch bestående av ihopplock av lite rester i kylen. Lax med färskpotatis, räkor, kräftstjärtar och avocado. Toppad med romröra och självklart lite grönsallad med fetaost på sidan om. Nu är jag mätt för ungefär resten av dagen. Funtar annars på att skaffa mig en hobby i eftermiddag.. Vad sägs om att jag sätter mig på en cykel och åker runt och fotar lite? För det skulle säkerligen lyfta min vardag som en anonym(?) besökare ansåg. Tänker inte ens kommentera den kommentaren, vilket ni förstår som känner mig. Hur som haver, jag är full av bitterhet och förakt denna tisdag pga att folk i allmänhet är dumma i huvudet, men annars känner jag ett rätt skönt lugn ändå. It's time for some fun!







Oinspirerade vinbärsmuffins och oväntad hjärtesorg
skrivet 2009-08-23 klockan 20:37:01

Är fortfarande ganska avslagen och helt i avsaknad av inspiration ikväll. Börjar bli dags att tömma och fylla på med nytt. Om det ändå vore så enkelt..!? Har faktiskt inget intressant eller smarrigt alls att bjuda på idag. Eller jo egentligen kanske jag har det, men inget jag känner att jag direkt vill dela med mig av här ännu tror jag(?) Komplicerat och omvälvande är minst sagt rubriken över mitt liv det senaste halvåret. Kikade häromdagen in hos den glädjefyllda och coolt sköna tösen Egoina i hopp om att få mig ett gott skratt som hon i stort sett alltid kunnat locka mig till på ett eller annat sätt sedan jag började läsa hennes blogg. Men den här dagen fick jag bara en klump i halsen och jag kan inte annat än lida med henne hur patetiskt och löjligt det än låter. En av mina tillflyktsorter i bloggvärlden, som under hela min resa varit ett säkert kort för att just locka till skratt, har nu hjärtesorg! Den andra, Lisa, står (från och med i lördags) numera på stand-by tillsvidare pga "för mycket damm, för lite sömn, för många lågtryck och en allmän brist på fluff ". This sucks! Vart jag än vänder mig numera så ser jag bara kaos och depression(!) Hela världen suger elefantarsle dagar som dessa. Vore det inte för vissa smått överraskande och glädjefyllda detaljer hade jag nog lipat mig igenom även denna jäkla helg. Nä, jag tror ta me' faan att konjunkturen får ta och vända a.s.a.p och då på ALLA plan, detta är inte hållbart. Men för att avsluta all tragik med något trevligare, som dessutom är superduper smarrigt, kan jag dela med mig av mina nybakta vinbärsmuffins. Blev ett snabbt och enkelt alternativ i bakväg då min mor önskade få gjort någonting gott av de få, men härligt röda, vinbär som dykt upp på den nyligen planterade busken här ute. Och ja, jag har redan ätit mer än TVÅ.



Att baka är en slags terapi för själen ändå.



Lika bubblande som avslagen Cola
skrivet 2009-08-23 klockan 00:30:37

Har varit en aningens avslagen de senaste dygnen därav den kassa uppdateringen. Friidrotten har fått underhålla där jag legat på sofflocket största delen av tiden. Ovanligt bra och glädjefylld friidrott dock, vilket bara är tummen upp för! Höjdhoppet var grymt spännande, om än på låga höjder och herrarnas 4x100 meter ikväll var härligt om än det inte blev något förväntat världsrekord. Jag avslutar nog detta VM med att än mer se fram emot EM nästa sommar. Har idag annars känt mig både piggare och gladare, men så kommer alltid kvällningen som genast sänker humöret på nytt. Imorgon måste jag ut i spåret igen och framförallt slänga kompletteringsbrevet på lådan(!) Sedan tänkte jag nog mest mysa med Lusen vilket inte blev av igår (läs förrgår). Jag saknar mys..och alla mina underbara.. Hoppas på att den sista vändningen kommer snart.







Superman-prestationer och 1,6 kg köttfärs
skrivet 2009-08-20 klockan 22:11:08

Finns nog ingen som ikväll kunnat undgå att han gjorde det igen. 19.19!! Helt makalöst och självklart är det Usain Bolt jag än en gång surrar om. Snart börjar väl dock utredningarna om doping att poppa upp och pryda kvällstidningarnas löpsedlar. Än så länge hör man inte alltför många påtala det, men det är väl som med alla stora sensationer inom idrotten, vi vill ju alltid att det ska vara just så där bra! Kanske är det Jamaican man ska byta nationaliteten sin till, i alla fall om man ska gå efter det här årets världsmästerskap. Men nog om friidrott, Superman-prestationer och landsförräderi. Den till synes kreativa dagen blev kanske inte så effektiv som jag hade för avsikt att den skulle bli. Fick förvisso iväg ännu en ansökan angående utbildning under dagen (så där har vi ännu mer att hålla tummarna för nu), men annars har jag varit mer än lat och till största delen fastnat framför, ja åter igen, friidrotten(!) Lyckades först kring middagstid slänga ihop en sats med heta Chilibiffar som nu fått ta plats i frysen. Middagen bestod annars av klassisk Tacos & Nachos och gråtkalas denna torsdagskväll. Tummen upp för den(!?) så slipper jag kanske somna med blöt kudde denna natt i alla fall.







Feeling kinda' creative
skrivet 2009-08-20 klockan 11:54:50



En kreativ och förhoppningsvis effektiv dag väntar.



Underbara händelserika onsdag
skrivet 2009-08-20 klockan 01:51:23

Vet inte vad jag ska sätta i blickfånget här ikväll..? Kanske det pågående Friidrotts-VM-evenemanget som ikväll gjort att jag seriöst överväger att byta nationalitet då de tävlande av svensk härkomst mer eller mindre verkar falla som när pesten och digerdöden härjade på medeltiden innan de ens tagit sig till tävlingsdagen, så vem hejar vi på då? Azerbadjian kanske? Eller bör jag lägga min utomordentligt smarriga jordgubbstårta med marängtäcke som jag bakade under eftermiddagen i blickfång, som kommer vara dubbelt så smarrig imorgon? Eller kanske 200-års jubiléet och kungligt besök som papsen gärna ville släpa med mig på kan kännas intressant? Mitt telefonsamtal med min älskade Cissi är ju annars en hit, som överröstades av Zlatans egna entourage från Rosengård på Malmöfestivalen. Eller en pågående skilsmässa som nu bara gör mig förbannad, vad är det för fel på folk!?? Eller kanske mina fortsatta funderingar angående jobb och/eller utbildning, jäkla förbannade dilemma..söka soc up next? Eller kanske jag ska fortsätta älta min egna känslomässiga berg-och-dal-bana, som dessvärre inte lär vara över inom det närmsta halvåret..please push the FFW-button. Desto trevligare kanske med den oplanerade myskvällen hos Lusen på fredag med mat och säkert alldeles för mycket rödtjut och snickelisnack om diverse intima ämnen(!?) Eller det föreslagna cocktailpartyt på lördag hos någon snubbe vid namn Anders(?) som jag varken känner eller ens har sett (säkert någon sjukt nördig stekare som jag bara kommer måsta leka Amanda med för att ens vara i närheten av att genomlida kvällen), där planen annars är att gratisdricka oss fulla till knäna (don't ask!) innan festen sedan förflyttas till något av stadens uteställen vilket i sin tur antagligen kommer resultera i en äcklig bakissöndag med universums sämsta andedräkt, fultofsen no 1 och pandaögon utan dess like, ältandes lördagens Coyote Ugly's. Men för att detta ens ska va möjligt måste jag imorgon sy ihop en f*cking cocktailklänning och mecka ihop ett par high-heels av mina älskade Converse i minisize, vilket jag med all säkerhet också kommer att göra. Eller inte! Planerar långt ifrån för cocktailparty när jag drar till de Norrländska tropikerna, om jag överhuvudtaget planerar det någonsin?? Underbara händelserika onsdag, hur i göta petter ska torsdagen kunna leva opp till detta!?



Can't wait until tomorrow..



One more sign eller bara önsketänkande?
skrivet 2009-08-19 klockan 12:16:45

Har de senaste dagarna ploppat upp både det ena och det andra tecknet för just både det ena och det andra. Vet inte alls hur jag ska tolka varken det ena eller det andra, eller för den delen det tredje eller det fjärde..? Kommer till minnes att jag någon gång läst ett citat som går i stil med att när du är i valet och kvalet om du ska göra något är det oftast bäst att avstå.. Vet inte riktigt vad jag ska tycka eller anse om detta egentligen? Hur ska man i så fall någonsin få något gjort!? Och för övrigt går det helt emot Jus nya motto, Just do it! Men ändå är det svårt för en velpanna som jag själv. Ena halvan vill en sak medan den andra vill en helt annan. Vore gött om man bara kunde splitta sig i två delar när man kände för det och säga till den ena halvan att - Gå du och gör det Du vill, men då får du också stå för konsekvenserna själv..! Väldigt enkelt. Å andra sidan skulle jag antagligen gräma mig över att behålla den andra halvan som aldrig gör något och sedan ångra både det ena och det andra som jag inte gjort. Det är ett dilemma utan dess like att dividera med sig själv på det här sättet och jag  får mer och mer förståelse för att människor där ute i världen faktiskt går och blir helcrazy på riktigt med jämna mellanrum. Börjar nog bli dags för lunch ute i solen nu för att sedan ge mig i kast med att baka en smarrig jordgubbstårta med marängtäcke, smarr!  Mer om detta senare.



The feeling of being the f*cking yellow light..



Nada inspiration as in killing someone?
skrivet 2009-08-19 klockan 00:10:05

Blogginspirationen har lyst med sin frånvaro idag. Tankarna har mest snurrat i sådan takt att jag knappt hunnit med att registrera dem överhuvudtaget. Har känt mig otroligt ensammen. Jag brukar sällan känna mig riktigt lonely, inte ens när jag faktiskt är det. Men idag är bara en sådan dag. En oerhört jobbig sådan dag. Jag tror jag sätter punkt där för ikväll och förflyttar mig till soffan och intar ryggläge. Förhoppningsvis infaller sömnen om inte alltför många timmar, men tills dess får jag nog leta upp någon lagom uppmuntrande(!?) rulle att glo. I'll be back another day when i'm in a better mood, now i'm just kinda' into killing someone..or something..sort of..







Het eftermiddagssol och önskad invasion från Mars
skrivet 2009-08-17 klockan 17:08:17

Än är inte hösten här! Solen är fortfarande ruskigt het och det kan aldrig bli försent att bättra på brännan. Och ja, jag måste nog sluta tjata om detta, haha! Har i alla fall haft det jäkligt gött nu under eftermiddagen ute på trädäck. Fick ett oväntat Grattis-i-efterskott-sms tidigare idag!? (Bara apropå ingenting sådär.) Ja jag vet, det är typ 50 dagar kvar till min födelsedag, eller 47 för att vara exakt! Men ibland blir det lite fel och det är väl alltid trevligt med lite uppvaktning ändå. Har fortfarande inte hört ett pip angående Lusen's eventuella födelsedagsfirande så kanske det blir friidrott på TV ikväll istället? Vilket inte är fy skam det heller! Finns inte mycket jag orkar ägna lika mycket tid åt i sträck på den dumburken som just friidrott. Vet inte vad det är som gör det hela egentligen? Eller jo det vet jag. Har ju totalt glömt av att blogga om detta märkliga fenomen, eller snarare blixtnedslag. Igår när Usain Bolt sprang hem guldet och ett nytt världsrekord (9.58!!) på 100 m..då saknar man ord. Killen såg förbanne mig inte ens trött ut! Explain this for me please!?? Det är helt ofattbart men bara så underbart! Läste för övrigt en skön krönika av Patrick Krainer imorse som handlade om just detta. "Om Bolt är från Mars är jag mer än redo för en invasion därifrån." Det tror jag nog att vi alla är! Möjligtvis att konkurrenterna skulle rösta emot, men samtidigt tror jag inte det finns en enda, konkurrent or not, som inte imponerats av Bolt's magiska prestationer. Och som Krainer också skriver, "Igår sopade Bolt banan med mina fantasier." Man är ju bra nyfiken över hur många fler gånger vi kommer få se detta framöver?






Måndagsfilosoferande before lunch
skrivet 2009-08-17 klockan 11:45:00

Godmorgon världen! Eller ja god förmiddag kanske passar bättre egentligen när klockan är 11:35 beep! Hur som helst, har väl varit vaken en 3-4 timmar ungefär, men pallrade mig upp från sängen ganska exakt för en och en halv timme sedan. Har avnjutit en härligt näringsrik(!?) frukost i form av blåbärssoppa och kokt ägg. Kanske inte låter som mycket att hänga i julgran, men det är ungefär vad jag får i mig nyvaken utan att må dåligt resten av dagen. Blir oftast tidigare luncher istället, de dagar jag inte glömmer bort att äta vill säga. Nu låter väl detta som att jag har ätstörningar på något sätt vilket inte är fallet. (Och NEJ, jag förnekar inte!) Intyg på detta kan fås av de flesta i min närhet, som vet att jag inte håller på att tyna bort. När jag skriver glömmer bort att äta menar jag de, ganska så få, dagar hjärnan är så överkokt av en triljon stressmoment att klockan bara tickar och helt plötsligt har hela dagen gått och jag kommer på att jag faktiskt inte ens ätit. Detta är dock inget vidare, det ska jag villigt erkänna. Stressmomenten ska bort för evigt och jag betar sakta men säkert av ett i taget dag för dag i den takt jag känner att jag pallar med det hela. One day, some day.. Idag är det annars Lusen's födelsedag så jag inväntar rapport om hennes chef låter henne vara ledig ikväll or not. Vilken chef låter inte sina anställda vara lediga på sina födelsedagar ifall de ber om det?? Well, det återstår att se. Dagen funderar jag på att spendera ute i den strålande solen (surprised?). Dags att leta upp någon bra bok jag inte läst som faktiskt fångar intresset så pass att jag inte bara sitter och läser massa text samtidigt som tankarna är någon helt annanstans. Sjukt länge sen jag hade en riktig bokslukarperiod nu. Sommaren brukar annars vara en bra period för detta, när man lapar sol på stranden bl a. Men kanske är det dags för en höstlig sådan nu(?), kura ihop sig i soffan i mysbrallor, fultofs och bä-tofflor, en filt, några värmeljus och sen är man i hamn. Gäller bara att jag hittar den där boken också..



Rätt så schysst sängbord måste jag säga.



Utan min ballong till mage
skrivet 2009-08-16 klockan 15:40:19

Idag strilar regnet sakta ner här. Himlen är ljust grå.  Kroppens alla värkar har lagt sig något så när att jag i alla fall kan stå och sitta rakt upp nu. Känner mig dock som en gigantisk ballong, som alltid dessa dagar. Annars börjar magen sakta men säkert försvinna vilket jag känner mig barnsligt stolt över. Om inte annat blir jag åtminstone motiverad att verkligen köra arslet av mig (bokstavligt talat!) i höst och vinter. Att börja ladda inför Beach 2010 redan nu kan ju tyckas lite att ta i, men WTF, ska man köra så ska man! (Eller hur Jus!?) Får se var man kan tänkas landa om ett år eller så.. Har äntligen stakat ut en väg så det är ju bara att styra efter den, dag för dag, i den mån det går. Klart jag har mina förhoppningar, men hinder har ju dessvärre en tendens att dyka upp efter vägen, så dem håller jag nog hemliga ett tag till. Känner att det kan vara dags för lite bygga-collage igen, och när passar det egentligen bättre än en regnig söndagseftermiddag som denna(?)







Sömnlösa PMS-nätter i fosterställning
skrivet 2009-08-15 klockan 13:34:51

Ännu en sömnlös natt. Nacken värker, ryggen värker, huvudet värker, magen värker..och när resten av kroppen värker gör det än mer ont i hjärtat. Varför måste jag vara så blödig? Jag behöver ju all den här energin till så mycket annat. Vad gör man när det känns som att ingen i hela världen riktigt kan förstå? Börjar inse att vissa av mina inlägg verkar mer och mer destruktiva. Kanske bäst att påpeka att jag bara är trött och har PMS för tillfället. Kan inte någon bara komma och kidnappa mig ett tag(!?) Nu ska jag fortsätta lapa sol i fosterställning. Blir antagligen en hotish bränna av det.






När vi ändå bloggar tatueringar
skrivet 2009-08-14 klockan 20:31:55

Lisa som driver bloggen Onekligen skrev i onsdags ett inlägg angående just tatueringar. Dock innehöll denna story även hennes son Rufus och en smått galen väninna vid namn Caroline. Rubriken på blogginlägget löd; Tatuera inte min bebis (!) Detta måste bara läsas, jag skrattade så jag lika gärna kunde trillat av stolen! Lisa skriver en hel massa trams och tokigheter, och antingen älskar man hennes ironi eller så hatar man den. Ni har nog redan listat ut vad jag tycker..!






Levande konstverk
skrivet 2009-08-14 klockan 20:21:14






I did almost forgot(!)
skrivet 2009-08-13 klockan 23:42:38

Hade ju faktiskt lovat kökspics idag! Det var väl i april(?) någon gång som jag snackade om att mamsen och papsen planerade köksrenovering (med moí som designhjälp) och det vill säga ingen liten sådan(!) HELA köket skulle rivas ut, allt från golv och tak till diskbänk och vitvaror. Till och med köksbord, stolar, lampor and so on skulle bytas ut. Sagt och gjort! Efter många om och men blev det i alla fall klart och har så varit ett tag nu, bara jag som har ett minne som en guldfisk ibland. Eller så kan det ju vara så att jag faktiskt haft A LOT of other stupid stuff som ockuperat min överkokta hjärna denna sommar. Hur som helst, ni som inte sett hur gräsligt det såg ut innan har väl inte direkt någon glädje av att se resultatet(?) men ni kan ju alltid berömma mig för mina inredningsskills, haha. Mina föräldrar blev i alla fall hur nöjda som helst och det är väl ändå the most important i det hela. Enjoy!






Love. Pain. Glory.
skrivet 2009-08-13 klockan 23:23:50

En jäkla tur att man alltid är mätt och belåten om kvällarna, haha! Ännu mer belåten är jag över kortspelsvinsterna ikväll. Sopade mattan! Men så har jag aldrig i hela mitt liv haft så bra kort på hand heller som just denna kväll. Ibland är man bra grym ändå. Och apropå grym blev jag helt sjukt sugen på att se The Wrestler (igen!) då min relativt nyfunna friend Linda skrev på fejjan att det var precis vad hon skulle ägna kvällen åt. Mickey Rourke gör en sån fruktansvärt grym roll i denna underbara film, ryser i hela kroppen bara jag tänker på den. Love. Pain. Glory. Rå kärlek när den är som bäst! Filmmys till helgen någon?



He's just ALL that!



4 km med Breaking Benjamin
skrivet 2009-08-13 klockan 18:40:29

Har avklarat dagens runda på cirkus 4 km i elljusspåret. All the way med Breaking Benjamin i lurarna. Mår alltid bra av Benjamin trots att jag inte minns när jag första gången upptäckte dem(?) Måste ha varit under en tid jag mådde förträffligt i alla fall och sen vet jag med säkerhet att det var långt innan de släpptes i Sverige eftersom jag brände ner mina första två album på CD. Nu har jag stretchat duktigt i gräset och även hunnit med duschen. Alldeles strax är det dags för smarrig grillmiddag och lite rödtjut ute på trädäck i kvällssolen. Mys!






Walking on sunshine - effekten av effektivitet
skrivet 2009-08-13 klockan 12:30:23

Solen strålar och himlen lyser klarblå, än är inte hoppet ute(!) Var uppe med tuppen även idag (med andra ord ingen sovmorgon fram till elva-snåret), har pysslat och donat med både det ena och andra under morgonen och förmiddagen. Plockat undan, städat upp, tömt och fyllt tvätt- och diskmaskin och massa annat som hör till hus och hem. Nu ska jag slänga iväg ännu en ansökan till utbildning så håll nu både tummar och tår hårt för mig. Vore bara så väldigt trevligt att få bli student igen redan i höst och vinter. Jag vill jag vill! Tänker nu fördriva resten av dagen med att lapa sol ute på trädäck, en strålande dag för just detta. Den som känner sig sugen är mer än välkommen att joina, haha!



Trädäcket hos mams och paps.



Kladdkaka deluxe and the marathon goes on
skrivet 2009-08-12 klockan 23:32:25

Så har jag då lekt bagare vs. konditor klart för ikväll. Varmluftsugnen i *mina föräldrars underbara nya kök fungerade utmärkt och kladdkakan blev precis sådär göttigt kladdig och maffig som jag suktade efter. Nu kan jag, speedad på allt socker, fortsätta mitt filmmaraton halva natten om jag så skulle vilja. Dock tveksamt ändå när jag denna morgon faktiskt var uppe med tuppen trots min horribla gårdagskväll och sömnlösa natt. Kanske en riktig humörhöjare innan duningsdags kan vara något(?) Avverkade Djävulen bär Prada tidigare under eftermiddagen så varför inte lika gärna fortsätta på temat med 27 dresses.. It's all about fashion!

*Har glömt att jag lovat att lägga upp pics på det omtalade köket jag hjälpt till att "skapa". Fixar mañana, promise!






Kräftkalasande i kvällssolen
skrivet 2009-08-12 klockan 20:30:39

Japps, solen har trot' eller ej behagat kika fram idag till trots. Imorse var det gråmulet efter nattens skyfall med blixtar och dunder, men kvällen till ära har himlen lyst klarblå, med ett och annat enstaka moln dock. Solnedgången är för underbar! Ska man få tro dagens tidningsupplaga av Expressen så lovas (här uppe!) strålande sol med +20 grader hela helgen och fram till tisdag(!) Klingar fantastiskt i mina öron! Beachen here i come..igen! Jag har verkligen lyckats pricka in solen denna sommaren. Kanske en klen tröst i det stora hela, men alltid är det något att glädjas åt än ingenting alls. Sena eftermiddagen och början av kvällen har det nu kräftkalasats till fullo. Västerbottensostpaj (så som sig bör på nordligare breddgrader), bröd, kex, ostar, sallad, flera massa glas med härlig Riesling och självklart, top of the line, kräftorna! Denna gången blev det turkiska sådana från Pandalus, helt klart att rekommendera om man inte tänkt fånga svenska själv. Mycket smak  och bara gudomligt goda(!) om än något små (jumbovarianten var visst inte tillgänglig). Mätt och belåten funderar jag nu på att slänga ihop någon smarrig efterrätt. Känner ett sjukt sug efter en riktigt maffig och kladdig chokladkaka. Vi får se vad jag kan tänkas hitta i skafferilådorna. Kan hända att jag får återkomma med ännu ett inlägg ikväll, haha! Ingen skrivkramp här idag inte.


Just loooove JellyBean!



Livsverkstankar - (o)realistiska drömmar?
skrivet 2009-08-12 klockan 15:31:17

Sitter här med ett blött öga och blandade känslor efter film no 2 för dagen. Livsverket tåls att se, kanske till och med mer än en gång, om man är i mood för amerikanska känslosvallande moralkakor vill säga. Jag försöker oftast hålla på alla dessa känslor som bara väller fram när jag ser den här typen av filmer (Why? Ja säg det..!?), men i slutändan sitter jag ändå alltid där med minst en tår i ögonvrån. Jag vill också ha ett livsverk. Något att ägna all överbliven tid åt. Något jag kan plocka upp, fortsätta med när jag är i behov av rekreation. Något att ta sin tillflykt till när det som bäst behövs. Jag vill verkligen ha ett hus vid havet. Hur ska det gå till? Egentligen är det ju inte stört omöjligt(?) Det är väl bara att bestämma sig!? Det finns så mycket jag gärna skulle gjort annorlunda, men samtidigt har jag svårt att säga att jag ångrar något.. Självklart finns det alltid något man ångrar, men nu lever vi ju i en värld där klockan dessvärre inte går att skruva tillbaka. Inte heller går den att skruva framåt. Men kanske det ändå är det bästa? För hur kul skulle det vara att faktiskt veta om du kommer få ditt livsverk eller ej i detta livet!? För i slutändan blir man ändå alltid besviken när saker och ting tar den vändning man minst av allt hoppats på(!) och då kanske det faktiskt är bättre att åtminstone kunna få drömma..!?




Måste drömmar klassas som något orealistiskt och nästan patetiskt?



And by the way..
skrivet 2009-08-12 klockan 12:13:07

Bloggrenoveringen lär fortsätta ett tag till. Efter gårdagens frenetiska datahacking behöver jag ett brejk för some inspiration eller kanske bara motivation(!?) Så bered er på att utseendet kommer hinna ändras om och om igen (kanske i oändlighet?) innan den här velpannan har bestämt sig för vad hon faktiskt trivs bäst med. Synpunkter lämnas och tas tacksamt emot bland kommentarerna eller mejlledes. Nu är det lunchdags. Bon apetít!



Soffmys, poppa popcorn and some moviemarathon
skrivet 2009-08-12 klockan 12:00:09

Med referens till gårdagens (nattens) inlägg så nääe, jag har inte sovit särskilt göttigt inatt. Surprise!? I vanliga fall älskar jag annars att somna med regnet smattrande mot rutan, bara hur mysigt som helst att ligga där i mörkret och höra naturens gilla gång. En av orsakerna till att jag faktiskt gillar att sova i tält (Ja, det gör jag. For real! Frågor?). Dessvärre verkar vädret vilja fortsätta vara tråk även idag så efter lunch är det jag som myser ihop mig i soffan för ett gediget filmmaraton resten av eftermiddagen med bä-tofflorna och massa massa nypoppade popcorn!


Homemade, utan smör och sparsamt med salt, that's my way of popcorning.


Kvällsregn och bara så ont i hjärtat
skrivet 2009-08-12 klockan 00:51:22

Det regnar ute. Sådant där kvällsregn som alltid kommer efter någon veckas strålande sol och värmebölja. Det är inte längre ljust hela nätterna här uppe i Norrland. Sommaren lider sakta men säkert mot sitt slut. Vindarna har börjat blåsa kallare. Det känns i hela kroppen. Om några dagar kan det förvisso vara gudomligt varmt igen med strålande väder och jag får än en gång skutta i bikinin och dra till stranden denna sommaren. Helt underbart! Samtidigt är det nog den värsta sommaren jag upplevt, om man ska se till helheten. Tankarna kommer fortfarande alltid om kvällarna. Jag gör desperata försök till att hitta någon lagom tråkig film eller ett gäng seriesnuttar att glo på som förhoppningsvis får mig att somna. Jag vaknar alltid med samma tankar. Kan inte längre ligga kvar och försöka somna om. Måste ta mig upp, aktivera mig, få dagen att rulla igång. Gör jag det inte kommer tårarna som på beställning. Och jag kan bara inte med att ägna dagarna åt att lipa. Jag kan inte med ältandet. Samtidigt har jag så mycket tankar i huvudet som jag inte kan sätta ord på längre. Känns helt sjukt att man kan känna på det här sättet, att man kan vara så jäkla labil! Hur mycket ska man behöva stå ut med? Hur mycket är tillräckligt? Jag är ju inte mer än människa. Räknas det senaste halvåret som en livskris? När är man annars tillräckligt gammal för att man ska få kalla det livskris? Det är oerhört lätt att stå utanför, se allt ur ett annat perspektiv, utan alla känslor, alla samveten, alla kort på handen. Det är dags att gå vidare, stryka ett streck över, börja ett nytt kapitel, glömma det som varit. Om det ändå vore så enkelt även denna gången. Men det är väl också där problemen till en början uppstått. Ikväll är ingen bra kväll och det gör bara så ont i hjärtat.



Längtar och saknar på en och samma gång..


Bloggrenovering pågår
skrivet 2009-08-11 klockan 14:39:51

Om någon mot förmodan undrar vad jag pysslar med så är det bara lite bloggrenovering som pågår. Förhoppningsvis är jag mer eller mindre färdig senare idag och då får ni mer än gärna ösa ur er hur mycket finare ni tyckte att min gamla (eller den jag hade dessförinnan) var!?


Under konstruktion!


Beachlife, friendshiptankar och minigolf
skrivet 2009-08-09 klockan 21:56:01

Söndagen har spenderats på playan, åter igen(!) Vädret tycks vilja fortsätta stråla och jag klagar inte det minsta. Skulle nog kunna bosätta mig på en beach, eller åtminstone bara ett stenkast ifrån. Finns nog inte mycket som jag älskar så mycket som sol, strand och hav. De tre hamnar utan minsta tvekan långt upp på min What-i-love-about-life-lista. Där självklart min familj och även mina vänner ligger högt! Och apropå vänner så älskar jag lika mycket att lära känna nya som att umgås med de gamla från förr. Är egentligen inte mycket för ytliga bekantskaper, omger mig hellre med människor som står mig närmre, som känner mig för den jag är och som framförallt älskar mitt galna jag som den tokfia jag är. Men idag fick jag äran att stifta närmare bekantskap med en skön filur som liksom jag har mycket tankar och funderingar kring livet. Kanske en nyfunnen vän? Det får tiden utvisa.. Men superkul är det och sådana här oväntade inslag i vardagen gör den alltid så mycket mer intressant. Det är det jag älskar med livet! Man vet aldrig vad som händer imorgon. Kvällen har annars avslutats med minigolf, wiiiiiiee! Jag suger fett och har inte den minsta känsla alls för den här sporten (kan man kalla det sport??), men det är apakul ändå. Med 66 points på 18 hål slog jag mig runt och kände mig hyfsat nöjd trots att jag inte helt oväntat kom sist. Nu sitter jag med tekoppen fylld av honing (ja så säger min mentor Nalle Puh i alla fall) och konstaterar att dagen flutit smärtfritt och varit riktigt bra. Nu gäller bara att få med sig den känslan när jag lägger huvudet på kudden senare inatt..



Bjussar på några pics från kvällens minigolf, enjoy!


Äkta svensk pepparkaksbränna
skrivet 2009-08-08 klockan 23:48:27

..den är nu ett faktum. Trodde dock inte att sådan existerade mellan lågstadiet och pensionsåldern? Men bara gött det, because i'm worth it! Eller hur de nu så chict brukar uttrycka sig i reklamen..!? Imorgon bättrar vi på än mer och hoppas också på en aningens större vågor i havet, för det är ju bara fucking lovely helt enkelt.





Softarfriday
skrivet 2009-08-07 klockan 23:33:23

07.45, beep! Trevligare uppvaknaden har jag varit med om. Förbannade långbenta spindelhelvete! Up and away. Cirkus 4 km walking och joggingtur följt av gigantisk hotellfrukost. Snurra ihop en sallad på tonfisk, kräkor, avocado, ananas och couscous. Skutta i bikinin för att runt 11-snåret inta playan i Pim Pim-stolen. Sola och bada i Piña Colada! Ok, inte helt riktigt, men sol, strand, hav och viss frisbeekastning har i alla fall innefattat dagen. Powernap som aldrig blir just en powernap för min del (slocknar minst en timme!), ångande dusch med helrenovering följt av ännu mera fisk till middag ute på trädäck. Skulle kunnat fortsätta kvällen med ett hejdundrande partaj in på småtimmarna, men då försvinner lite poängen med softarfriday tycker jag(!?) Så istället väljer jag att leka datahacker, painta tånaglarna, mumsa gul kiwi och framförallt filmmysa innan det blir dags att duna.


Livskvalité till 100%!


Intressant torsdagsstatistik, ananaspaj och lila nyanser
skrivet 2009-08-06 klockan 21:43:58

Tänk vad statistiken genast skjuter i höjden då man är halvt på väg att dö eller så(!) Sjukt, men helt klart kul ändå! Tack för titten till alla er som varit nyfikna på gårdagens nära-döden-upplevelse (eller var det egentligen en invitation till Chiliburger-Barbeque ni var ute efter?) Ikväll har jag dock antagit en mer lila nyans. Känns väldigt fashion..väldigt hotish sådär..!? Solen har gassat som en galning mest hela dagen och trots att pepparkaksbrännan bättrats på så räckte det inte riktigt för att täcka mina nya ovälkomna tattoos. Jag får helt enkelt leva med att se blåslagen ut nån vecka till. Får kanske klura ihop nån story om att jag fajtats med grannens rottis eller nåt..? Knappast trovärdigt, nähä!? Slagsmål med A-lagarna i stan!? Inte det heller? Hmm..kanske bara säga som det är då.. Att jag är hopplös och antagligen det här universumets största klant! Nu ska jag mumsa lite mer av min nybakta Ananaspaj som jag hämtat receptet på från Linneas Skafferi, helt sjukt god, rekommenderas av moí att ätas ljummen med gräddig vaniljglass, smarr! Senare blir det mysbrax, bä-tofflor, popcorn och snyftmovie. Wanna' join?



Bild hämtad från Linneas Skafferi.


Lunch of today
skrivet 2009-08-06 klockan 13:08:13

Jag har precis smällt i mig lunch i form av denna mumsiga chiliburgare med guacamole och ska nu fortsätta jäsa i solen med en ordentlig paltkoma. For recipe, please contact me by a comment and i'll come back to you asap!






F*cking blåslagen och bara en enorm trötthet
skrivet 2009-08-06 klockan 09:55:12

Har ni någon gång varit med om att brandlarmet tjuter för att ni duschar med öppen badrumsdörr? Näe det hade inte jag heller..tills igår..! Ja ok, det behöver ju inte nödvändigtvis vara duschångorna som utlöste det, men något gjorde att det fick spel i alla fall. Fick smått panik där jag stod i duschen och det började signalera som om kvarterets krigslarm gått igång eller något(?) Genomblöt sprang jag ut i hallen och försökte med en skurkäpp få tyst på skiten, men icke. Då jag är en aningens, eller ja egentligen metern, för kort för att nå att plocka ner det tog jag självklart en av de högre köksstolarna och klättrade upp på, jag min klant(!) Självklart ville det inte heller lossna ur fästet med en gång och när jag stod där som bäst och slet och drog med det fucking skrikande larmet i örat halkade jag självklart i allt mitt drippdroppande vatten och föll huvudstupa ner i stengolvet. Så här i efterhand hade jag väl bara en jäkla tur att jag inte slog hål i skallen eller knäckte ryggen. Jag klarade mig undan med några gigantiska blåmärken, lock för örat och en viss stelhet kan jag konstatera när jag sitter här och dricker te i solen. Inte har jag kunnat sova särskilt många timmar inatt heller, inte enbart pga gårdagens missöde, men tankarna snurrar som aldrig förr och jag vet inte längre om jag ska skratta, gråta eller bara skrika. Känner bara en enorm trötthet. Jag simmar mot ytan, men tycks aldrig nå riktigt över den och snart tar luften slut. Jag måste få andas! Vet också att det inte finns någon som kan hjälpa mig i detta längre, det är bara tiden själv.. Det tar bara så in i helvetes sjukt mycket på krafterna att pendla mellan alla dessa olika känslotillstånd på det här viset från dag till dag, ibland till och med från den ena timmen till den andra. Hur länge är det egentligen hälsosamt att stå ut?


I really wish that everything was different..


Please give me a new one
skrivet 2009-08-05 klockan 22:23:59





Helspeedat på högvarv
skrivet 2009-08-05 klockan 10:49:21

Så mycket tankar och funderingar.. Beslut som ska fattas. Rent praktiska prylar att ta itu med. Where to start?? Min hjärna får nog snart kortslutning som den arbetar dygnet runt. Dagarna går men jag tar inte direkt tillvara på dem på det sätt jag egentligen kanske borde? Nu är jag där igen.. Damn it! Det ska ju inte finnas några borde, måste, eller andra sk stressmoment.. Önskar jag kunde trycka på FFW-knappen och bara låta tiden spolas fram. Längtar till den dagen jag helt bekymmerslöst och utan ett uns av vit lögn kan säga att livet leker.





En helt vanlig tisdag
skrivet 2009-08-04 klockan 11:08:31

Vaknade upp någon gång imorse när Lollo skulle bege sig till jobbet, ingen koll på klockan alls(!?) Hoppade nån timme senare upp på cykeln och begav mig hemåt. Tvingade mig runt spåret ett varv och känner mig nu smått bakis. Funderar på att duna nån timme innan jag åter igen will go off n' away. Bersåmyset blev det nada av igår så tänkte ta mig till Backen idag istället för att leka med Annelie och det lilla skrotet, kanske även pilla lite på deras nyinköpta PS3'a? Sounds fun right!? Kanske får kvällen sen bjuda på lite biomys dagen till ära..


Up for some Hangover anyone?


Morningglory på Playa del Vargvägen
skrivet 2009-08-03 klockan 11:37:21

Solen har strålat sedan tidiga morgonen och jag mumsar frulle i bikini med Mister Pip på Playa del Vargvägen. Borde jag egentligen få klaga överhuvudtaget?? Nä, jag trodde väl inte heller det.




Det är bra lustigt ändå
skrivet 2009-08-03 klockan 01:26:49

..hur saker och ting kommer att te sig i slutändan. Today (read yesterday) har varit en fullkomlig lättnadens suck! Hur morgondagen (läs dagen) blir, ja det vet nog inte ens han där uppe. Nu har jag precis smällt i mig en packe vitlökssalami och tänkte strax duna. Next på schemat är bersåmys med Annelie och det lilla skrotet. Har beställt strålande solsken och det bör nog dagen kunna bjuda på om man ska tro yr.no(?) Behagar strålarna stanna över kvällen också vore det inte fy skam då balkonginvigning hos Lollo står på tapeten. Men nu ska jag ta min mumsiga andedräkt och förpesta natten för alla mardrömsliknande monster som på senare tid alltför ofta velat infinna sig innanför pannbenet vid läggdags.