OS-febern går mot sitt slut
skrivet 2010-02-28 klockan 11:17:23

OS 2010 i Vancouver börjar lida mot sitt slut. Febern har vart ett faktum, men jag känner hur jag sakta och säkert börjar tillfriskna nu. Efter herrarnas 50 km och hockeyfinalen mellan USA och Canada ikväll kommer jag väl hemma igen antagligen sörja lite till avslutningen under natten, för trots en del svenska misslyckanden och besvikelse tycker jag det vart ett fantastiskt OS att följa! Frisk från OS-feber och med ett knä som börjar fungera normalt igen tar jag istället itu med träningen inför nästa OS(!) Mjaa, nästa OS känns en aning långt borta. Sommaren känns kanske mer aktuell för min del. Något som inte alls ska vara omöjligt, snarare tvärtom! Som nybliven licenserad styrketräningsinstruktör, med siktet inställt ännu längre fram, känner jag mig mer motiverad och inspirerad än någonsin. Utbildningen flyter på över förväntan och faktiskt även det mesta runt omkring. Ok, dit hör inte bloggandet(!) Har skrivit ett antal gånger nu att jag ska komma igen, men har helt enkelt inte lyckats sålla. Som ni vet skriver jag om livet i allmänhet och mer eller mindre om allt som händer runt omkring och rör sig i mitt huvud. Däremot har jag långt ifrån lika mycket tid numera att sålla mina tankar och funderingar vilket endast resulterar i en enda sörja. Kanske jag borde inrikta mig på att skriva om bara en sak, eller två? Möjligtvis tre? Hur det än blir framöver kan ni räkna med att det kommer handla mycket mer om nuet och framtiden än det som faktiskt varit. Det har vart den bästa vintern på många år och jag har höga förhoppningar om den kommande våren. Alis volat propriis. Come fly with me vet ja'!


 

 

Ska vi få se guldregnet fortsätta ösa nu!?
skrivet 2010-02-16 klockan 23:26:44

Inom loppet av ett dygn har Sverige tagit två guldmedaljer och att dagens överglänser gårdagens är det nog mer än en svensk som håller med mig om(!?) Drama drama drama på hög nivå. Fantastiskt underbart härligt! 50 år sedan sist så nog fasiken var det på tiden alltid. Att guldet gick till rätt man är det ingen tvekan om! Fortsätter det på det här sättet hinner pulsen aldrig lägga sig mellan tävlingarna, men damn vilken skön känsla dessa magiska idrottare kan ge oss svenskar hemma i TV-soffan. Bättre motivation, inspiration och gläädjebringande får man leta efter i dagsläget!


Pic by Expressen.se

Fullspäckat schema, trasigt knä och mitt nya hem
skrivet 2010-02-06 klockan 12:38:45

Vet inte ens vart jag ska börja längre..eller snarare fortsätta(!) Skolan är i full gång och den ena uppgiften avlöser den andra. Tentan jag berättade om här senast gick finemang och jag hade inte många poäng ifrån full pott. Det går framåt och jag känner i alla fall att vi betar av det mesta allt eftersom. Jag har äntligen kommit igång med träningen igen och även börjat köra den efterlängtade kickboxningen, sjukt jobbigt men grymt skoj! Lyckan kunde ju vart fullkomlig, men så är nog inte livet menat att vara riktigt. Det måste alltid hända något(!) Häromdagen lyckades jag på det mest märkliga sätt vrida mitt tidigare trasiga vänsterknä ur led. Jag som sällan går till farbror doktorn förrän jag är i princip döende ringde till slut efter Taxi Jus igår och begav mig sedan till akuten på Karolinska. Väl där blev det en lång väntan, hela 5,5 timmes fredagsmys i sjukhusbelysning. Och javisst kan man tillbringa en fredagskväll på både roligare och trevligare sätt, men det fanns ju andra patienter som kunde bjuda på lite mer drama än jag själv i alla fall. Resultatet som kom fram efter två vändor upp på röntgen blev i alla fall att knät sitter på rätt plats, inga lösa benbitar eller frakturer. En kallelse för magnetröntgen kommer dock att dyka upp i veckorna, samt tider hos sjukgymnast. Kickboxningen får dessvärre vänta en månad eller två då de kommer tvinga mig att gå med skena i minst en månad och därmed också förbjudit mig träna annat än sjukisgympa. Lagom spännande..! Intressant hur min rastlöshet alltid stegrar när jag faktiskt måste ta det lugnt(!) Det positiva med att vara skadad är att man får massor av annat gjort som man inte orkat ta itu med innan. Så här sitter jag och betar av hemtenta, instuderingsfrågor och annat på att-göra-i-februari-listan. Skönt är också att jag äntligen fått iordning lägenheten och den börjar kännas både trivsam och beboelig. Vet att ni är några nyfikna som undrat och frågat och nu kommer äntligen en bild. Enjoy!