Att förära och förtära
skrivet 2010-10-17 klockan 19:56:55

Den lilla snö som kommit ligger fortfarande kvar. Med tända ljus i lykta utomhus blir stämningen inomhus inte annat än urmysig. Har spenderat största delen av dagen med att leka bagare och bokstavligt talat snurra ihop ett gäng kanel- och vaniljbullar på surdeg för första gången. Det tog sin tid men var väl värt besväret vid senare avsmakning. Har annars kockat och experimenterat en hel del i köket den här helgen. I fredags blev det kotletter med smörstekta trattkantareller och potatis- och palsternackspuré till middag. I lördags bjöds det på vitlöksfylld lammstek med haricort vertes och potatis- och kronärtskocksgratäng. Och nu har vi precis smällt i oss varma mackor gjorda på rustikbröd med trattkantarellstuvning och västerbottensost. Saligt gott alltihopa! Har även hittat ett nytt smarrigt rödvin från Italien - Montepasso från 2008. Jag som annars inte är någon fanatiker av italienska viner, men detta var otroligt smakrikt och funkade perfekt till lammet. Med denna matkreativitet har jag väl gått upp ett tjog med kilon redan innan jul(!) kan man kanske tycka, men det ska vi väl ändå se till att så inte blir. Till veckan kör jag igång med kickboxningen på centret och tänkte väl med detta köra igång med både det ena och det andra även för egen del. Nu är det slut på "semestern" och dags att ta nya tag. Men tills dess att morgondagen gryr blir det inte annat än soffhäng till bl a fortsättningen av The Event.


 


namn
kom ihåg mig?

e-post (publiceras ej)


bloggadress


skriv vad du har på hjärtat här ♥