Förvisso inte 50-talist men ändå
skrivet 2009-06-30 klockan 13:15:34
Är man född 1962 kan man väl nästan få räknas till de sköna rockersgubbarna?


Bloggtorka i värmeböljan
skrivet 2009-06-30 klockan 10:37:01

Nog är det bloggtorka alltid och inte bara här hos mig. Det ser så ut att med värmen kokar hjärnan över och ut kommer bara en salig röra av allt och ingenting. Kanske även våra hjärnceller och vår kreativa sida behöver ett svalkande dopp i hettan för att ladda om och inte smälta bort? En aning knepigt att få till det rent praktiskt kanske..Enorm torka på hög nivå!


Swampsoccer-SM '09 avgörs nu till helgen
skrivet 2009-06-30 klockan 00:07:48

Är det konstigt att resterande svenskar gör narr av oss norrlänningar? Surfade precis in på VK där jag kunde läsa om Swampsoccer-SM(!?) som ska avgöras till helgen. Lite som Brännbollsyran, fast cirka en halv miljon gånger grisigare. Helt sjukt galen sport och vilka förberedelser sen! Men jag kan inte låta bli att tycka att det verkar lite festligt ändå. Ja festligt kanske inte är riktigt rätt ord, men apkul då!? Fatta att försöka göra en tjurrusning mot mål á la Zlatan i den geggan! Det kan ju inte bli annat än skitroligt helt enkelt. Att dofta gammal myr resten av sommaren känns väl däremot inte lika lockande. Men förhoppningsvis bjuder Storuman (där tävlingen går av stapeln) på både dusch och sköna bastutunnor efteråt. Vem vet, det kanske inte bara är El Surftrippo som kommer att stå på schemat år 2010, det kanske även blir till att delta i Swampsoccer-SM!? Det ni!

Update: Eftersom jag är en aningens efterbliven ibland och inte särskilt allmänbildad inom vissa områden ska jag motvilligt erkänna att jag inte visste att den här sporten tydligen existerar världen över(!) Med andra ord är vi inte så mongoliserade vi norrlänningar ändå. Men sporten spelas dock inte på norrländska myrar någon annanstans än just i Norrland. 1 poäng till mig. And so she scores!Ser det inte bara helmysigt ut!?


Surftrip 2010 - when girls just wanna have fun
skrivet 2009-06-29 klockan 12:33:55

Så har jag äntligen fått tummen ur och lagt upp gruppen jag tjatat om här tidigare. Namnförslag uteblev mer eller mindre så nu får ni hålla tillgodo utan klagan. Det kommer i alla fall bli apkul med garanti! Joina oss du med! Klicka bara på bilden för att ta dig vidare till gruppen på facebook. Existerar du inte på facebook sedan tidigare är det ju bara att registrera sig. Detta kan du bara inte missa!


En dag på stranden
skrivet 2009-06-29 klockan 00:50:37

..i sanden. Vid havet. I brassestolen Pim Pim. Svalkad av vinden. Utmattad av värmen. Fortfarande törstig. Bara helt zombie. Godnatt.


Undrar vad som blir morgondagens (läs dagens) daybreaker?Jim, Jack, Johnny & José - all my favourite men
skrivet 2009-06-28 klockan 00:41:30

Behöver jag nämna var kvällens rubrik fått sin inspiration ifrån? Näe, jag tänkte väl det. Har insjuknat i collagefeber ikväll igen som ni ser. Iggy, Jagger, Dickinson & DeeDee Ramone, 50-talister javisst, so what!? Rockgubbarna kommer alltid att rocka!

Där slog hon huvudet på spiken
skrivet 2009-06-27 klockan 11:34:55

Läste för någon dag sedan ett blogginlägg av Egoina. Brukar kika in hos henne emellanåt när jag känner för att läsa om ingenting speciellt och behöver få mig en dos ironi och ett gott skratt. Tjejen verkar totalt vrickad ibland (liksom jag!), men det är också den underbara charmen med henne och jag kan varmt rekommendera hennes blogg. Men nu åter till saken. I ovan nämnda inlägg diskuterar hon huruvida vi blåljuger när vi säger att vi vill och önskar att vår ex-partner ska vara lycklig när denne precis dumpat oss. Jag håller med henne till fullo när jag citerar;

"Nej tack. Gör jag och Jimmy slut (peppar, peppar, ta i trä) vill jag helst att
han ska sukta efter mig för alltid. Det ska vara så smärtsamt som möjligt.
Han ska känna att han har ett hål i sitt hjärta som aldrig kommer att läka.
Hans liv ska vara så meningslöst som det bara går.

Inte vill jag väl att han ska vara lycklig, UTAN MIG.

Kom igen nu moralnissar och berätta för mig att jag inte vet något om riktig
kärlek och att om man älskar någon så vill man att den personen ska vara
lycklig, vi vet alla att det inte är så. Vi är några egoistiska varelser."


Alla har vi väl någon gång önskat att vi kunde vara lite som Uma Thurman's rollfigur i Mitt Super-Ex eller velat gadda ihop tjejgänget för att hämnas killen ifråga som Brittany Snow får i uppdrag att göra i John Tucker Must Die. Antar dock att om man skulle bete sig som i alternativ 1 hamnar man kanske inte helt oväntat på hispan och att bete sig som i alternativ 2 känns inte helt ok efter det att man fyllt 18 år. Men vilket hämndalternativ återstår då egentligen åt oss som inte besitter superkrafter (som annars utan tvekan är en godkänd ursäkt för att bete sig som i alternativ 1!) och som passerat 18-års strecket years ago!? Är vi utelämnade till att bara acceptera faktum och sedan försöka kravla oss upp ur misären på egen hand medan ex-partnern ifråga lever livet som om vi aldrig existerat? Nä ja' ä int' bitter.. Snarare patetisk. Men så har jag väl haft one day too many av dåliga dagar detta 2009.


En unik stjärna har fallit
skrivet 2009-06-26 klockan 23:48:25

I tidningar, i TV, på nätet och i så många andra bloggares inlägg, världen över(!) kan man idag läsa om bortgången av en av de största artisterna genom tiderna. Michael Jackson, The King of Pop, är död. En i mina ögon unik stjärna har fallit. Jag har ikväll följt SVT's specialinsatta inslag om Michael Jackson och hans musik. Ett inslag som oväntat, men till det positiva gav mig den syn på Michael Jackson som jag vill komma att minnas honom. Som den otroligt stora artist han faktiskt var. För vad han åstadkommit inom musiken och dansen. För vad han satt grunder till inom showbuisness. Han var unik, om än udda. Han var speciell, om än annorlunda. Men framförallt var han en otroligt begåvad och talangfull artist som ingen annan någonsin kommer kunna leva upp till. Medierna lyckades ta ifrån honom mycket under hans sista år i livet, men hans namn och hans musik kommer att leva i evigheters evighet, no doubt!Modeikon 2009?

 

Poko Pano - my new swimwearlove
skrivet 2009-06-25 klockan 00:09:36

I brist på andra spännande tidsfördriv så här runt midnatt en onsdag, har jag suttit och klippt och klistrat lite och totat ihop ännu ett collage(!) Har nyligen fastnat för brasilianska Poko Pano's swimwear. Störtsköna bikinis enligt mig, som du dessutom kan få med antingen American cut eller Brazilian cut. Check them out!
                                   

Räkfrossa, allsång, mord och terapitimmar
skrivet 2009-06-24 klockan 02:03:11

Kvällen började med en härlig räkfrossa. Jag älskar räkor! Färska räkor. Med massor av aioli och gärna citron, lime eller chili. Vitt vin, rosé eller några bubblor. Baugettbitar med riktigt klibbig camembert eller brie. Och sist men inte minst, melonen, i alla varianter! Utom kanske den klassiska vattenmelonen som kan kännas just lite vattnig till en räkfrossa. Mätta och belåtna intog vi sedan soffan framför premiären av Allsång på Skansen. Den som inte smakat Choklad & Chiliglass tillsammans med Hallonsorbet och Kaktus- & Citronsorbet till tonerna av Tomas Ledin's Sommaren är kort har missat något. De flesta av Sia's glass och sorbeter kan man göra superhärliga smakkombinationer av. Give it a try. Allsången flöt annars på som den brukar och jag undrar vem som ska ta över efter herr Lundin snart!? Snälla, han har gjort sitt, det räcker nu! Kanske herr Dorsin står på tur, det vore väl något? Kanske för mycket trams och tingelingande för att passa alla smaker? Jag röstar nog ändå på Henrik Dorsin. Han har lika sjuk humor som jag. Måste nog skriva ett fanmail. Efter att de skrålat klart på Skansen intog äntligen Kommissarie Barnaby och hans gäng TV-rutan. Första avsnittet av 4 ynka(!) är nu avverkat, och only 3 to go! Hur ska sommaren te sig utan Morden i Midsomer!? Någon som har något bra tips på substitut så jag slipper få abstinens om fyra veckor?? Och apropå substitut så fick kära Jus vila ikväll. Jag fick ut inte mindre än närmare 3 timmar av terapitalk med Carina ikväll. Det känns skumt men ändå inte och på samma gång känner jag alltid en lättnad när vi pratat. Soppan blir dock ändå bara grötigare för var dag som går och jag vet inte hur länge till jag kommer att orka stå och röra i grytan.. Nu börjar himlen färgas rosa av solen som är på väg upp och jag måste nog fundera på refrängen om jag ska få mig någon sömn överhuvudtaget innan solen strålar in genom springorna i persiennen.Allsång på Skansen och räkfrossa, kan det bli mer svensk sommar?


Mardrömsnatt utan mitt älskade bubbelgum
skrivet 2009-06-23 klockan 14:23:42

Har genomlidit en mardrömsnatt. Kvällen startade med krokodiltårar som sedan aldrig ville ta slut. Till slut hade jag sådan migrän att jag inte orkade med att hålla ögonen öppna. Må-illa-känslan kom sedan smygande och jag visste inte om jag skulle våga stiga upp upp ur sängen i ett försök att kräkas med risk för att tuppa av på väg till toaletten. Jag somnade med mobilen i handen och ett halvskrivet SMS till Jus. (Jättetack för att du finns gumman!) Efter några timmar vaknade jag till så pass att huvudvärken än en gång gjorde sig påmind. Så pass att jag kunde ta beslutet att stiga upp för att få i mig några tabletter mot skiten. Efter någon timme slocknade jag äntligen igen. Idag är jag bara utmatt. Ögonlocken är svullna och jag känner mig helt tom som Alicia vännen så ofta brukar säga. Hur kan man göra så här mot någon man påstår sig tycka om!? Det värsta man kan göra mot någon, vän eller fiende, är väl ändå att låtsas om att denne inte finns, inte existerar? Det slår ju bara tillbaka mot en själv i slutändan. Men det är ändå precis det du gör just nu..

För två år sedan hittade jag ett bubbelgum. Ett bubbelgum som visade sig vara något utöver alla andra. Ett bubbelgum som varken såg ut eller var som andra bubbelgum jag smakat. Ett bubbelgum som bara blev godare och godare ju längre jag tuggade på det. Medan jag tuggade tänkte jag tanken fler än en gång.. "det här är ju för bra för att vara sant! vad har jag egentligen gjort för att förtjäna ett sånt här bubbelgum?". Jag tuggade och tuggade och trots mina egna nedgångar och fall så smakade bubbelgummet fortfarande lika bra. Jag var överförtjust, jag hade hittat ett bubbelgum som aldrig skulle tappa smaken, som jag skulle kunna fortsätta tugga på forever and ever och smaken skulle alltid finnas kvar vad som än inträffade under tidens gång. Jag började blåsa små bubblor och för ett tag sedan försökte jag mig på en riktigt stor bubbla, det kändes så rätt, jag kände mig så glad och lycklig. PANG!! Bubblan sprack. Utan förvarning, från ingenstans.. Jag trodde självklart bubbelgummet skulle klara smällen och den kladdiga jobbiga vägen tillbaka och att det dag för dag så småningom skulle återfå både dess unika form och dess goda smak, för smällar måste man ju vara beredd på. Och man måste ju klara att hantera dem också så man tar sig igenom dem, även om man får kämpa livet ur sig. Men i dagsläget har jag ingen tro på att såna här bubbelgum finns, det var bara en dröm, den mest underbara bubbelgumsdröm man kan ha har nu tagit en oväntad mardrömslik vändning.


Kommer mitt bubbelgum någonsin återfå smaken?


Eldflugornas sommar och klibbig värmebölja
skrivet 2009-06-22 klockan 11:14:12

Har precis börjat läsa Maeve Binchy's Eldflugornas sommar. Riktigt härlig sommarläsning där man får plöja igenom sida efter sida dag för dag utan andra uppehåll än för mat-, dryck- och kisspauser. Underbart! Idag har även den omtalade värmeböljan intagit vårt avlånga land, åtminstone där jag befinner mig. Så nu åker bikinin på igen och sen ska här "malas" böcker och sörplas saft ur sugrör.


The sun is shining..


Kika in hemma hos Annelie
skrivet 2009-06-21 klockan 22:24:23

Måste bara passa på och bolla lite för my old friend Annelie. Kika in på Aftonbladet och se hur fint hon och Fredrik (och nu även lilla Vidar) har det!


Reportaget ligger nu även ute på Aftonbladet.se


På årets ljusaste dag
skrivet 2009-06-21 klockan 20:36:26

Så var årets midsommarhelg till ända och årets ljusaste dag sjunger på sista versen. Från och med imorgon blir det åter bara mörkare. Låter smått bittert och pessimistiskt att skriva så, men det är ju faktiskt den sanna sanningen. I praktiken märker vi förstås det inte förrän tidigast i höst någon gång, åtminstone inte i de norra delarna av vårt avlånga land där solen strålar mer eller mindre dygnet runt. Och apropå solsken, var det fler än jag som slapp regna bort denna midsommarhelg? Kors i taket, men vi fick solsken och åter solsken, med några större moln som blåste förbi då och då förstås, så klarblå himmel kan jag inte skryta om förrän i skrivande stund. Till veckan lovas ju dock värmebölja i hela landet(!) och en hetare sol än någonsin. Håller tummarna för detta självklart, men som alltid med väderleken så vågar man ju inte direkt hoppas på för mycket.


Min oerhört tjusiga egenhändigt bundna midsommarkrans!


Midsommarafton lika med regn?
skrivet 2009-06-18 klockan 10:51:37

Midsommarafton närmar sig lika snabbt som vädret förändras. För att vara på den säkra sidan kan det kanske vara bra att rusta sig med både paraply och gummistövlar morgondagen till ära, då svensk midsommar numera oftast betyder någon enstaka regnskur ifall man nu har turen att slippa undan en heldag med regn vill säga. 


En tänkbar midsommaroutfit i skärgården eller på landet.


En lat sommardag - med myrbett
skrivet 2009-06-17 klockan 21:18:48

Idag har jag gjort nada. Slappat mig igenom dagen från morgon till slut. Med undantag för en kortare promenix till Coop för att inhandla schampo. Som från ingenstans följde även 2 liter Cola med, en påse lösviktsgodis (som nu är slut) en 88:an (glassen! som jag åt på vägen hem) och det var väl nog allt. Skulle jag inte sluta skriva om mat?? Jo, men detta är ju inte direkt mat, eller hur!? Mat är däremot burgaren och pommesen från MAX som jag och syrran tryckte i oss till lunch idag när vi låg här ute och lapade sol. Jag blev till på köpet biten idag. Av en jäkla myra! Vart är världen på väg egentligen?? Den myran lever i alla fall inte längre kan jag bara säga. Enda beviset som finns kvar för att den en gång levat är det märke på insidan av min arm som nu antagit en allt rödare nyans. Imorgon ska jag sanera trädgården innan jag börjar lapa sol. Varför ligga i gräset? tänker ni. Jo, för att hela altanen är överbelamrad av diverse pappkartonger, plast, en gammal äcklig spis, och en soptipp av sågspån. Idag har ungefär hälften av alla skåpar kommit upp på väggen i alla fall. En dag mindre to go.


One night of passion one night of hunger
skrivet 2009-06-17 klockan 00:05:52

Vrålhungriga anlände jag och Lollo tidigare ikväll till Sjöbris där vi högg in på grillbuffén och alla dess tillbehör. Jag måste verkligen sluta skriva om mat(!) Det måste ju låta som att jag inte gör annat än äter dagarna i ända!? Vilket i och för sig kan stämma i viss mån en del dagar. Hum hum.. Men jag kan inte rå för att jag bara älskar mat! Antar att jag snart måste lägga ut en helkroppsbild á la "dagens outfit" här så ni ser att jag faktiskt inte rullar fram trots mina cravings för allt som går att stoppa i sig. Hur som helst var buffen jättegod, framförallt kräkorna som jag tog flera gånger av. Njam njam! Vi hann avverka samtalsämnen om allt från framtidsplaner och midsommar till grabsen och det riktigt bra livebandet som spelade. Fyra killar, där den ena var så långt ifrån man kan komma den andra sig lik. Men spela kunde de och en bred repertoar hade de också. Dessutom var ljudet ovanligt bra för den här typen av spelning, vilket är ett stort plus i kanten. Nu är jag så mättad och trötter att jag nog kommer att slockna så fort jag lägger mig i soffan. Imorgon väntar en ny dag och jag ser med en viss ofrivillig spänning fram emot vad som kommer hända härnäst.


Ja jag vet, jag äter som en häst.. Ibland i alla fall.


Solgult uppåttjack
skrivet 2009-06-16 klockan 14:54:24

Tips på andra trevliga uppåttjack tas tacksamt emot. De behöver dock inte nödvändigtvis vara solgula. Som den allätare av det mesta som jag är, går de flesta färger och former bra.Etagefatet, tillbringaren och skålen på glasfot kommer från JellyBean, min nya favorit.
 

Ibland vill jag bara skrika högt
skrivet 2009-06-16 klockan 12:20:35

Idag är en sådan dag. Igen. Trots att jag har en hel del skoj och trevligt att se fram emot både idag och senare i veckan kan jag inte få skiten ur huvudet och det tär mycket på energin. Ibland bör man kanske inte lyssna till sitt hjärta utan snarare handla efter vad förnuftet säger. Men jag har å andra sidan aldrig varit särskilt förnuftig, trots att jag alltid hatat när känslorna tar över.Apropå midsommar och andra penishögtider
skrivet 2009-06-15 klockan 23:03:29

Fick precis nys om en minst sagt intressant liten krönika, där Gurgin Bakircioglu diskuterar hur "vi firar manslemmen med pompa och ståt". Tipset kom från Emma, en urskön tjej från Malmö "som vill uppröra och beröra"  och som bloggar under namnet Obscene. Själv har jag från babyben vuxit upp med att verkligen fira midsommar och med allt vad det innebär. Midsommarstång, plocka blommor att lägga under kudden, blomkrans i håret tillsammans med fina klänningar (gärna blommiga som min mor hade sytt själv). För att inte tala om dansen, Små grodorna och Å jänta å jag.. Sen ska det självklart ätas sill och ännu mera sill, men som liten hatade jag allt vad sill hette så då var det grillkorv med bröd som gällde. Färskpotatis var också ett måste (och är än idag) gärna plockad direkt från landet tillsammans med gräslöken som ska blandas med gräddfil. Jordgubbar med grädde (ej vispad, mycket viktigt!) och massor av socker. Mums! Under senare år har dock sillunchen och middagen utökats med både nubbe och en större grillbuffé med bröd och röror som jag skulle kunna äta ihjäl mig av. Behöver jag säga än en gång att jag älskar mat!? Årets midsommarfirande har ännu ingen plan, ingen bokad sådan åtminstone. Har mer än ett förslag att välja bland och alla ni som känner mig vet att jag helst skulle samla er alla på ett och samma ställe för att jag helst skulle vilja vara tillsammans med er alla samtidigt. Som den våg jag är har jag otroligt svårt att välja. Inte alltid, men ganska så ofta.

Engelsk konfekt - say no more
skrivet 2009-06-15 klockan 19:20:27

Regnet fortsätter att vräka ner här. Vart tog egentligen sommaren vägen helt plötsligt? Hantverkarna har sprungit runt som tokar hela dagen och jag har mer eller mindre känt det som att jag suttit och väntat i kulisserna för någon filminspelning. Har avverkat film efter film och såhär efter måndagkvällens middag fick jag helt sjuka cravings efter Engelsk konfekt.Lägg märke till det fina fatet och skålen från JellyBean.


Ingen ro ingen vila - lika med ingen ugn
skrivet 2009-06-15 klockan 09:47:45

Självklart skulle jag behöva vakna till ett jäkla hamrande och borrande, och bankande imorse. Med andra ord har jag inte heller någon ugn att baka smulpaj i idag. Buhu! Jag längtar hem. Men vart är egentligen hem? Jag vet var jag känner mig hemma, men i dagsläget känner jag mig villrådig. Give me half a million dollar och jag försvinner ut i världen.


En spavistelse hos Hyatt skulle inte sitta helt fel.


Underbara rabarbersommar
skrivet 2009-06-14 klockan 22:16:52

Jag bara älskar rabarber! Och i alla dess former. Som kräm, paj, marmelad, saft, att göra drinkar av eller bara knapra på som den är. Det sistnämnda får mig att minnas sommarloven som liten Anna i trädgården hos far- och morföräldrarna. Hos Aromboden (en butik på nätet) kan du annars hitta Mrs Bridges Rabarber- & Ingefärsmarmelad och dessutom Rabarber- & Vaniljkrämskarameller, båda i jättesöta burkar med Mrs Bridges trevliga etikett. Lika mumsigt att köpa till sig själv som en fin present att ge bort till en kär vän. Själv tänkte jag ge mig på en klassisk Smulpaj med rabarber och jordgubbar imorgon. Det vill säga om hantverkarna nu inte mot förmodan dyker upp och tar ugnen ifrån mig(!?)
Ser väl underbart gott ut, inte sant? Självklart med lite vaniljvisp eller glass till.


Home & Cottage - a casual way of living
skrivet 2009-06-14 klockan 19:51:41

Jag vill ha ett vardagsrum, och det har jag hittat hos Home & Cottage. Detta kan ju i och för sig ändras till nästa vecka, men det här gillar jag helt klart. My kind of vardagsrum helt enkelt.Det enda som fattas är en öppen spis, vore pricken över i:et!


Godmorgon från en nerdränkt kuststad i norr
skrivet 2009-06-14 klockan 10:25:55

Söndagsmorgonen är på god väg att övergå från just morgon till förmiddag, snart till och med lunch. Regnet vräker ner! Så egentligen är det svårt att skilja på dygnets tider, allra helst nu när det i princip aldrig blir riktigt mörkt. Jag tänkte strax köra ett träningspass och sedan ska jag bara dricka varm choklad och äta kladdekakor hela dagen. Vad sägs om det? Inte helt fel va..


Maryland Cookies är ju ett annat gott alternativ förstås..


Bara en helt vanlig lördag i juni
skrivet 2009-06-14 klockan 00:48:44

Jag borde väl egentligen skriva om min f*cking glorious lördag. Om roadtripen till IKEA med mams och paps. Om mitt  timmes-tidsfördriv på Naturkompaniet då mor och far provade vandrarkängor. Om mineralvattnet med citronsmak som jag använde som deodorant i bilen (eftersom jag glömt att deodorantisera mig på morgonen!). Om ost- och skinktoasten, från kiosken, som var kall inuti. Om förmiddagens melodikryss i radion som vi inte fixade alls(!) Om hur kissnödig jag var mellan Ö-vik och Sundsvall. Om mamsens story om kvinnan som satte sig vid vägkanten och kissade rakt på ett jordgetingbo och inte kunde ha något på sig nertill på tre veckor efter det! (Jag kommer aldrig att kissa vid vägkanten mer!) Om syrrans rockband som ska heta Sara & The Pringles och om mitt egna dansband (jomenvisst!) som ska heta Anna & The Cheesedoodles. Om hur jag helt plötsligt från ingenstans kom på en europeisk stad på sex bokstäver som börjar på N och slutar på L. (Som jag i efterhand kom fram till att jag kanske kommit underfund med genom att mamsen snackade med lillebror i teleluren, som då berättade att Linnea (som kallas Nea) nu hade landat i den bortglömda byn (läs Karlshamn), och eftersom hennes bloggadress börjar med neapop och hennes riktiga namn egentligen börjar på L, så blev det helt enkelt Neapel, helt logiskt självklart!) Och om hur vi efter det löste hela melodikrysset två timmar efter att programmet slutat. Jag borde kanske också berätta om de supergulliga pensionärsparet i den välpolerade mintgröna gamla kärran med svensk flagga i kofångaren och om den tillika coola folkabussen som jag helt klart skulle fixa körkort för bara för att få köra(!) Om min otroligt vältagna bild på systerysters jeansbeklädda bakdel när hon försökte plocka fram papsens glasögon under bilsätet. Om besöket hos mammas moster till krutkärring på snart 90 år som blev så glad över det oväntade besöket. Om väntan i bilen utanför Coop Forum och åskådningen av en blåhårig idiot (ja han hade färgat håret blått(!?) eller ja egentligen såg det väl mest ut som han sovit en vecka med jeansen virade runt skallen eller något?) som inte kunde parkera och klämde sig ut genom bildörren till bilgrannens förtret. Kanske borde jag också berätta om mina PMS-sms som jag terroriserat älskade Jus med nu ikväll eftersom jag inbillar mig att jag är bitter och patetisk när jag egentligen är fly förbannad, eller var det tvärtom? Men näe, just nu varken orkar eller vill jag något alls. Så därför blir todays story ingen story alls. Bara en helt vanlig lördag i juni..För det var en kväll i juni, då när sommarn' var som bäst.. Eller hur!?


Med en känsla av paltkoma
skrivet 2009-06-12 klockan 23:36:14

Efter kvällens grillbuffe, som inkluderade inte bara kött utan också majskolv och champinjoner, med tillbehör som tzatsiki, coleslaw, vattenmelon, kex & ostar, sallad med rädisor och så några glas rödtjut (icke att förglömma!) så blev det även efterätt(!) med kaffe till of course, i form av tidigare nämnda kladdkakemuffins. Jag är sååå mätt! Och det var jag redan innan jag bara var tvungen att ta den sista biten majskolv med massa smör på. Går helt enkelt inte att motstå. Nu känner jag någon variant av paltkoma och vet inte riktigt om jag kommer lyckas hålla mig vaken mycket längre till. Men om jag slocknar och vägrar vakna, pilla mig bara mellan tårna så kommer jag flyga upp fortare än kvickt, det kan jag lova!Känner mig lite såhär för tillfället.


En strålande grillkväll står på tur
skrivet 2009-06-12 klockan 18:01:56

Har legat och göttat mig i bikinin hela dagen och nu vankas stor grillbuffe med alla tillbehör som kan tänkas och rödtjut såklart, smarr!

Nu vill jag känna lugnet
skrivet 2009-06-12 klockan 11:48:33

Och vem vill inte det? Lugn och ro, trygghet, lägga huvudet på kudden om nätterna utan tankar och funderingar. Vakna upp på morgonen, känna sig utvilad, med ett leende på läpparna ta sig an dagen med ny energi och glädje. Anta nya utmaningar med spänning, ingen stress, ingen ångest. Känna sig omtyckt och älskad för den man är och inte för vad man presterar. Jag vill bara känna lugn..
Hostile Cell - riktigt awsome!
skrivet 2009-06-11 klockan 17:31:58

Har precis upptäckt ett för mig helt nytt band som verkligen rockar fett. Ta er en titt på min släkting Maria's andra hälft Johan (som dock joinade bandet efter videon nedan!) och hans band Hostile Cell. De är grymma!Kladdkakemuffins och movietajm
skrivet 2009-06-11 klockan 17:02:20

"Regnet det bara öser ner..la la la lala la la la la lala.." Jag har bakat kladdkakemuffins. Kladdigare kladdkakemuffins får man leta efter. Än en gång är det min favorit Leila som står för receptet. Njam njam njam! Borde snart få betalt för all reklam jag gör för henne. Kanske ska skriva ett litet brev, vad tror ni? Har annars workat out lite på mammas superduper-crosstrainer. Den var i ärlighetens namn sådär. Inte alls som på SATS eller antagligen något annat gym heller för den delen. Men den funkade och jag både flåsade och svettades, så vad mer kan man egentligen begära av en home edition? Startade mitt pass till movietajm med systeryster som hejaklack i soffan bredvid. I could never be your woman med Michelle Pfeiffer och Paul Rudd i huvudrollerna, blev hennes val. Filmen är från 2007 och jag vet ärligt talat inte hur jag kan ha missat den?? Helt underbart sjukt rolig! Ett måste för alla romantiska-komedier-älskare att gotta sig i en regnig dag som denna.De underbart härliga kladdkakemuffinsen hittar du på recept.nu


Just beautiful no matter what
skrivet 2009-06-11 klockan 00:18:19
Härligt lantlig morgonromanik av högsta klass.


Jordskalv och 4-0 till Sverige
skrivet 2009-06-10 klockan 22:49:52

Det har varit en händelserik kväll minst sagt. Ja det beror väl självklart på vad man jämför med, tycker ni(!) men själv har jag aldrig någonsin upplevt ett jordskalv! Inte förrän strax innan kl 17 i eftermiddag vill säga. Det hade ganska precis börjat regna och sedan kom mullret. Vi trodde först att det var blixten som slog ner någonstans väldigt nära, följt av ett ordentligt åskmuller. Funderingar på plan från NATO-övningen som passerade dök också upp. Men när vi kände att det skakade i hela huset kunde vi inte misstänka annat än ett jordskalv, något som ganska så snart blev bekräftat genom nyheter on the web. Preliminärt uppmättes det till 2,3 på Richterskalan, med andra ord inget skalv som förstör byggnader eller liknande. Inte behöver vi heller oroa oss för efterskalv, inte några som kommer att märkas av i alla fall. Men bullrandet och skakandet var tillräckligt för att inse att det inte bara var en lastbil som körde förbi, som tydligen vissa faktiskt trott!? Nästan lika omskakande blev det några timmar senare när Kim Källström nickade in 1-0 i landskampen mot Malta. Följt av 3 mål till (Daniel Majstorovic, Zlatan och Marcus Berg), under loppet av 6 minuter i andra halvlek! Yes, äntligen ett steg i rätt riktning. Om det sedan räcker hela vägen fram till VM, det återstår att se. Nu kan vi bara hålla tummarna tills nästa match som går av stapeln den 12 augusti.Målgörarna i kvällens härliga 4-0 match.


Efter solsken kommer alltid en trasig pannkaka
skrivet 2009-06-10 klockan 16:25:50

Eller hur var det egentligen? Tycker nog att den frasen stämmer allt som oftast bättre än originalet. När jag precis känner att jag, liksom solen, nått min högsta punkt faller jag titt som tätt platt ner som en pannkaka, oftast då som en söndertrasad sådan. Jag får alltid kravla mig upp och samla ihop alla spillror som ligger utspridda här och var innan jag kan påbörja ännu en stigning. Både energi- och tidskrävande om något. Är det verkligen meningen att det ska vara så? Ibland tror jag att det är straffet för att jag inte varit den där perfekta lilla människan? Men kanske där nånstans bottnar även min prestationsångest(?) som bara blivit värre med tiden. Senare har det ju dock visat sig att ju mer jag försökt på alla sätt och vis, med allt här i livet, ju mer har jag blivit straffad... Så teoretiskt sett bör jag ju kunna skita i allt och därmed också slippa straffas!? Vet bara inte om jag tror på det själv riktigt? Insåg precis att när man läser det här kan man ju knappast tro att jag läst böcker som bl a Kay Pollak's Att välja glädje. Men jag bör väl påpeka att the process is still going on och för tillfället känner jag mig inte särskilt mycket klokare.


Omelettpannkaka med färskost och ruccolapesto.

Trädgårdstomtar och solfrossa
skrivet 2009-06-09 klockan 21:01:59

Idag har jag lekt trädgårdsmästare. Med andra ord har jag klippt mamsens och papsens gräsplätt och vattnat rabatter och blommor och annat. Kom att tänka på de otroligt fula trädgårdstomtarna jag och Carina såg på Lagerhaus sist jag var nere. De var egentligen i form av ett bowlingset (för utomhusbruk då förstås) där tomtarna var som käglor och så följde det med ett klot som man alltså skulle slå omkull dem med.  Som bowling fast utomhus och med trädgårdstomtar istället för klassiska käglor(!) Det är helt sjukt vilka galna idéer som dyker upp hela tiden. Efter ca 50 minuters hårt arbete(!) landade jag i alla fall i solstolen och blev liggandes i den göttiga värmen resten av dagen. Ja jag vet, jag kan vara onekligen lat när jag lägger den sidan till. Är nog dags att ta en varm dusch och spola av sig solfrossan.Hittade de här underbara bilderna på Freja Trädgårdsdesign.


In the sunny afternoon
skrivet 2009-06-08 klockan 17:18:39Vädergudarna hörde mig nog i alla fall.


Bara +17 grader och bikinifrossa
skrivet 2009-06-08 klockan 12:59:40

Vart har sommarvärmen tagit vägen? Solen strålar och visst är det onekligen varmt, men det blåser ju nordanvindar! Vi är redan inne på andra veckan i juni och nu ska man väl ändå få känna att sommaren är här, mer än några dagar!? För att muntra upp mig själv och med ett stort hopp om att vädergudarna ska både höra och se mig så har jag nu suttit och bikinifrossat på Victoria's Secret, yes. Nedan ser ni resultatet i ett litet collage. Dags att ge sig ut och trotsa de smått kyliga vindarna!


Hittar du någon favorit?


Valvaka med P4, Ahlgrens och Fabel no 677
skrivet 2009-06-08 klockan 00:06:40

Mitt nya lilla projekt börjar så smått ta form. Kan än så länge bara avslöja att jag använder garn från Fabel i min stickning. Bör kanske tillägga att jag inte stickat sedan jag var 10 år och stickade mumintroll i slöjden, så det tar sin lilla tid. För det här är bra mer avancerat än mumintroll. Inte för att jag idag kommer ihåg hur man stickar dem heller(!?) Det är tur man har en mor som är ett riktigt pro! Lyssnar annars på valvakan i P4 samtidigt som jag mumsar Ahlgrens Bilar. En av mina favoriter vad gäller godis, helt klart. Testade för ett tag sedan deras Husvagnar, supergoda! Inte alls lika tråkiga som vägskyltarna och hjulen. Rekommenderas varmt. Valvaka ja.. Jag har ju inte ens varit och röstat.(!) Jag vet, jag skäms. Har man privilegiet att bo i ett demokratiskt land som Sverige där man har möjlighet att få sin röst räknad bör man ju absolut använda den möjligheten och faktiskt rösta. Jag är för kass. Får skylla på dålig framförhållning helt enkelt, för så är det ju faktiskt. Sad but true. Är inte alltför insatt i politik i allmänhet och har väl inget gediget intresse för det heller, men jag hoppar ändå högt av glädje när jag hör att SD inte verkar ta sig in i alla fall. Någon gräns får det väl ändå finnas. Så nu vet ni åtminstone vart jag inte står.


Söndagsnytta.

 

Sverige missade och besvikelsen är total
skrivet 2009-06-06 klockan 22:29:34

Så här skriver Mattias Ek på expressen.se "Fotboll är både enkelt och helvetiskt svårt. Men när Kim Källström inte gör mål på en straffspark och Henrik Larsson bommar mål från ett par meter så har Sverige inte i Sydafrika-VM att göra." Må hända, men hur peppad blir man egentligen av höra något sådant? Borde vi inte stötta våra landslagsspelare i både vått och torrt? Att Lagerbäck antagligen har gjort sitt är en annan femma. Fungerar inte ledningen, fungerar inte heller laget. Så är det bara, överallt, oavsett om vi snackar fotboll eller personalteamet på ICA Nära i Lammhult. Nu ska jag tröstäta Marabou's nya premiumchoklad med citron och ingefära.


Vad hände egentligen Zlatan?

Fotbollsfeber och hagelskurar på svenska-flaggans-dag
skrivet 2009-06-06 klockan 16:13:12

Dagen började med hagel. Ja, du läste rätt, här haglade(!) det värre än värst ett tag. Sedan dök solen duktigt fram bakom molnen. Efter ett tag kom lite regn och sen solsken igen. Så började det att blåsa upp och sen vräkte regnet ner. Efter ännu en hagelskur förblev himlen molnig och halvgrå. Och nu i denna sekund jag skriver så dyker solen upp igen. Hur sjutton vet man någonting alls en sån här dag!?? Fotbollen börjar i alla fall sändas kl 19 och det kan de väl i alla fall inte ändra på? I allmänhet är jag inget större fotbollsfan ska jag villigt erkänna, men när landslaget spelar blir det en helt annan grej. När det dessutom inträffar på svenska-flaggans-dag så måste man ju bara sitta bänkad. Är annars inte så mycket för att fira denna dag, antagligen för att man inte alltid gjort det heller. Inte på det sättet som vi verkar sträva efter att göra nu i alla fall. Vi kommer ändå aldrig att bli som norrmännen eller amerikanerna vad gäller nationaldagen. Men när det spelas fotboll, då är det folkfest!


Såhär glad vill vi se Zlatan mer än en gång ikväll!


En del kan skatta sig lyckliga med änglavakt!
skrivet 2009-06-05 klockan 22:12:19

Jag har nog aldrig känt att jag haft änglavakt. Har du? Å andra sidan har jag inte heller råkat ut för någon olycka eller liknande händelse där jag överlevt mot alla odds. Och glad är jag för det! Läste nyligen om surfingtjejen Bethany Hamilton som bara 13 år gammal blev attackerad av en 14-foot stor tigerhaj! Hon klarade sig undan med endast(!) en söndertrasad vänsterarm. En grym tjej med stort mod och en enorm livsglädje som, trots det hon varit med om, strax därefter gav sig ut i vågorna igen. Klicka på länken ovan och läs hennes historia om hur hon blev hela världens Soul Surfer!


Bethany Hamilton in action några år efter attacken.


Underbara mazarintårta - en ny klassiker?
skrivet 2009-06-05 klockan 15:05:16

Så har jag då bakat. Gav mig på Leila Lindholm's underbara mazarintårta som finns att hämta ur hennes bok A piece of cake. Busenkel att göra! Hur den smakar återstår att se. Min kära familj får ikväll vara försökskaniner. Finns dock en risk att detta blir min nya klassiker. Älskar mazariner! Vilken är din favorittårta?Underbar mazarintårta med fläderkräm och färska bär.


Att cykla i motvind och babypruttar
skrivet 2009-06-05 klockan 12:20:50

Efter mitt "elektriker-vaknande" igår tog jag mammas röda cykel och trampade iväg till andra sidan stan för att leka med Annelie och Vidar. Han hade sin färgglada body på sig som han fick av mig senast. Han växer så det knakar, men förhoppningsvis passar den sommaren ut i alla fall. Stackarn var helt gasig i magen och lät som en liten pruttmoped mest hela tiden. Det är smått intressant att se hur de tar i, de små liven, för allt de har när något inte känns bra. Varenda liten muskel i deras minikropp spänns och man ser hur de riktigt kämpar. Efter några timmars surrande, fotande, kaffedrickande, muffinsätande och ungefär en halv miljon babypruttar senare så trampade jag iväg på cykeln igen. Och det blåste. Nej, det snarare stormade. Eller egentligen blåste det orkanvindar. Jag trampade och trampade men det kändes inte som att jag tog mig någonstans överhuvudtaget. Halvdöd landade jag i alla fall någon timme senare i soffan. Det måste ju bara räknas som ett träningspass!? Över 90 minuter totalt på cykel, i ett kaos av motvind, sidvind och medvind, i halvtaskig terräng, det vill säga gropar i asfalten och en jäkla massa uppförsbackar!?? Idag har jag i alla fall fruktansvärt ont i baken. Som att jag suttit på stenar hela natten. Om än jag aldrig gjort just det förstås. Men jag kan föreställa mig hur det skulle kännas! Känslan påminner annars om förra sommarens cykelsemester då jag knappt kunde sitta efter första dagens etapp. Usch, nu blir jag sådär sentimental och gråtmild igen. Det är sådant där kan-inte-bestämma-sig-väder idag. Jag tror jag ska ställa mig i köket och baka.

En elektriker, stormvindar och rabarberkräm
skrivet 2009-06-04 klockan 10:49:42

Fick tidigare idag ett mindre trevligt uppvaknande. Det ringde på dörren. Jag hasade i mjukisbrallor och ett dammigt linne. Med håret på ända och igengrusade ögon öppnade jag. Där utanför står en ung kille, elektrikern förstås. Harklar mig och får med min kråkliknande röst fram något i form av "ja just det, du skulle hämta några broschyrer va?"  Lyckades hitta det han skulle ha efter lite detektivarbete. Han skulle ju inte komma förrän vid lunch!?? Klockan 10 anses väl ändå som förmiddag? Trodde lunch var runt 12-tiden? Hur som helst, Mats hette han och såg märkligt road ut när han sa tack och hej. Jag hatar verkligen hantverkare av alla de slag som alltid ska tränga sig på innan man knappt stigit ur sängen. Ännu tröttare satte jag mig vid frukostbordet och smaskade i mig rabarberkräm, bland det bästa som finns att äta på sommaren, till frukost vill säga. Men sommar vette tusan om det får kallas idag, det blåser i princip storm och temperaturen uppnår knappt +15 grader. Jag kommer antagligen att blåsa bort när jag kliver utanför dörren.


Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk, my god så gott!


Framtidsplaner i sikte när regnet vräker ner
skrivet 2009-06-03 klockan 16:53:49

Har suttit idag och filosoferat över mina och Jus framtida semesterplaner. Man drömmer sig gärna bort till värme och sol, turkosa vatten och böljande vågor när det, en dag som denna, bara vräker ner där utanför. Var helnöjd tidigare idag då jag kunde kommentera på Annelie's blogg att hon idag bor i fel stadsdel. Tji fick jag! Inte för att solen försvunnit, men himlen öppnade sig bokstavligt talat strax efter det att jag tryckt iväg min kommentar. Har nu bestämt mig för att starta upp en ny grupp på facebook för att "värva medlemmar" inför sommaren 2010. Detta kommer att bli något alldeles extra, det är jag övertygad om. Det vill säga om det finns fler intresserade än enbart Jus och jag, haha! Är i och för sig övertygad om att det kommer att bli något alldeles extra om än det bara blir vi två, men alltid lika trevligt med ett helt gäng tokiga brudar. Sorry grabbar men det blir en tjejgrej, helt klart! Nu vill jag ha förslag på gruppnamn, så låt alla era hjärnceller jobba stenhårt tillsammans med er kreativa sida och fantasi och så droppar ni bara namnen här i en kommentar eller mailar mig. Glöm inte skriva vem du är och hur du nås om du önskar någon respons på ditt förslag. Over n' out!


Vill du hänga med på årets roligaste vecka nästa sommar?


En kväll i 1800-talets anda
skrivet 2009-06-03 klockan 00:19:54

Har ikväll suttit med min stickning (nytt projekt på gång förstår ni, info kommer längre fram!) framför TVn och sett det tredje avsnittet av serien Krig och Fred som nu sänds i SVT1. Ni har redan bilden framför er. En liten skröplig tant på 78 år, med nästan vitt hår, ihopdraget i en liten knut i nacken. Med sina små skakande fingrar knypplar hon ihop ett plagg till barnbarnet samtidigt som hon ser sitt favoritprogram på den gamla platt-TVn. Japp, det är jag om si så där en 50 år ungefär. I dagsläget är jag väl inte särskilt skröplig och mina fingrar skakar inte särskilt mycket. Inte har jag heller hunnit få ett enda grått eller vitt hårstrå, men filmatiseringen av Leo Tolstojs klassiker är något jag inte vill missa. Man får följa adelsfamiljerna Balkonskijs och Rostovs öden medan Napoleons arméer drar fram på sitt segertåg genom Europa. Det kulminerar i den franska invasionen av Ryssland och slutar med Napoleons nederlag 1812. Historien börjar 1805 i St Petersburgs salonger. Elegansen blandas med intriger och vanligt lågt skvaller, när prins Andrej Balkonskji mottar tsarens besked om att Ryssland ska ansluta sig till Österrike i kriget mot Napoleon. En tragisk historia med nästintill skrattretande skådespelarinsatser som räddas av manus och kostymer. En spännande serie som jag hela tiden velat  veta fortsättningen på trots att jag redan vet hur det går(!)


En annan film värd att avvara lite tid åt, och som utspelar sig i en liknande miljö, är The Duchess där Keira Knightley gör den fantastiska rollen som grevinnan Georgiana. Det är en film som utspelar sig vid slutet av 1700-talet och berättelsen om den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av den tidens mest fascinerande kvinnor. Hon blev berömd för sin skönhet och karisma, men blev även ökänd för sin extravaganta smak och stora aptit för spel och kärlek. Georgiana var gift med den äldre och frånvarande Duke of Devonshire, som rörde sig i samma kretsar som ministrar och prinsar. Hon kom att bli en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling, men i hjärtat av berättelsen finns även en desperat jakt på kärlek. Georgianas passionerade och omöjliga kärlekshistoria med Earl Grey och det komplicerade "ménage à trois" som hon levde i tillsammans med sin make och sin bästa väninna Lady Bess Foster, gör The Duchess till en modern saga om berömmelse, notorietet och jakten på kärlek. Ett hett tips för alla moderna modeintresserade och skapande kvinnor!Man blir inte förvånad över att filmen vann en Oscar för bästa kostym.


Våfflor - bara så underbart gott
skrivet 2009-06-02 klockan 12:41:26

Har precis gräddat våfflor, mums! Så otroligt gott och som går att äta på flera olika sätt. Min favorit är med creme fraiche, rödlök och löjrom alternativt klassikern med grädde och jordgubbssylt (gärna hemlagad sådan!). En annan variant av våffla som jag också kan äta mig mätt på är Churros. En spansk delikatess som även äts i andra länder (t ex Frankrike och Portugal) gärna då till frukost. Ett alternativ till croissanten helt enkelt. Dessa liknar kanske mer donuts i konsistensen tack vare att de är friterade och inte "våfflade" i våffeljärn och man äter dem gärna sockrade och doppade i en chokladkräm. Supersmarrigt!


Min favoritvåffla!


En helt vanlig måndag eller kanske inte alls?
skrivet 2009-06-02 klockan 01:11:42

Klockan har passerat midnatt och egentligen är det redan tisdag. Saknaden gör sig än en gång påmind. Jag skulle vilja hoppa in i Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Men jag vill ju varken radera eller raderas egentligen(!) How f*cking hard får livet egentligen vara?? Känner mig tom och på samma gång full av känslor. Listan skulle kunna göras lång, oändligt lång. I väntan på morgondagen måste jag duna.. Jag vill men jag kan inte, samtidigt som jag kan men inte vill.Hur gör man för att få ekvationen att gå ihop?


Statistikkoll och anonyma bloggbesökare
skrivet 2009-06-01 klockan 12:10:10

Är fortfarande sjukt nyfiken på vilka ni alla är som hittade till min blogg i lördags (den 30 maj)?? Statistikmätaren visar på bra många fler besökare än någonsin och jag förstår inte hur och varför!? Alla har ni förblivit anonyma. Inte en kommentar. Inte ett spår efter er förutom en punkt i statistiken. Lite spännande men samtidigt, vilka är ni alla?? Har ju inte marknadsfört mig själv särskilt väl, dock av egen fri vilja. Tycker inte om att tvinga mig på andra som många av er nog vet(!) Detta lär förbli ett mysterium. Trots min nyfikenhet och förundran så är ni självklart välkomna åter allesammans för att ta del av mitt upp-och-ner-vända liv och tokigt förvirrade tankar om det mesta i allmänhet.


Spännande, frustrerande och otroligt roligt!


Mors dag och prestationsprinsessor
skrivet 2009-06-01 klockan 00:28:45

Idag  är (läs igår var) det alla mammors dag, hipp hipp hurra! Började dagen med gräddtårta med jordgubbar för att lite senare ta mig igenom ett varv i spåret. Prestationsångest? Näe, faktiskt inte alls, bara skönt till slut om än jag var helt sjukt trött, seg och opeppad imorse. Självklart missade jag en avtagsväg så det blev ett lite kortare varv än tänkt, men jag var nöjd ändå över att faktiskt orkat springa på som jag ändå gjorde. Körde lite klassiska sit-ups, armhävningar och rygglyft i gräset innan jag stretchade duktigt i den då redan stekheta solen. Håller innerligt mina tummar och alla tår för att vädret ska hålla i sig även till veckan. Tänkte nämligen fortsätta att starta dagen på samma sätt ett tag framöver, ja om man bortser från gräddtårtan. Tveksam till att jag skulle få i mig en sådan bit varje morgon. Det är gott ibland i lagom mängder, men egentligen är jag nog ingen tårtfantast, föredrar annat gottigt som t ex chessecake och pannacotta med massa frukt och bär. Superskoj att baka tårtor dock. Där sätter bara din kreativitet och fantasi gränser.

Tillbringade annars största delen av dagen lapande sol och ännu mera sol, helt otroligt underbart härligt! Läste ett reportage i tidningen Må Bra som handlade om Ebba Von Sydow och hennes tankar kring sin prestationsångest som dyker upp med jämna mellanrum, något hon idag jobbar stenhårt på för att bli av med. Fastnade i detta då jag såklart genast kände mig träffad som ni nog förstår. Prestationsångest är något som är extremt vanligt i dagens samhälle. Mia Törnblom, coach i personlig utveckling (som bl a skrivit boken Självkänsla nu!), menar på att prestationsångesten beror på en otränad självkänsla. Man blandar ihop sitt egenvärde som människa med vad man gör och därför är man rädd att misslyckas. Man håller sig kanske inom sin trygghetszon och vågar inte prova nya saker och på det sättet hindrar man också sig själv att utvecklas som människa. Konsekvenserna av detta kan vara att man får svårt att njuta av sina framgångar. Pressen tar aldrig slut för hur bra man än gör något så anser man att man hela tiden skulle kunnat göra det bättre. Det blir svårt att vara närvarande här och nu för man har hela tiden ett "jag måste.." i bakhuvudet. Det är sällan man kan känna sig riktigt glad och man kan helt enkelt inte njuta av livet. Mia skriver också att orsaken bakom den här känslan vanligtvis ligger i uppväxten, kanske har man bara fått bekräftelse för sina prestationer och då med tyngdpunkt på det som kan göras bättre. Detta vet jag dock inte om jag i mitt fall känner igen förrän kanske något senare i livet. Men prestationsångesten kan också slå till när man minst anar det. För att bli av med den krävs en insikt, ett accepterande och en stark vilja att förändras. Att helt enkelt besluta sig för att jag duger även om jag inte är perfekt. Det går inte att tänka att jag vill må bra men också vara bäst. När man väl tagit det beslutet kan man börja bygga upp sin självkänsla. Målet är att sluta blanda ihop sina prestationer med den man är och istället fråga sig själv vilket liv man egentligen vill ha? Det kan vara bra att skriva ner egenskaper hos sig själv som man tycker är bra, som inte har med prestation att göra. Att sedan sakta ner och inse att man måste prioritera är också jätteviktigt. Börja med att stryka vissa saker på Att-göra-listan och istället lägga till "Att ha mer kul!" överst. Att tänka "nu är det tillräckligt bra.." istället för "hur kan jag göra det bättre?" är också en hjälp på väg. Jag som levt efter principen att man ska aldrig bara nöja sig! har tvingats inse att detta så snabbt kan gå till överdrift och därmed också rasera hela din värld. Så än en gång, det är ok att bara vara! och allt behöver inte jämt vara perfekt. Sist men inte minst, tro inte att en förändring som denna sker över en natt. Det krävs tålamod. Och det har lärt mig att ta en dag i taget.Leilas jordgubbstårta med citron från boken A piece of cake.