Midsommar i Skåne
skrivet 2010-06-30 klockan 18:23:41

Har haft världens mysigaste helg hos mina bästaste skåningar! Det går alldeles för lång tid emellan, det är ett som är säkert. Saknar redan! Midsommar bjöd på vackert väder om än något kyligt framåt kvällskvisten, med andra ord som en vanlig svensk midsommar, dock utan minsta droppe regn! Det var toppen att återse alla ansikten igen, räknar jag inte fel så var det över ett och ett halvt år sedan sist. Ändå var det mesta som vanligt, det vill säga om man bortser från det antal ungar som ploppat ut eller är på väg. Något som gör det än mer mysigt, men som också tar det hela till en annan nivå. Nästa gång vi ses lär väl klanen ha växt ytterligare skulle jag tro.  Dessvärre var jag sjukt dålig på att fota kalaset så något bildregn kommer inte, men mer midsommarkänsla än nedanstående bild på lilla Agnes visar kan man väl inte få(?) Tveksamt om jag kommer bidra med några lekkamrater i form av småknoddar tills nästa gång, men en sak är säker, jag måste helt klart göra mer än en Västerbottensostpaj!


 

Biomys, bröllopsyra och 30-årsfirande
skrivet 2010-06-21 klockan 12:21:38

Så vart det måndag igen, tiden bara rullar iväg som vanligt(!) Helgen har bland annat bestått av biomys, jobb, 30-årsfirande och jobb. I fredags var jag och Jus och såg Killers med Ashton Kutcher och Katherine Heigl i huvudrollerna. Som pricken över i:et gästade gamle Tom Selleck, ni vet han som gjort rollen som Magnum och en av de tre papporna i den härliga 80-talskomedin Tre män och en baby. Anyway, filmen var toppen och vi skrattade oss igenom största delen som vanligt så jag kan varmt rekommendera den för er som gillar dessa skådisar. Lördagen var ju som ingen kan missat - bröllop..! Men framförallt var det Jus 30-årsdag! Enligt planerna går själva festen och firandet av stapeln först den 10 juli, men i lördags blev det ett mindre firande med presenter, tapasmiddag och lite barhäng som avslutades med flanerande i den festliga Stockholmsnatten. Kort och gott en trevlig kväll i trevligt sällskap. Avslutningsvis satte jag mig väl hemma och kollade klipp från det omtalade bröllopet som SVT sände från under hela dagen. Hon var vacker, han var berörd och kungen, ja kungen var precis som han alltid visar sig i officiella sammanhang - opersonlig och överdrivet formell.

Med maken i bakgrunden strålar bästaste Jus på sin 30-årsdag.

 

Jag tar en dag på stranden
skrivet 2010-06-17 klockan 22:58:50

..och en till, och en till, och en.. Ja ni förstår poängen. Vädret har vart kalas för playamys och det är där jag tillbringat de senaste två dagarna. Jag har till och med avverkat årets första dopp(!) Fasligt kallt tror och anser nog de flesta och visst var det kallt, ingen medelhavsvärme i vattnet här inte, men samtidigt inte så fruktansvärt som jag trots allt föreställt mig. Snarare blev det kallt väl uppe på stranden igen. Anyhow, fortsätter sommaren på det här viset blir jag pepparkaka även detta år utan utomlandsvistelse, wiiihuuuu! Imorgon blir det dock regn om man ska tro väderleken som visas, vi får väl vi får väl se. Har en del ärenden att uträtta så för min del spelar det inte riktigt någon större roll. Jag har ju soooooommarlov och kan njuta ALLA dagar!


Ett smakprov från min nya hemmaplaya.

Söker praktikplats - sol och värme önskvärt
skrivet 2010-06-15 klockan 23:07:37

Nu har jag sovit tio timmar två nätter i sträck men känner mig fortfarande helt slut. Kan det vara så att jag behöver semester från sommarlovet? Eller är det kanske nu när jag kan slappna av lite och ta det hyfsat lugnt som den senaste månadens slit uppenbarar sig i form av både trötthet och mos i skallen(!?) Jag väljer att hoppas på att vädret gör sitt och att solen imorgon väljer att stråla som aldrig förr. Jag känner att det gäller att passa på att njuta av varenda lediga dag om den kommande höstterminen inte ska kännas alltför lång. Anyway, har idag suttit och massmailat ansökningar om LIA-plats (dvs praktikplats) till hösten och håller nu tummarna för ett positivt svar från någon så jag slipper fundera mer över det. Önskvärt vore ju såklart att få hamna i solen och värmen, men som vanligt vågar jag inte hoppas på för mycket då mitt förstahandsval så sent som idag visade sig inte bli något av.

Håller en extra tumme för Playitas Resort i Fuerteventura just nu.

 

And everybody will be singing it
skrivet 2010-06-10 klockan 22:54:53

Imorgon smäller det! Avspark för fotbolls-VM. Jag lär hemsöka varenda kotte jag känner i avsaknad av vanlig hederlig TV, alternativt bosätta mig på någon uteservering som visar jippot. Kommer antagligen också ta extra lång tid på mig vid drift av löpbanden på jobbet, skruva lite kan man ju utan att titta på vad man gör(!) Hur som helst gör den officiella VM-låten mig hur glad som helst and that's a big plus! Tillbringar annars även denna kväll i sällskap med Crockett och Tubbs. Schemat för morgondagen ändrades hastigt och lustigt idag då jag fick reda på att jag kunde få tillgodoräkna mig tidigare studier i ekonomikursen vi läser nu, så med andra ord, ingen tenta för mig imorgon! Kändes något surt till en början då jag i och med detta kunnat ta sommarlov för tre veckor sedan, men lite repetition har väl aldrig skadat förstås och nu känns det helt ok trots allt. Så imorgon, officiell start för sommarlov, fotbolls-VM och eventuellt ett efterlängtat kickboxningspass!

 

Turkosa väggar, axelvaddar och rosa flamingos
skrivet 2010-06-09 klockan 22:36:32

Efter världens kanske segaste omotiverade dag dör jag lite i soffan och kör igång säsong 1 av efterlängtade Miami Vice. Jag drömmer mig bort i en värld av pastell och neon, axelvaddar och fluffigt hår, svajande palmer, glödande solnedgångar och rosa flamingos till tonerna av de bästa låtarna från 80-talet. Kan det bli mycket bättre, wouldn't think so, ja känner mig i alla fall skönt nöjd.


A midsummer nights dream
skrivet 2010-06-08 klockan 23:07:12

Snubblade över ett antal helt underbart härliga sommarbilder av Antonella Arismendi häromdagen som jag bara måste få dela med mig av!

 



Redesign med bara massa pludderpladder
skrivet 2010-06-08 klockan 00:06:38

Så vart det lite redesign på bloggen igen, allt för att slippa plugga även såhär på kvällskvisten, inbiten nattsuddare som man är (vilket egentligen inte är riktigt sant numera!). Märker dock vad man missar en hel massa när man inte hänger aktivt på facebook under en kväll(!) Desto mer news nu istället då bloggeländet får räknas som done, för denna aftonen i alla fall. Sista två dagarna, inklusive deltenta, innan sommaruppehåll från plugget. Jag känner dock att jag lite tagit sommarlov redan nu, svårt att känna sig entusiastisk den sista veckan i allmänhet. Men riktigt ledig kommer jag nog inte känna mig förrän jag faktiskt ska vara helt ledig de två sista veckorna i juli. Dessförinnan blir det en del jobb (om än inte överdrivet), eventuellt ett mindre firande av bästaste Jus på hennes 30-årsdag som går av stapeln samma dag som prinselisessan gifter sig(!) för att följas upp av årets roligaste fest senare i juli. Men innan dess såklart, midsommar i Skåne! Mycket står på tapeten trots att jag inte direkt planerat något för min egentliga semester och jag lovar att uppdatera under sommarens gång med en hel massa pics som jag vart så sagolikt dålig på hittills. Nu tröttmössa under täcket, movietajm och lite mental pepp inför morgondagen då jag tänkte ta mig ett varv genom skogsdungen, beta av några fler sidor ofantligt tråkig företagsekonomi, tigga korv och glass av Pernilla på Skeppsbron (dvs om vädret tillåter) och därefter jobbelijobba några timmar, med förhoppningsvis några motiverade inbokade. So, have a pleasent evening folks.


En bild jag tog förra sommaren på Öland.

 

 

Bikinidepression
skrivet 2010-06-07 klockan 18:27:23

Inte samma fullträff som förra årets collection, men några godbitar hittar man även i år hos min, under förra året, nyvunna bikinikärlek Poko Pano. Är annars rätt missnöjd med årets badmode som serveras här i stan. Har febrilt letat efter en grym bikini men inte hittat en endaste jag verkligen fastnat för - vart ska jag leta? Jag planerar trots allt att tillbringa x antal dagar på min nya beach denna sommaren (bilder kommer inom kort), i alla fall så länge jag jobbar och befinner mig i stan. Tycker i vanliga fall att de flesta butiker som levererar budgetvarianter av bikinis brukar lyckas riktigt bra, men denna säsong vet jag inte vad som har hänt(!?) när inte ens de etablerade och lite dyrare märkena riktigt fått till det! Det ser inte ljusare ut än att jag får nöta på förrförra sommarens bikinisar ännu en säsong (för att inte tala om förrförrförra sommarens!), vilket inte känns alltför lockande då de blev mer än väl använda under förra sommaren. Men att köpa något bara för att och som sen ska samlas på hög känns långtifrån lockande det heller. That time has passed. Hur som helst, har ni något toppentips så lämna en kommentar och jag blir sååå glad!




I've been awarded
skrivet 2010-06-06 klockan 20:07:41

..för vad vet jag egentligen inte(?), men alltid trevligt när man ägnas en extra tanke helt apropå bara sådär! Denna någon som gett mig en överraskningsaward är Alicia. Bästa tjejen som också fick mig att börja blogga mitt i all misär för snart ett och ett halvt år sedan. Om det såhär på lång sikt hjälpt mig har jag nog inte funderat särskilt mycket på, men det kändes skönt och välbehövligt för stunden i varje fall. Att skriva har alltid varit ett sätt för mig att få ur mig alla förvridna tankar och funderingar och märkliga ting och snart hoppas jag på att ha tiden att kunna uppdatera här oftare än som skett det senaste halvåret. Hur som helst, enligt awarden ska jag gå back in time till den tionde bilden jag publicerat här på bloggen, vilket också blir till mitt tionde inlägg. Jag hade funderingar om vad jag vill bli när jag blir stor, vad jag vill pyssla med här i livet, fördriva dagarna med, etc. Såhär drygt ett år senare har jag kommit en bra bit på väg med en av de påtänkta sysslorna i varje fall och det är väl ändå ganska stort(!?) Frågan kvarstår dock var jag ska landa i slutändan, men som vanligt lär tiden få utvisa svaret. Nu när jag äntligen näst intill blivit kvitt den envisa förkylningen jag dragit runt på i två veckor ska jag trots allt unna mig en sanslöst lugn kväll i soffan framför TVn och se om filmen jag hyrt kan vara något att rekommendera på bloggen imorgon. Awarden skickar jag idag vidare till my old time buddie Annelie som har bloggen Vardagstugg, så kika in där vet jag!



Bilden som prydde mitt tionde inlägg.

 

 

Förkylningen continues
skrivet 2010-06-01 klockan 10:31:01

Fortfarande försyyyld och halvmosig i skallen. Får se vad jag kan åstadkomma under dagen till trots. En promenix för att få lite luft är i alla fall nr 1. För var dag som går längtar jag tills jag fått i ordning allt här, tills sommarlovet börjar, tills jag kan få andas lite. I dagsläget går det ju svårt att andas ändå med täppt nos och tjockishals, men att lite kunna släppa allt igen. I need it! Hade lite av den känslan i vintras ett tag när jag precis fått ordning i förra lägenheten, skolan rullade på (om än väldigt intensivt) och jag funderade helt enkelt inte så mycket på allt och ingenting och var ganska så nöjd. Nu känner jag mig mest trött och som jag inte har koll på läget. Utan min kalender är jag totally lost! Det känns en aning skrämmande. Men snart så, lagom tills sommarlovet drar igång, då blir det ordning och reda och en hela massa peace som sagt. Kan eventuellt bli tal om en kortare resa söderut inom snar framtid också vilket jag verkligen håller tummarna för och hoppas det kommer fungera som jag önskar. Saknar mina små skåningar ju! Men nu dags att vakna här, sätta mitt namn på brevlådan och få något gjort idag, trots allt.