Så blev vår återigen till vinter
skrivet 2011-03-28 klockan 09:31:53

Efter en vecka med en hel massa sol som snabbt töat bort vintern har den visst gjort comeback under natten, om än bara med någon centimeter. Vit är backen och termometern står stilla strax under nollstrecket. Kanske får jag använda mina nya vinterskor trots allt (de jag trivts som fisken i vattnet i under vintern höll inte ihop och jag hade turen att kunna reklamera och få ett par likadana nya). Ljusare har det annars blivit ändå då vi vred fram klockan en timme igår, något jag märkte väl tydligt på väg hem från jobbet strax efter 18-tiden och det fortfarande var helt tokigt ljust ute. Men ack så härligt. Ännu ett tecken på att sommaren, eller i alla fall våren, snart är här!

Utpumpad och avslagen
skrivet 2011-03-20 klockan 17:00:52

Idag ligger jag nerbäddad under täcket med persiennen neddragen och låter film efter film underhålla mig till den grad jag orkar bli underhållen. Kroppen är trött, huvudet är trött och till på köpet har jag en förbannad mensvärk(!) Som jag skrev tidigare i veckan har jag lite för många bollar i luften nu för att kunna hålla dem flygande, så komvux-kursen kommer antagligen, trots allt, få vänta till senare i vår då jag förhoppningsvis har tid att hänga med redan från början vilket jag med viss eftertanke konstaterat är omöjligt i dagsläget, hur mycket jag än skulle vilja. Dygnet har trots allt inte mer än 24 timmar om än jag ibland önskar det hade fler. Har tagit dagen som den kommit och låtit kroppen bara vilat och laddar annars mentalt för en ny vecka med bl a Hälsokurs-start imorgon. Men innan dess, oj vad jag ska sova!

Kallrökt lax med riven tumme
skrivet 2011-03-16 klockan 22:19:36

Kvällens middagsmeny hittar ni här, vilken var på god väg att inkludera riven tumme. Som vanligt har jag ingen koll på vad jag gör och hur jag gör och lyckades med andra ord även riva ner en del av tummen bland limeskalet. Vore ju sjukt ospännande annars!

 

A little bit of this and a little bit of that and a little bit too much helt enkelt
skrivet 2011-03-14 klockan 23:10:54

Har lite fööör många bollar i luften nu känner jag. Praktikperiod på heltid med projektet att driva en hälsokurs under 10 veckor med allt vad det innebär i planering samt hinna med projektet Me Myself and I att bli fit for fight på 90 dagar och blogga om hela balunsen också, vilket i sig skulle behöva vara ett heltidsprojekt(!) Detta utöver denna blogg som jag redan är rätt kass på att uppdatera med väsentligheter och rolig läsning, för att inte tala om de omtalade icke-existerande bilderna som borde pryda varje dag(!) Jag jobbar ju också, inte bara på ett ställe, men på tre olika ställen varav, som tur är, ett av dessa är lagt på hyllan tills vidare. Känner lite att det räcker med två i dagsläget. Som om allt detta inte var nog kommer jag på måndag börja plugga. Ja inte den utbildningen jag redan går då förstås, nä nu ska jag läsa in Naturkunskap B på komvux. Dock på distans via Jensen Eduacation, men det är ändå en kurs på 100 gymnasiepoäng som ska tryckas in på 4 veckor. Varför i hela friden då(!?) tänker ni nu. Helt enkelt för att ha möjligheten att söka mig vidare för nya utmaningar när den här terminen är till ända den 17 juni. Mer info om det lär avhandlas längre fram när det blir aktuellt. Ja just det, sen söker jag ju fortfarande en bostad också. Jag står ju inte på gatan så helt akut är det väl inte, men ändå inget som bara kan läggas på hyllan heller.  Plussa sedan på vardagen med äta, sova, tvätta, städa eller typ bara vara. Så vad säger ni, ingen som har något mer åt mig att göra!?

Kortfattad helgsummering
skrivet 2011-03-13 klockan 20:23:27

Så vart helgen till ända och systeryster har förflyttats till bror med sambo. Lördagen startade vi med att sätta ihop ett träningsprogram som hon också fick köra igenom och vi bokade även in henne på några klasser att köra till veckan. Träningsvärk kände hon av redan imorse och förhoppningsvis håller den i sig till imorgon. Ska jag själv bli piskad i 90 dagar, kan jag ju få piska någon annan i 90 dagar(!) Bör väl kanske tilläggas att hon ställer upp frivilligt. The Fighter på bio fick sedan avsluta kvällen innan vi, väl hemma ramlade i säng. Idag har jag gått lite som i en dimma mest hela dagen, trött i kroppen och seg i knoppen. Har efter en eftermiddag på jobbet landat hemmavid med tekopp och hembakt semla samtidigt som jag precis skickat iväg beställningen på Isodieten-böcker till deltagarna i kursen(!) Man är just en snygg förebild. Men trots allt så förespråkar jag ju inte heller att man ska avstå det man tycker är gott och för de flesta handlar det oftast om att lära sig att begränsa sig och lägga till goda vanor hellre än att plocka bort dåliga. Märker hur jag öppnar för en diskussion här, men det gör jag bara mer än gärna. So hit me!

Get ready for Hälsokurs á la Anna
skrivet 2011-03-11 klockan 21:32:26

Igår skrev jag åter igen (den tidigare mystiskt försvunna!?) PT-tentan och väntar nu bara på resultatet. Under tiden har jag att göra så det räcker och blir över - som vanligt. Jobbhelg, besök av systeryster samt en hel massa planering inför kommande veckor. Idag blev det klart att Hälsokursen som jag tidigare nämnt, helt säkert blir av! Hittills har vi - jag - 13 deltagare och då har fortfarande inte alla svarat. Tanken är att i nästa vecka genomföra alla tester för att sedan kunna starta måndag veckan därpå. Kommer även få en lite annorlunda utmaning som jag ser fram emot efter ett kortare möte idag. Här finns massor att ta lärdom av! Ska bli otroligt skoj att få driva igenom det här projektet och förhoppningsvis leder det till något positivt för framtiden också. Uppdateringar kommer självklart under veckornas gång och jag hoppas även kunna slänga upp en hel massa bilder som jag vart så fantastiskt dålig med här den senaste tiden. Känner att min kreativa sida inte riktigt vart i sitt esse denna veckan för att driva två stycken bloggar(!) Men glöm för den sakens skull inte att peppa mig här under min träningsresa!

Träningsvärk och en hel del planering
skrivet 2011-03-08 klockan 11:07:56

Kettlebellpasset i lördags gav mig om än mer träningsvärk. Tydligen fanns det någon muskel som ännu inte hunnit bli använd under de senaste två veckornas 6-dagars-träning. Mer om träningen framöver kan ni läsa på Fit for fight-bloggen som nu ligger uppe för allmän beskådan! Gårdagen spenderades annars mestadels på Hideaway med viss planering inför eventuellt kommande Hälsokurs. Jag hoppas verkligen vi får ihop några deltagare, räcker med en liten grupp, men att det blir av bara så jag får mitt eget lilla projekt under praktikperioden. Blev även ett träningspass med Micke innan jag begav mig hemåt för att kocka i köket. Fixade både rostbiff med bönsallad som lunch till idag och fick sedan hjälp av Jus när hon kom hem med att fixa en svampomelett, som för min del fått fungera som frukost idag. Medan jag knaprade paprika denna förmiddag tog jag teleluren och plingade SAFE för att fixa en tid så jag får skriva om den jäkla teoritentan som skolan slarvat med. Redan på torsdag är jag välkommen dit så det känns skönt. Då får jag det förhoppningsvis gjort en gång för alla, men vet åtminstone att mina resultat lämnas in i alla fall.

Omeletter som kan vara värda att testa på.

 

Nya träningsbloggen äntligen uppe!
skrivet 2011-03-08 klockan 02:22:59

Klicka på bilden och följ min träningsresa Fit for fight - på 90 dagar!

Så tog vi helg med 127 timmar
skrivet 2011-03-05 klockan 00:28:27

Fredag och första nästan helt lediga helgen på jag minns inte när(?) Avslutade första praktikveckan med förmiddagsträning och fotografering av diverse övningar som kommer läggas upp på kommande bloggen. Lunch och lite planering inför nästa vecka, sedan kunde jag vid 14-tiden ta helg. Kändes onekligen skönt att kunna åka hem, slänga in tvätt i maskinen och få undan lite småsaker i lugn och ro för att senare dra iväg på fredagsmys och bio med Jussibus. Efter lite spanskt käk och två H&M-påsar med färgglada trosor genomled vi 127 timmar. Inte bokstavligt dock, snarare 1:56 kanske(?), men filmen hette så. En sådan film som är svår att säga om den egentligen är bra eller dålig. Speciell och egen, men på ett bra sätt - tror jag faktiskt jag bestämt mig för. Nu väntar däremot kudden för en härlig natts sömn. Välbehövligt som tidigare nämnt. Imorgon (läs idag?) väntar Kettlebell-pass kl 10.00.

 

Förbannad ner i tårna
skrivet 2011-03-03 klockan 23:50:05

Idag är jag bara förbannad. Min PT-tenta är gone with wind tack vare inkompetenta idioter. Med andra ord har jag inte fått något resultat och kommer inte heller kunna få min licens förrän jag skrivit tentan igen. Hur sjukt är det inte på en skala!? Jag var där, jag skrev den och jag lämnade in den. Jag orkar inte ens tjafsa om det. Det är tredje gången detta händer och det är f*n inte ok för en utbildning på högskolenivå. Utbildningen man får är helt ok men organisationen är tamej sjutton katastrofal(!) Jag är bara arg ner i tårna och har inte längre ord, jag vet bara att jag ser helt sjukt mycket fram emot tills skiten är över om tre månader!

Startskottet har gått och jag vill bara sova
skrivet 2011-03-02 klockan 22:44:06

Ibland önskar jag att jag inte var sån perfektionist och överambitiös i allt jag ska ta mig för. Som det här med att blogga till exempel. Nu har det snart gått tre hela dagar innan jag kommit till skott att faktiskt bara skriva nånting överhuvudtaget! Hur svårt ska det vara liksom!? Anyway. I måndags påbörjade jag min tredje och sista praktikperiod i utbildningen och det har hittills varit tre intensiva och intressanta dagar med en uppsjö av nya möten och ansikten. Killen jag ska vara svans på i 12 veckor heter Michael Angress, personlig tränare sedan många år tillbaka, som ni också kanske känner igen från TV-rutan? Framförallt hänger vi på Hideaway Fitness om dagarna, men emellanåt är vi också ute på andra spännande äventyr. Nu under första veckan blir det mycket planering inför kommande veckor, men jag har redan hunnit vara sidekick vid ett antal PT-timmar, två gruppträningsklasser och tester, samt startat upp min egen träning med självaste Micke himself som coach, vilken också kommer pågå under hela praktikperioden vid sidan om. Planeringen som gjorts och fortfarande görs handlar om att jag själv ska få dra igång ett mindre projekt i form av något liknande en kom-igång-kurs på gymmet i 10 veckor. Kursen kommer som tänkt, bl a innehålla två träningspass per vecka med olika inriktningar varje gång, föreläsningar om träning, kost och hälsa i allmänhet. Tester med uppföljning, hemuppgifter, tävlingar, startkit och en hel del annat skoj. Och allt ska drivas på och genomföras av mig själv framförallt. Jag är övertygad om att det blir succé bara vi får ihop minst en grupp, och viss efterfrågan har vi redan konstaterat finns så vi håller tummar och tår tills allt är kirrat. Succé kommer jag även själv att göra efter 90 dagars hårdträning. I mån av tid kommer jag köra två pass i veckan med Micke och resterande fyra pass on my own. I måndags hoppade jag in som partner vid en box-klass och igår startade vi upp med hela testpaketet och mätningar i alla dess former för att idag köra första träningspasset på gymmet. Hur allt har gått och även kommer att gå framöver, samt alla mina testresultat kommer ni efter helgen kunna att följa i detalj med exklusiva bildbevis dag för dag på en underblogg till denna. Men tills på måndag får ni ha ännu lite tålamod med detta. Utöver praktik på heltid jobbar jag på som vanligt (om än jag lämnat bort två pass i veckan till vår nya kille) vilket medför lika långa dagar som vanligt, fast alla dagar i veckan istället för bara några. Här behöver jag nog inte ens påpeka att jag i dagsläget bara vill sova(!?) Så pass att jag inte ens orkar uppdatera mig i VM - ren och skär katastrof! Men då jag imorgon fått mig en planeringsförmiddag för mig själv innan jag hoppar på jobb vid 14-tiden tänker jag utan tvekan ta mig sovmorgon, men framförallt tänker jag studsa i säng redan nu. Det är trots allt 88 dagar kvar på min fit-for-fight-på-90-dagar-resa(!)