HPB, MI och FF (as in f*cking förkylning)
skrivet 2010-04-22 klockan 15:14:05

Så var jag då färdigkläckt hälsoprofilbedömare. Ännu ett steg avklarat om än jag själv kommer vilja lägga till fördjupningskursen på två dagar längre fram för att kunna ansöka om certifiering. Annars har jag idag även avverkat muntligt prov i MI. Får se till veckan hur det gick med den biten. Bara skönt att det mesta snart är förbi, slipper man vara nervös och stressa upp sig för att man inte ska bli godkänd eller behöva skriva om. Hur som helst, som en grattispresent till mig själv för att jag klarat ännu några steg i rätt riktning har jag fått en trevlig förkylning. Om nu en förkylning någonsin kan vara trevlig(?) Blev till att sjukanmäla sig från mitt 3-timmars pass ikväll då det antagligen inte är varken smart eller särskilt populärt att springa runt i gymmet och snörvla, nysa och kraxa som en skata med vattniga ögon. Någon muskelknutte kan ju bli smittad och gud förbjude om jag sätter käppar i hjulet för dennes träning(!) Skämt åsido, självklart ska man inte gå till jobbet när man är såhär hängig. Så denna eftermiddag, samt kväll, kommer spenderas i soffan i min skitiga och röriga lägenhet bland flyttkartonger och sopsäckar. Jag har för övrigt fått en månads förlängning här, så med andra ord lite extra tid att leta efter något nytt. Men för att återgå till mitt soff-softande så skulle jag vara evigt tacksam den som kom hit med nybakta scones och en städfirma ikväll. It ain't gonna happen, så det får väl bli knäckemackor med ägg och kaviar i röran istället. Men inte fy skam det inte!

Fuck this day - nu tar jag helg
skrivet 2010-04-15 klockan 22:39:49

Lika bra att dra storyn lite kort här eftersom många är ivriga och vill veta vad som händer. Någon flytt på söndag blir det tyvärr inte. Jag blev blåst, big time(!) Ok, det kunde säkerligen vart värre, men jag tycker i alla fall att det är själva principen som räknas. Jag har polisanmält det hela och droppar det lite där i väntan på vad som sker. Händer nada inom en snar framtid kommer jag däremot sprida ryktet som en löpeld över hela fucking cyberspace, that's for sure! Jag kommer även telefonterrorisera människan ifråga, samt hemsöka henne tills hon bönar och ber om att självmant få ange sig. Finns självklart andra metoder jag skulle vilja sätta in i ren ilska, men jag har väl någon slags gräns trots allt för hur långt man i verkligheten går. Om än jag just här och nu önskar innerligt att jag var sjukt skadad och dåraktig på riktigt så jag kunnat visa att hon jävlats med fel person. Suck.. Överlevde trots allt jobbet idag i alla fall och ska nog trycka i mig en överdos alvedon strax så sussar jag gottigottgott och överlever natten med. På återseende och tack för allt supportande idag!


I'm moving on
skrivet 2010-04-10 klockan 00:00:28

Det senaste dygnet har vart omvälvande. Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att det är sant, att sådant här faktiskt händer. Inte i mina vildaste fantasier hade jag nog kunnat drömma om att jag skulle kunna ha sådan tur(!) Jag menar generellt det mesta i livet den senaste tiden, men framförallt och just nu, handlar det om det uttjatade ämnet hitta bostad. I torsdags förmiddag la jag, efter några veckors sökande, in en annons. Lägenhet sökes till tjej 28 år. Ett dygn senare, denna förmiddag, har jag (som jag ser det) fått det mest ultimata erbjudandet jag i dagsläget kan tänka mig. Och ja, nu är det bara att börja packa åter igen, för jag ska flytta till en jättefiiiin lägenhet! Update kommer inom kort.


Biodejt och stängt parkeringshus
skrivet 2010-04-08 klockan 11:13:20

Igår kväll stod biodejt på planeringen åter igen. Jus käre make hade frågat om vi skaffat klippkort på SF. Vet inte om det berodde på kvällens filmval eller det faktum att vi var på bio så sent som i förra veckan(!?) Hur som haver så möttes vi upp i city och tog en svängom i butikerna innan det blev Texas Burger for dinner. Mätta och belåtna intog vi två timmar senare biosalongen. Änglavakt var filmen vi bestämt att se och vi var väl ungefär de enda som bokat platser (har läst och hört att filmen inte fått någon vidare bra kritik). Vid reklamens början hade det trots allt blivit halvfullt i salongen så vi behöll skorna på och dämpade våra skratt något. Till vårt förfasande, eller kanske mer löjlig förtjusning, hamnade ett par i vår ålder precis framför oss som så uppenbart var på, kanske inte sin första, men inte helt omöjligt andra dejt. Jag brukar alltid ha svårt att hålla mig för skratt när jag ser folk som är ute på dejt eftersom det oftast syns så tydligt och tillgjort ut. Skrämmande, men få människor har förmågan att behålla sitt självförtroende och självdistans när de träffar någon för första gången bara för att önskan att göra ett gott intryck är så stark. De satt i alla fall kvar i salongen när eftertexterna började rulla och övriga biogäster, inklusive jag och Jus, reste sig för att gå. Så kanske det blev lite biohångel i slutet av deras dejt trots allt(!?) Skulle nog inte själv valt att se denna film på en dejt, alldeles för känsloframkallande för det. Kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på vad det var som trots allt gjorde filmen, so to speak. Jag hade inga förväntningar och tänkte väl inte mycket mer än att det skulle vara en vanlig svensk, lite medioker film. Men den hade något extra. Den kändes levande om än overklig. Rekommenderas för den som vill se ett lite annorlunda svenskt drama med Michael Nyqvist och Izabella Scorupco i huvudrollerna. Men för att komma till något slags avslut på den här kvällen spatserade vi iväg till parkeringshuset. Självklart var det stängt. Lite typiskt min kära Josefin att välja det kanske enda parkeringshuset i Stockholm city som stänger samtidigt som bion börjar(!) Well, den som lever den lär! Efter ett telefonsamtal med någon Securitasvakt blev valet inte så svårt. Betala 500 spänn för att någon jeppe skulle komma för att öppna eller helt enkelt låta bilen stå och åka kollektivt. Jus satte sig på pendeltåget och jag tog tunnelbanan. Slutet gott allting gott!


 

 

Today i got sprayed without any warning
skrivet 2010-04-08 klockan 01:18:07

Efter en facebook-tråd om hockeyfrillor som till slut spårade ur totalt denna förmiddag (it's a totally different story!) knallade jag iväg till gymmet för att pumpa mucklerna och inse att jag inte blitt någe starkare sedan förra veckan. Kan och får man skylla det på påskägg och påskmust!? Antar åsikterna går isär där. Färdiggymmad och klar svängde jag i alla fall förbi Solexpress i syfte att få lite färg inför kommande bara-ben-säsong. Har testat dessa kärringgrillar ett par gånger nu, och trots att jag inte är någon förespråkare för detta cancerframkallande solningssätt, så kan jag inte annat än rekommendera dessa för den som snabbt vill få färg inför badsäsongen. Man lägger sig i princip i ett rymdskepp med massa knappar och märkliga funktioner. Bland annat kan man under solningen få aromaterapi, lugnande avslappningsmusik och sprayduschar med jämna mellanrum, som inte bara ska bättra på färgen utan också avge dofter som tar bort den typiska solariedoften man alltid får efter att grillat sig i dessa UFOn. Vid tidigare tillfällen har jag inte gjort annat än ändrat styrka på fläktarna och reglerat volymen på musiken, men idag tänkte jag unna mig lite extra och testa på aromaterapin. Jag blippade runt lite och hittade en meny med ordet arom, jag blippade lite till och det började dofta riktigt gott runt omkring mig. Sedan tryckte jag OK. Utan förvarning kom en ordentlig spraydusch av..ja jag har faktiskt ingen aning(!?) Vatten med doft? När chocken väl lagt sig och jag kunnat börja slappna av igen bland alla aromatiska dofter, då kom nästa(!) Ni förstår säkerligen att min reaktion blev densamma även denna gång OCH ni förstår säkert också att detta chocksprayande fortsatte med en minuts mellanrum resten av min soltid. Vad det avslppnande med det hela skulle vara och om det egentligen gav någon effekt på resultatet lämnar jag öppet. Någon så kallad aromaterapi i solariet blir det nog inte fler gånger för min del, men färg fick jag i alla fall och jag känner mig inte längre vinterblek och glåmig utan en mask av bronzing powder i fejset.


Nästa gång jag vill ha aromaterapi fixar jag nog ett eget bad..

 

Anna Anka gästar Efter Tio
skrivet 2010-04-07 klockan 11:00:39

Anna Anka är i Sverige för att promota sin nya TV-serie och gästade TV4 och programmet Efter Tio som visades denna förmiddag. Åsikterna om henne är lika många som vassa. Vissa gillar hennes raka sätt och kaxighet, att hon inte räds att säga vad hon tycker oavsett. Personligen anser jag att man har all rätt att uttrycka sina åsikter, men att det finns någon slags gräns för hur man gör det beroende också på sammanhang. Man kan ofta säga vad man tycker och tänker på ett snyggt, men ändå ärligt och rakt sätt. Eller så kan man, enligt mig, göra som Anna Anka. Min åsikt om henne förändrades i alla fall inte efter den här intervjun där hon som vanligt smaskar på tuggummi i TV-rutan som en tonåring och än en gång visar vilken skruvad verklighetsuppfattning hon besitter.


 

 

Händelsefattig tisdag med viss drift
skrivet 2010-04-06 klockan 23:44:34

Händelsefattig dag om något, men dem behövs helt säkert emellanåt dem med. Efter att betat av diskberg och joggingtur under förmiddagen försökte jag hitta motivation till att studera flitigt innan det var dags att bege sig till jobbet runt 16-tiden. Motivationen uteblev och istället fastnade jag i ren nostalgi framför Rain Man TV4 Film. Man skulle kunna tro att det är TV4 jag börjat jobba för som jag glor på alla deras kanaler. Så är ju dock inte fallet, det råkar bara vara så att jag i brist på andra filmkanaler och ointresse för diverse serier på de kanaler jag faktiskt har, hellre väljer just TV4 Film i dagsläget. Who knows, om några månader är jag kanske tillbaka till Kunskapskanalen(!) Jobbet flöt annars på bra ikväll, men i brist på inbokade instruktioner blev det mest drift för hela slanten. Med andra ord rent terapiarbete, om än ett smått svettigt sådant. Jag intalar dock mig själv att om jag börjar från scratch redan nu och gör det ordentligt och petigt noggrant så blir det lättare att hålla efter framöver och med andra ord mer tid över för roligare saker, som att mingla runt och tjöta med folk(!) Nu lär det säkerligen dyka upp annat som jag kan pula på med så småningom, men mycket hellre vara sysselsatt till tänderna än att gå sysslolös. Efter två knäckemackor med ägg och två stora glas mjölk har jag nu bäddat ner mig och känner på mig att jag kommer duna gott så fort jag stängt ner Laban här (Laban är numera namnet på min dumburk eftersom den är vit och svart och beter sig som ett spöke till och från). Zzzzzzz..


 

Diskbergsprinciper och påsklov
skrivet 2010-04-06 klockan 09:27:58

Om jag behövde både det ena och det andra igår så behöver jag helt klart en diskmaskin idag. Alternativet kan vara en människa tillika sambo/kombo/whatever agerande diskhjälp. Någon frivillig som önskar ställa upp? Tveksamt om det finns något jag ogillar så mycket som att diska(!?) Lite får jag dock skylla mig själv då jag är duktig på att samla disken på hög, något jag egentligen ogillar än mer. Jag och Linda hade faktiskt den diskussionen härom veckan, huruvida det är ok att lämna disken eller ej. Hon berättade ett skräckexempel om vänner de varit på besök hos på senaste där hon själv under morgonen efter första middagskvällen ställde sig för att diska undan, slänga gamla matrester som stod framme intorkade i kastruller och pannor och plocka bort både det ena och det andra från bord och bänkar. När hon väl stod där och röjde blev hon tillsagd att det där skulle ju inte hon behöva göra, det skulle de själva ta tag i, på måndag(!??) I dåläget var det lördag morgon och Linda och hennes sambo skulle stanna två nätter till, med andra ord ett antal måltider till som skulle tillredas i den röran. Så vad är då tillåtet och var går egentligen gränsen för vad som klassas som äckligt, snuskigt och ohygieniskt? Jag tror själv att svaret är väldigt individuellt. Själv kan jag faktiskt motvilligt erkänna att jag ibland kan låta disken stå någon dag eller två. Men något jag också vill poängtera är att jag alltid slänger gamla matrester och slevar ur pannor coh kastruller direkt efter måltiden. Jag sköljer också alltid av min disk ordentligt om jag har för avsikt att låta den stå över natten. Problemet med detta blir i sin tur att jag faktiskt kan låta disken stå längre än bara över natten, vilket resulterar i ett mindre diskberg efter nästa dags måltider. Något som jag är bra mycket bättre på när jag bor med någon annan/andra som jag måste ta hänsyn till. So it's now a fact, i'm not made for single living. Men för att inte tappa tråden helt så undrar man ju helt klart hur det står till hos folk ibland. Är man inte extra noga och ordentlig om man har folk på besök, oavsett om det gäller släkt, vänner eller bara bekanta? Frågetecknet får kvarstå och jag tänkte istället fortsätta på det uttjatade temat väder och vind. Idag har solen behagat kika fram igen och himlen lyser blå. Och då gårdagens snöstorm regnade bort under eftermiddagen och kvällen, så ligger asfalten bar igen och det är med andra ord dags för joggingtur nummer två. Sa jag föresten att jag har påsklov denna veckan!?


Ett ganska så trevligt diskberg från Lexington.


Lägenhet uthyres till tjej med långa franskmanikyrerade naglar
skrivet 2010-04-05 klockan 22:20:01

Man borde aldrig sluta förvånas, men WTF är det för fel på folk!? Snurrade runt i bostadsdjungeln på Blocket och hittade en liten etta med en hyra på inte mer än 3000 pix i månaden(!) Kunde ju vart något att anmäla sitt intresse på om det inte vore för kraven människan ifråga hade på sin blivande hyresgäst. "Vill endast hyra ut till tjej mellan 20-35 år och att du har långa naglar som du kan skicka bild på innan du kommer och kollar på den. Helst fransk manikyr." Vart är världen på väg!? Eller såg den ut såhär även innan IT-eran tog sin framfart!? Jag skulle ge mycket för att få veta om någon maniac svarat på den annonsen!


Undrar var gränsen går för "långa" naglar?

 

Laundryday
skrivet 2010-04-05 klockan 14:28:14

Om min tvättstuga sett ut som på bilden här nedan hade jag mer än gärna tillbringat en hel dag tvättandes utan några som helst invändningar. Nu är inte riktigt verkligheten densamma. Snarare så långt ifrån man kan komma. I den här risiga fastigheten (som jag ändå trivs helt ok i) har någon smart filur kommit på att man bara får tvätta mellan klockan 9 och 21, då i fyra timmars-intervaller. Med andra ord måste man boka två tider i rad om man ska hinna med att tvätta mer än två maskiner (eftersom varje maskin tar ca en och en halv timme!), vilket jag utan problem hinner skrapa ihop på en vecka. Med andra ord går det en hel ledig dag till att enbart tvätta för min del. Nu tycker ni antagligen att jag inte ska vara så bitter, det går ju faktiskt att hitta på saker där emellan, tvätten sköter ju sig själv(!) Absolutley, det gör den uppenbarligen. Vet inte vad det är med mig idag, men jag sitter liksom fastnålad i soffan med datorn i knät och har svårt att ta mig för något annat överhuvudtaget. Surfar runt bland fastighetsägare och inredningssidor samtidigt som jag kör ett maraton av svensk film á la Sällskapsresan på dumburken. Det enda som känns lockande på hemmaplan just nu är mitt våffeljärn som jag dessvärre missade att använda på självaste Våffeldagen. Kanske dags för årspremiär av detta den här söndagsmåndagen istället(!?)


Bilden kommer från Home Designing.

That's it - i had it
skrivet 2010-04-05 klockan 09:37:13

Om det var springtime igår så är det totala motsatsen idag. Nu kan vi pälsa på oss igen. Den våren varade inte länge. Ibland ska man bara vara tyst och inte säga (skriva!) något alls. Vad hände liksom!? Under natten har den underbara våren med strålande sol, värme och sjungande pippis förvandlats till en blaskig vinter och slasket bara vräker ner. Vad besviken jag är. Såg fram emot ännu en tur i mina gamla slitna joggingskor idag. Premiärturen gick förvånansvärt bra igår trots allt. Blickade på schemat i förbifarten (som hänger på kylskåpet) nyss och hade det vart en helt vanlig måndag idag hade jag kunnat gå och dansa rumpan av mig senare, men icke. Då det är söndag och helgdag stänger de tidigare och de sena passen blir inställda. What to then? Till på köpet hade jag visst bokat tvättid från klockan ett idag och inte från nio som jag inbillade mig, vilket betyder att hela jäkla dagen försvinner i ren tvättid. That sucks! Konstaterande denna söndagsmåndag blir: Jag vill verkligen ha vår/sommar nu! Jag är uppenbarligen rastlös like hell, trots att klockan inte ens är tio. Jag vill ha tvättmaskin i lägenheten. Bra, billiga och framförallt lediga lägenheter i Sthlm växer inte på träd. Fortsätter med andra ord min jakt i huvudstadens bostadsdjungel. Ge mig en bostad, alternativt en miljon eller två. Pretty please!


Tror jag ska skriva till Slettvoll och önska mig en lägenhet.

 

Springtime - bokstavligt talat
skrivet 2010-04-04 klockan 11:02:36

Våren verkar ha kommit för att stanna. Finally! De senaste två dagarna (exklusive today) har vart underbart härliga. Visst blåser det fortfarande alldeles för mycket, men jag klagar verkligen inte. Vi går ett steg närmare sommaren för varje dag nu. Hur som helst gör dessa dagar att man bara inte vill stanna inomhus och idag tänkte jag inviga löpstegen. I alla fall i den mån jag orkar(!) Min kondition suger när det kommer till att springa, just en bra inspiration som träningsvägledare man är och förebild som personlig tränare man ska bli. Men jag skyller på att jag faktiskt inte valde att bli sjuk i höstas och vintras och att jag lika långt ifrån valde att paja vänsterknät för en period tidigare i år. Har precis kommit underfund med att det kommer bli lite pussligt att få ihop allt framöver, men skam den som ger sig. Jag brukar ju vara duktig på att sträva efter den perfekta balansen för att det ska gå ihop, så det ska nog lösa sig. Jag får bara inte glömma bort att ha roligt på vägen också. Mycket viktigt! Men skutt i löpartajtsen nu och ut och flåsa lite. Have a happy easter day!

In big need of some new runningshoes.

 

 

Rösta på min bikinidesign
skrivet 2010-04-03 klockan 22:03:30

nelly.com kan du designa din egen bikini och på så vis vara med och tävla om schyssta priser. Klicka på länken nedan för att rösta på min design och passa samtidigt på att designa din egen och vara med och tävla.


Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

 

Bad boys bad boys, whatcha' gonna do..with to much påskmust
skrivet 2010-04-01 klockan 22:59:40

Karate Kid I-III, Men in Black 1-2 och nu Bad Boys. Filmmaraton som heter duga på TV4 Film denna skärtorsdag. Känner att jag kanske druckit lite för mycket påskmust idag. Eller näe, man kan inte dricka för mycket påskmust(!) Påskmust och också julmust, är mina säsongsbaserade substitut för Cola, beroende som jag uppenbarligen är i perioder(!) Känner ni inte hur väsentligt det här inlägget var för den här torsdagskvällen. Skulle antagligen spelat in det jag sjungit med så hade det ju blitt lite underhållning åtminstone. Men en annan gång gott folk, en annan gång, då ska det bli underhållning av - med eller utan påskmust!


I behov av nedvarvning och påskplaner
skrivet 2010-04-01 klockan 14:19:55

Mitt påsklov startade igår med att jag blev vittne till en hektisk biljakt hemma på min gata. Nu låter det kanske mer spännande än det i själva verket var, men jag gillar ju att få överdramatisera lite ibland. Jag stod nämligen i busskuren och väntade på bussen under förmiddagen, på väg in till stan för en efterlängtad lunchdejt med höggravida Anna, när det helt plötsligt kom körande en bil i helt vansinnigt hög hastighet. Strax därefter hördes polissirener och en efter en swooschade polisbilarna förbi, fem stycken kunde jag räkna till och därefter kom två polisbussar tjutande. En bit bort ovanför det hela cirkulerade en polishelikopter, så jag undrar såklart vad som orsakat detta pådrag? Kan ju knappast vart en vanlig fortkörning eller bilstöld i alla fall(!?) Frågetecknet kvarstår. Blev en supertrevlig tacolunch med Anna and some updates för det senaste halvåret som gått. Ja det är helt sjukt så sällan vi lyckas få till det vi två! Men vi ser i alla fall en ljusning framöver för att få det att tajma bättre och det är ju alltid något. När det blev dags för hennes inbokade massage drog jag vidare för att möta upp Linda för min andra lunchdejt under dagen innan det var dags att bege sig till jobbet. Efter en del skrivna papper blev det så dags för att jobba mitt första pass. Då det mesta är under omorganisering på det här stället i dagsläget och jag inte fått någon ordentlig genomgång eller introduktion i arbetet kände jag mig mest snurrig och vimsig ska jag erkänna. I alla fall fram tills dess att det blev dags för mig att ta hand om mina två första instruktioner. Jag tycker nog dock att jag fixade det helt ok då responsen från dem båda var positiv vilket trots allt känns som det viktigaste(!) Och som jag antagligen skrivit tidigare, så måste man ju börja någonstans. Efter jobb skyndade jag in till stan för att möta upp Jus för biomys. The Bounty Hunter var lika skoj som jag föreställt mig, men det tycktes som att vi två var de enda på bion som gillade den så pass, då vi kunde känna att vi skrattade lite för högt vid mer än ett tillfälle. Om gårdagen var någorlunda händelserik är den här skärtorsdagen totala motsatsen. Det regnar, jag slöar i soffan och har i ett antal timmar försökt hitta motivation till att ta hand om diskberget som vuxit sig alltför stort ute i köket de senaste två dagarna. Men istället för att göra något vettigt hänger jag i soffan och uppdaterar mig om bostadsmarknaden var tionde minut samtidigt som jag kollar Karate Kid och suktar efter påskägg. Mina planer om en eventuell påsk norröver gick i stöpet då nya jobbet kom emellan så nu är jag istället planlös sånär som på en del instudering i beroendelära, FAR och kost under mina lediga veckor. Vad ska du göra i påsk?