Slutet gott allting gott
skrivet 2009-12-31 klockan 15:55:04

Hur ska jag någonsin kunna sammanfatta det gångna året i ett stycke som inte blir till en hel roman!? Jag tror enklast blir att hänvisa till det gångna årets blogginlägg för den som är intresserad. När jag tittar tillbaka är jag i det stora hela mer än nöjd i alla fall och det känns som det mest väsentliga. Året började med att allt rasade samman. Sakta men säkert började jag pussla ihop bit efter bit och hur otroligt det än kan verka så börjar de flesta bitar ha hittat sin plats. Mest överraskad över detta är jag nog själv. Ett litet steg för en tjej som närmar sig 30 kan tyckas men ett enormt kliv för min egen utveckling och självkänsla. Kort och gott känner jag mig nöjd och nu väntar bara större planer. Januari blir hektiskt, det är ett som är säkert, med en jättetenta som start redan den 11:e. Men i vilket fall som helst är jag övertygad att det kommande året kommer bli något alldeles extra. And do you know why? Jo, för det är mitt år! 2010 är förutbestämt tillägnat den här tossfian och det ska ingen få ta ifrån mig. Ett gott slut önskar jag er alla underbara som ställt upp, som alltid finns där i vått och torrt, när det böljar lugnt och när det stormar som aldrig förr. Utan er hade det här året aldrig fått samma goda slut som det trots allt har fått. Jag har så många att tacka på ett sätt som inte går att beskriva och jag hoppas innerligt att ni alla får ett lika fantastiskt 2010 som jag tänker ha. Kvällen börjar dock sakta men säkert närma sig och om ni väntat er en nyårskrönika såhär sista dagen på året får jag nog göra er smått besvikna, men jag hoppas ni har roligare och trevligare göromål för er såhär på nyårsafton än att sitta och läsa min blogg(!?) Tack än en gång allihopa, love you all! ♥En hälsning från fönsterbrädan i ett vintervitt Norrland.

 

 

 

Nattsuddande - 00:02 beep
skrivet 2009-12-19 klockan 00:15:00

Ikväll har Malin fixat mitt hår, igen(!) Så nu är jag julfin. Frågan är hur många som bryr sig utom jag själv(!?) Jag saknar mitt långa hår. Eller jag saknar i alla fall längden på håret jag hade, själva håret var bara trött och slitet tidigare i höstas då jag fick det kapat. Det växer ju dock som ogräs så till sommaren ska det väl vara hyfsat långt igen. Gäller bara att hålla efter det något bättre än vad jag vanligtvis brukar göra, eller snarare icke göra. Vilket påminner mig om att jag måste införskaffa schampo och dylikt imorgon när jag ändå ska ut och snurra. Får se om det blir en lunch eller fika med lillebror och Linnea också, om än vi kommer ses redan om några dagar. Det blir ju inte alltför många gånger per år nu för tiden, men jag ska väl inte säga för mycket. Efter jul kanske jag har en inneboende i mitt lilla slott. För övrigt har jag insett att jag har julklappstorka, tro det eller ej(!?) Hänger det ihop med mina så kallade nya värderingar!? Hur som helst är det otroligt enerverande. Perfektionisten med prestationsångest hugger mig i ryggen. Där finns nog fortfarande en liten bit som inte är helt och hållet på plats, eller kan det vara så enkelt att den bara behöver byta plats med en annan så är det klappat och klart? Frågan är väl egentligen vilket av alternativen som skulle kännas enklast? Jag antar att det återstår att se..Julen bankar på dörren - med allt som hör därtill
skrivet 2009-12-18 klockan 17:47:47

Så kom vintern trots allt. Lagom tills julafton närmar sig. Nu är det snart söndag och jag styr kosan norrut. Längtar! Trots att julledigheten kommer bestå av en hel del tentaplugg kommer den bli helt underbar ändå. Jag behöver verkligen allt detta nu. Lugn och ro, lite reloading och framförallt miljöombytet. När jag åker ner igen i januari flyttar jag in på riktigt i min lägenhet. Det mesta är äntligen på plats och i ordning, bara det roliga piffet som är kvar. Julen är och har för mig alltid varit en glädjens högtid. En högtid som osar kärlek, värme och omtanke. Men såhär i julstressen blir man nästan var man än går påmind om att det faktiskt inte är så för alla. Det gör mig lite ledsen i hjärtat. Jag har de flesta år varit så uppslukad av allting runt omkring julen att jag nog aldrig riktigt funderat eller reflekterat över detta tidigare. Inte på det sättet jag gör idag. Samtidigt som Bosse 48 år sitter utanför Åhléns med sin skitiga McDonaldsmugg och skramlar pengar till en bit mat, något värmande att hälla i strupen och hoppas på att få en plats på härbärget under natten så står Elizabeth 37 år inne vid inslagsdisken på Akademibokhandeln och stressat slår in julklappar. Pappret går sönder, hon svär tyst för sig själv och sneglar irriterat på mig som snällt står och väntar på min tur. Själv har hon egentligen inte tid med det här eftersom hon strax ska sitta i ett möte på jobbet. Hon knölar till sist ner en bunt omslagspapper i sin påse och river av några etiketter och rusar sedan iväg med endast ett paket inslaget som ser ut som någon misshandlat det. Själv slår jag omsorgsfullt in min nyinköpta julklapp, som den perfektionist jag är, men jag hinner inte ens knyta snöret runt den innan jag blir bortknuffad av Margaretha 46 år som har bråttom(!) Samtidigt som hon pratar med någon i mobilens handsfree lägger hon upp alla sina påsar och väskor på inlagsbordet och tar ingen notis om att jag ens existerar. Mitt gamla jag hade antagligen blivit sjukt irriterad och säkert också rytit ifrån en aning om än försiktigt. Mitt nya jag tog bara saxen och klippte av min snörbit och gjorde klart mitt på ett hörn innan jag lugnt och stillsamt fortsatte dagens julklappsshopping i den hyperstressade huvudstaden. Det känns som om klyftorna i vårt samhälle bara vuxit sig större med åren. Medelklassen shoppar julklappar som den värsta överklassen medan underklassen ska vara glada om de har mat på bordet till jul. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är materialist, för jag älskar att julhandla! Men min syn på vårt alltmer kapitalistiska samhälle har nog tagit en ordentlig vändning i år. Det finns så mycket annat som betyder så mycket mer, som nog tyvärr är lätt att glömma bort när man egentligen har det lite för bra.

Honey - you make me wanna dance again
skrivet 2009-12-12 klockan 22:47:59


TV400 visar just nu filmen Honey med Jessica Alba i huvudrollen och jag vill bara dansa igen!9 dec - today is my day
skrivet 2009-12-09 klockan 19:49:21

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Anna's naaaaaamnsdag, hurra hurra hurra! Då ska lutfisken läggas i blöt och julölet börja bryggas. Jo så är det. Jus har också namnsdag idag eftersom vi besitter samma namn förutom hennes. Vi firade med pizza till middag och nu har min mage fått krupp igen. Kanske too much info, men that's just the way it is. Denna vecka har vart intensiv trots att vi hittills bara betat av halva. Tentor, resultat, redovisningar, feedback, nya gruppformationer och planering planering planering. Imorgon ska vi snacka om stress och sömn. Det sistnämnda är fortfarande ganska frånvarande i mitt såkallade liv. Men med bara en vecka kvar i plugget nu innan juluppehåll känner jag mig rätt nöjd med vad jag åstadkommit denna hösten trots omständigheterna. Jullovet ska tillbringas sovandes, ätandes, tränandes, lite pluggandes och med en jäkla massa slappande. Yeeeej!


En av mina favoritAnnor.

 

 

Esperame
skrivet 2009-12-07 klockan 00:57:38

Esperame por la mañana. Antes de que salga el sol. Antes que comiense el dia. Quiero darte mi canzión. Esperame cuando las aves aun no empiezan a cantar. Cuando todo esta en silencio yo contigo quiero hablar. Esperame luz de mi corazon. Esperame estrella de la mañana te quiero ver. Esperame dueño de mi amor. Esperame seras mi primera cita ahi estare. Esperame des de temprano yo no quiero el dia empezar, sin estar en tu presencia sin saber que cerca estas. Esperame que necesito tu mirada, sobre mi llenas, todos mis anhelos, solo asi puedo vivir. Esperame luz de mi corazon. Esperame jesus por la mañana amado mio espera.


Esperame.


 

Boondock Saints och explosionsbenägen livmoder
skrivet 2009-12-05 klockan 01:34:13

Ligger nerbäddad under täcke och ullfilt och försöker övertala livmodern att inte explodera. Det går sådär. Som tur är går The Boondock Saints på TV4 Film och distraherar mig lagom måttligt. Denna rulle är bara för grym! Från 1999 men so what!? 90-talet kom med många sjukt bra filmer, det är fakta. I dagsläget har jag dock ett biosug som inte är mänskligt medan det egentligen inte finns ett pillejota jag vill se. När slutade det komma upp bra film på bio liksom? Nä, när jag fixat ett bra nät ska det plockas film igen. Movies är mitt näst största craving efter musiken..just for the record..


Wanna play?

 


Julmys, bloggdesignande och sköna idoler i TV4
skrivet 2009-12-04 klockan 23:05:06

Jag har vart den lataste av dem lataste denna fredag. Skuttade ur jamasen och sovhörnan strax efter kl 14 idag, helt sjukt skönt! Har poppat julmusik hela dagen (Aretha Franklin och Frank Sinatra är helt klart mina favoriter när det kommer till julmusik) och gjort min första bloggdesign på beställning. Blev helt ok om än jag inte är helt nöjd som den perfektionist jag är. Ni kan kika på den här om ni är nyfikna och återkom gärna med feedback om vad ni tycker och tänker. Min tanke var egentligen att jag skulle målat köksluckorna i lägenheten ett sista varv idag och fixat en golvlist som ser ut som skit efter golvrenoveringen de ordnat med åt mig, men jag kände verkligen inte för det så det får faktiskt vänta till en annan dag helt enkelt. Kvällen har annars ägnats åt minimalt med pluggande och desto mer lussebulleätande, julmustssörplande och Idol-tittande. Med andra ord rent soffpotatishäng(!) Nu är Idol i upplösningstillstånd och jag vet varken ut eller in. Erik sjunger precis en av mina absoluta favoritlåtar och han gör det så fucking awesome att jag inte vet vart jag ska ta vägen här. Drömmer mig tillbaka till Maiden-konserten förra sommaren, damn så grymt! Samtidigt ska coolaste Tove från käraste hemstaden strax ta ton till en av Whitney Houston's mest fantastiska ballader och jag blir glad i hela hjärtat av att titta på detta underbarn. Jag kommer bli glad hur det än går, för mina förtippade favoriter blev kvar till slutet alla fyra och det här måste vara det bästa Idol-produktionen någonsin åstadkommit genom åren. Musik i mitt hjärta för alltid och jag skulle inte kunna leva utan den lika lite som vi kan leva utan syre och vatten. Nu håller vi tummarna hårt för flytt imorgon, hoppas på lördagsmys och ser fram emot ren och skär glädje for now and always!Tove Östman Styrke - en ny generations Kate Moss?

 

 

Just shoot me - and he did
skrivet 2009-12-04 klockan 18:44:44Jag kanske är det största mongot i världen.. Pic by justdiditKate Moss for YSL - Parisienne
skrivet 2009-12-02 klockan 15:44:26

Kate Moss är liksom bara Kate Moss, mer fab kvinna får man leta efter! Denna parfymen står redan på min julklappsönskelista trots att jag inte ens vet hur den doftar. Antagligen är det fler som liksom jag är såld och till och med redan köpt den, med exakt samma referenser. Paris (Europas modemetropol) och YSL i kombo med Moss kan aldrig bli fel.


 

 

 

My winter wonderland
skrivet 2009-12-02 klockan 11:36:53

Välkommen till mitt Winter wonderland! Kände att det var dags för en mer säsongsbetonad bloggdesign nu när det närmar sig jul och allt. Skulle helst vilja slå in hela bloggen i en stor röd rosett, men så långt sträcker sig inte mina såkallade webdesignkunskaper tyvärr. Tips eller ännu hellre hjälp tas dock tacksamt emot. Här i Stockholm har det inte snöat på riktigt ännu, om än det idag är helfrostat ute. Jag längtar verkligen efter vinter nu, riktig vinter med massor av snö! Så där som det alltid var hela vintrarna när man var liten skrutt. Jag längtar efter att få bylsa på mig koftor, mössa, vantar, varma skor. Jag längtar efter att få bygga snögubbar, göra snöänglar och bygga snölyktor att tända på kvällen. Jag längtar efter att känna kölden bita kinderna rosiga och jag längtar efter snöflingor som fastnar i ögonfransarna. Men mest av allt längtar jag till att få komma in i värmen igen. Känna hur det sticker sådär härligt i fötter och händer. Få sitta framför en varm brasa med äppelciderglögg eller varm choklad. Tända oändligt många levande ljus, lyssna på julmusik och rimma på julklapparna. 21 dagar kvar till julafton, 17 dagar kvar tills min julstämning är på topp. Tills dess tänker jag bara njuta och göra var dag lite juligare. Wanna join?