Garderobsrensning och frisyrfunderingar
skrivet 2009-03-31 klockan 23:02:12

Nu finns det säkert mer än en person som ifrågasätter detta inlägget efter att ha läst tidigare inlägg i min blogg, men jag är inte mer än människa, om än jag vissa dagar skulle föredra att vara en ko och vissa dagar en delfin. Men det är en annan historia. Idag har jag ägnat kvällen åt att lägga in annonser på Tradera. Otroligt tråkigt pyssel för det tar sån jäkla tid, men samtidigt är det lika trevligt när grejerna blir sålda och jag fått någon krona för dem istället för att slänga eller ge bort allt. Så den som känner sig i behov av diverse väskor, höga klackar, klänningar och andra vår- & sommarkläder kan ju hålla ögonen öppna på no81's säljsida framöver. Stor utförsäljning lovas! Man kan ju göra klipp, både som säljare och köpare. Som när jag tidigare i år fick sälja bort min Odd Molly-jacka för mer än jag gett för den! Den var ju faktiskt välanvänd under hösten och vintern som gått, vilket jag också angett såklart. Jag är alltid ärlig i mina annonser, det vinner man alltid på i längden. Men sen ibland får man istället vara beredd på att bara få någon femtiolapp för något som man knappt använt. Då får man tänka att 50 kr är ju bra mycket bättre än 0 kr! Och säljer man ett tjugotal plagg kan man faktiskt få ihop en rätt bra summa för något som annars bara ligger i garderoben och aldrig används. Till saken hör att Tradera har fungerat otroligt segt senaste veckan i förhållande till andra siter på nätet så jag undrar om halva Sverige har rensat sina garderober och förråd och febrilt slänger in annonser för både det ena och det andra? Det skulle ju vara en förklaring att de har utsatts för överbelastning och systemet inte hänger med? Blev i alla fall sjukt less av att sitta och vänta medan mina bilder laddades upp och förhandsgranskningen skulle bli klar och bla bla bla..så jag surfade runt i cyberdjungeln efter andra tidsfördriv och hittade då en kanonsite med hundratals frisyrer! Då jag i dagsläget har en trasigt sliten kalufs och ca decimetern utväxt, efter att inte varit till frisören sedan september, så ligger ett ordentligt frisörbesök inte alltför långt borta. Finns inte många bra sidor, och ännu färre bra bilder, med olika frisyrer och färgval. Men denna är klockren! Jag måste nog ta mig en funderare på vad jag ska göra denna gång.



Denna är en av mina solklara favoriter!


What to do in life-dilemman och terapitalk
skrivet 2009-03-30 klockan 21:13:00

Jag undrar vad jag ska bli när jag blir stor? Men numera behöver man ju inte bli något speciellt, däremot kan man pyssla med en hel del speciella saker. Jag menar, förr kunde man bli läkare, eller polis, eller brandman, eller brevbärare, eller frisör, eller trädgårdsmästare. Nu kan man plåta för diverse olika projekt, man kan konsultera folk i olika saker och ting, man kan copywrite'a och man kan sälja det mesta på ca en miljard olika sätt. Om man bortser från min Hawaii-dröm, som kanske inte är alltför realistisk i mångas ögon(!?), så är jag nog mest inne på inredning, fotografering eller friskvård. Alla tre grejerna helt annorlunda från vad jag tidigare sysslat med. Ja när jag tänker tillbaka, vad har jag egentligen gjort av de åren som gått?? Reflektera, men gräv inte ner dig, lev här lev nu! Jag tror i alla fall starkt på att man ska tycka det är roligt det man gör och känna att man trivs med sin tillvaro helt enkelt. Så fort det blir ett ont måste som man ojar sig över är det antagligen något man borde ta och ändra på. Det ska ju vara kul att gå till jobbet, inte sant!? Detta tyckte dock inte Linda att det skulle bli idag (när vi sågs för första gången på typ ett år(!) Vilket får mig att fundera hur det kommer sig att jag inte träffat någon på just ett år!?? Och än en gång rusar tiden iväg.. Vi hann nog babbla om det mesta och jag insåg att vi tänker väldigt lika och framförallt verkar agera väldigt lika i liknande situationer. Känner att jag blivit väldigt analytisk av mig på sistone, vill gärna försöka vägleda och råda andra. Är nog en jäkla tur att jag inte är religiös på något sätt, risken finns ju att jag startat en frikyrka av något slag, eller en sekt kanske? Näe, Gud bevare mig väl, det är långt ifrån min melodi. Men någonstans är det otroligt frigörande att få öppna upp sig ibland och bara tömma, på allt! Som Linda sa, så måste vi göra det här oftare, självklart!




Kombinera fotografering och friskvård?


Blandade känslor och en timme mindre
skrivet 2009-03-29 klockan 19:47:27

Det känns alltid märkligt när man får en timme mindre.. Men jag gillar när vi ställer om klockan till sommartid. Det betyder ju att vi går mot ljusare tider, värme och förhoppningsvis massa sol! Som sagt, jag befinner mig på fel kontinent , det är uppenbart. Idag spenderade jag nästan två timmar på gymmet, kände mig hur pigg och stark som helst! Kanske har att göra med den där timmen mindre jag fick sova inatt?? Det är fascinerande hur människokroppen fungerar och reagerar så olika från dag till dag, något som slagit mig igen nu när jag äntligen kommit igång efter så många år. Men det är en skön känsla när man orkar mer och mer allt eftersom veckorna flyter på. En vecka till och sen är det dags för coaching hos Mr Hulk Hogan igen. Ska bli spännande att få höra vad han har för tips på hur jag ska fortsätta framöver.

Apropå veckorna som försvinner en efter en, fortare än kvickt, så är det inte många kvar nu tills min darling kommer hem igen. Fick mail idag att de blivit utskickade igen så nu behöver jag inte passa på telefonen på några dagar i alla fall. Trist bara och fruktansvärt frustrerande att hans mobil inte fungerar längre, då kan vi inte ens ha sms-kontakt när de är iväg. Bläää! Han är en sån drullplutt min älskade sambo. Men ska bli skönt när han är helt klar där nere, så det blir lite liv i stugan här hemma igen.



Sommartider, jag känner det är nånting på gång..


Sommarminnen och schyssta cruisers
skrivet 2009-03-28 klockan 23:18:58

Jag är fast! Kommer antagligen inte missa ett avsnitt av säsongens Robinson, om det inte urartar och blir till något det alltid varit. Javisst, det är TV! Men skadeglädjen sägs ju också ska vara den sanna glädjen, inte sant? Jag menar, hur många satt inte och var avundsjuka när de i tidigare Robinson-säsonger fått leva på en ö med underbara stränder, turkosblått vatten och palmer fulla av kokosnötter och inte haft mycket annat för sig om dagarna än solat och badat. Möjligen fiskat lite och tävlat såklart, men hey!? I denna säsongen kastas de in i ett träsk och massa andra jäkligheter, utan mat och utan tillhörigheter, yes!! Lite tufft ska det ju vara, annars är det väl ingen match!?

Babblar annars med Jus på MSN ikväll och utbyter gamla sommarminnen. Grävde upp ett flertal bilder från ett antal år tillbaka och kan konstatera hur annorlunda jag ser ut beroende på hårfärg. Blir nog en ljusare variant till denna sommaren, är trött på att få missfärgat hår då solen bleker det efter att man tonat mörkare, vill inte ha grönt hår! Om än jag annars gillar grönt väääldigt mycket!

Vi får se om det blir någon favorit-i-repris i år.. Vore toppen om vädrets makter ville detsamma. Men en cykel- och tältsemester på Öland är faktiskt inte fy skam, under rätt omständigheter vill säga, man lär ju sig ju till nästa gång om inte annat. Med andra ord ska jag vaddera min bak, åtminstone första cykeldagen. Jag ska ha spf 50 om vi cyklar på dagen och solen skiner och jag ska framförallt skaffa mig en solhatt eller en töntig keps! Då borde jag vara i hamn.. Åh jag längtar redan efter sommaren! Jag bor i fel världsdel, that's a fact!



Den här färgglada Beach Cruisern från Nirve hittar du hos Ohana.se


Mensvärkar och ett gigantisk diskberg
skrivet 2009-03-28 klockan 15:14:10

Hela morgonen och förmiddagen har jag legat nerbäddad med dubbla täcken runt magen. Helst skulle jag slippa skiten såklart, men idag har det ändå varit helt ok, inget illamående och inga tendeser till att svimma, alltid något. Smärtan får jag helt enkelt stå ut med. Solen skiner inte heller där utanför så jag har inte behövt känna någon ångest för att jag legat halva dagen, som jag annars lätt kan göra. Det enda som legat och gnagt i mig är det jätteberg av disk som stått och väntat på mig i köket. Men nu är det i alla fall avklarat. Urk, finns det något värre husgöromål än att diska!? Är ju inte ägare av en diskmaskin som kanske framgår rätt tydligt. Hade vi haft det hade det ju varit a piece of cake! Näe, jag städar nog till och med hellre toaletten och badrummet än diskar. Blir skönt när honey bunny är hemma igen, då slipper jag disken för det mesta. Han är den bästa!


Så här mysigt, som detta från Marbodal, skulle jag vilja att mitt kök såg ut.


Trötta muskler och lite Miss Ayo
skrivet 2009-03-27 klockan 19:32:56

Efter en och en halv timme på gymmet är det otroligt skönt att komma hem, dra på sig mysbyxorna och lyssna lite på Ayo's Life is Real. Precis vad jag behöver. Den som inte hört Ayo med hennes album Joyful har missat något. Resten av fredagskvällen kommer annars att bestå av tacos, rödvin, Så ska det låta och diverse andra underhållande program som visas på alla våra tre(!) kanaler. Vilket påminner mig om att det nog är dags att sätta igång nu om jag inte ska missa början.




På Ayo's MySpace-sida kan du lyssna gratis och kolla in musikvideor mm.


Gråa dagar med små färgklickar
skrivet 2009-03-27 klockan 12:59:20

Idag är en sån typisk grå och trist dag då jag gärna drar täcket över huvudet igen och somnar om. Vissa dagar funkar det bra, men desto fler dagar vaknar jag senare med huvudvärk och en rastlöshet utan dess like. Så hur tråkigt det än ser ut på andra sidan fönsterrutan pallrar jag mig ändå upp och avnjuter en nödvändig frukost framför TVn. Nu när vintersäsongen nått sitt slut och jag inte längre kan sitta och heja fram våra svenskar i diverse världsmästerskap och världscuper som en annan sportnörd, är jag tillbaka framför Nyhetsmorgon. Att fördriva tiden framför datorn är annars inget större problem, vilket jag tror de flesta håller med mig om. Och visst har jag mer eller mindre bannlyst all denna ytlighet vad gäller mode, skönhet och fashion som sprids över världen via internet på var och varannan blogg, men för den skull kan jag långt ifrån påstå att jag är ointresserad av det. Så när jag surfade runt på the world wide web imorse hittade jag ett par tokschyssta pjucks! Nike Womens Blazer Mid Premium i vitt cross-print-pattern allover med limegröna detaljer. Något att helt klart sätta upp på önskelistan!



Dessa sköna sneakers och annat godis hittar du på Shelta.se


Saffransrisotto och drömhustankar
skrivet 2009-03-27 klockan 00:49:39

Undrar hur det kommer sig att jag har mat i tre av mina hittills fyra rubriker? Kanske för att jag älskar mat, men mest antagligen för att jag denna veckan har min Prova-på-nya-recept-vecka. Det är en sån vecka jag tycker att alla ska ha någon gång emellanåt. Alltid lär man sig något nytt. En saffransrisotto låter kanske lite som en Paella i vissas öron, men det är det icke. Denna varianten var faktiskt en riktig no1, krämig (som jag hört att en risotto helst ska vara?), lagom smakrik och den kändes otroligt nyttig trots att den innehåller hela 100 g parmesan! I mitt fall blev det dock Västerbottensost istället, men det funkade lika bra det. Nu kanske jag bör tillägga att detta receptet var för 4 pers, så med andra ord blev det inte 100 g Västerbottensost i min måltid. Imorgon tänkte jag däremot ge mig i kast med en spenatsoppa, som i och för sig också ska innehålla en del ost ser jag nu. Hmm, blir mycket ost den här veckan, men vad gör det egentligen!? Ost är ju bara bland det godaste som finns och den här soppan ska i alla fall inte mixas! Undrar vad de har för ost på Hawaii by the way?? Kanske får tänka om där i värsta fall.
Någon som sällan lagar mat är min kära vän Cissi, eller Fru Grahn som jag numera helst vill kalla henne. Fyra av fem gånger jag ätit med Fru Grahn (ofta också med Herr Grahn) så har vi ätit ute. Kanske mest för att vi befunnit oss på deras hemmaplan och inte min, men ändå. Nu när jag fått veta att de köpt hus ska det bli andra bullar av! Nu måste hon ju bli husfru också. Det tycker i alla fall jag. 270 gigantiska kvm har de skaffat sig! Jag frågade snällt, men kanske lite väl genomskinligt hur stor familj de tänkt sig egentligen? Jag fick svaret "Vi får nog skaffa några fler hundar"!? Inte för att jag har något emot lilla stora Buddha bus, han är underbar! Men tanken på 4-5 till av honom gör mig svimfärdig. Jag tror jag nöjer mig med en vovve, en sån svart med brunt på, vill ha vill ha! Har inte kommit på något bra namn åt den ännu, men det kanske kommer som med posten då vi skaffat honom, ja eller henne. Vilket i och för sig inte är aktuellt i dagsläget. Men förhoppningsvis innan vi hittat vårt renoveringsobjekt i alla fall, eftersom jag har känslan av att det kommer att dröja ett antal år tills dess. Jag hade förvisso hittat ett potentiellt sådant för någon månad sen, men jag tror inte att Johan riktigt höll med mig där, haha! Renoveringsobjekt i all ära, men detta var nog lite för mycket för honom. Jag fortsätter dock att leta vidare och den dagen då tidpunkten är rätt för ett sådant projekt så kommer jag säkerligen också att hitta det.

Ett drömhus helt klart!


Surfsnack och underbara Feel-Good-böcker
skrivet 2009-03-25 klockan 23:48:25

Jus! Ja just Jus! Du vet var du ska trycka för att få mig på riktigt gott humör. Surfing! När ska vi tajma detta? Jag vet inte i hur många år jag tjatat om denna surfing. Förhoppningsvis ska min bloggheader (som jag även har som skrivbord numera) inspirera och motivera mig tillräckligt för att min dröm en gång ska bli verklighet. Och näe, jag satsar inte för något Beach 2009 eller så om än jag är en hejare på gymmet numera, det blir snarare en välkommen bonus. Min dröm ligger i mitt egna strandcafé på Hawaii (eller liknande). Glida runt i flipflops hela dagarna och sörpla fruktdrinkar, det är min melodi. Wiiiie!! Att senare när solen börjar gå ner sätta sig i en solstol eller gosa ihop sig i en hängmatta och läsa en helt underbar feel-good-bok, det kan inte annat än vara livet!

Apropå underbara feel-good-böcker måste jag bara rekommendera En liten hattaffär på hörnet skriven av Marita Conlon-McKenna. Du kan inte annat än le när du läser denna mysiga roman. En annan skön bok är Lisa Jewell's Vince & Joy. Joy..det skulle man fått heta. Vore en omöjlighet att känna sig nere om man hade ett namn som betydde Glädje! Men å andra sidan är det nog bara sunt att faktiskt få känna sig lite nere ibland..






Morotspannkaka och lite andra tankar
skrivet 2009-03-24 klockan 23:46:57

Det slog mig tidigare idag (ungefär efter mitt första inlägg!?) hur anti jag varit mot allt detta bloggande. Kanske mest för att jag de senaste åren befunnit mig i en värld där all denna ytlighet (som majoriteten bloggar om, rätta mig om jag har fel?) faktiskt kört mig i botten. Det är intressant hur man kommer till insikt om saker och ting här i livet allt eftersom tiden går. Skulle jag varit religiös skulle jag väl myntat något i stuk med att jag blivit upplyst. Men näe, det är bara ren och skär insikt som livets erfarenheter hittills gett mig. Så känner jag mig själv rätt, vilket jag nog faktiskt gör lite för bra egentligen, så kommer jag till viss del använda den här bloggen som någon form av självhjälp. Att skriva ner sina tankar har ju i alla tider ansetts vara något bra för att just komma till insikt. Vi får väl se hur det artar sig.

Men vad som gav mig inspirationen till startandet av denna blogg var faktiskt en kär gammal vän! En vän som jag inte haft kontakt med på något år. Ja, du vet hur det blir.. Man flyttar, startar upp på nytt, får nya bekanta, de man inte träffar särskilt ofta rinner kontakten ut i sanden med. Det är tråkigt, men visst kan man fixa det ändå, bara viljan och engagemanget finns där från bådas sida. Men det jag gillar med vänner man känt länge, men inte träffar särskilt ofta, är när man ändå kan träffas och sitta ner och prata precis som om det vore igår. Man kan ta telefonen och ringa efter 3 månaders tystnad och prata lika bra ändå, utan sura miner eller pinsamma tystnader. Tyvärr lever vi i ett samhälle där jag tror de flesta skulle behöva ta en time out, stanna upp och känna efter. Visst gäller det långt ifrån alla, men håll med om att vi nog är en hel del som skulle behöva ett halvår i en liten stuga på en fjälltopp långt ifrån allt vad stress, press och onödiga behov heter. Sätta fokus på oss själva helt enkelt. Man måste kunna bara få vara! Något som absolut ska bli mitt nya motto i mitt nya liv.

Men tillbaka till min kära vän som gav mig inspirationen till detta. En skön tjej med båda fötterna på jorden som gav mig många skratt under vår studietid. Och resan till Mallis, om än den på många plan var förfärlig, så hade vi ju ändå helt enkelt skitroligt! Jag skrattar för mig själv när jag tänker tillbaka på hur det började, med blåsor på tår, uppsvullna fötter, skavsår och irriterande utslag och eksem. Brända näsor och ryggar, outhärdlig hetta och magsjuka. Vet egentligen inte hur vi härdade ut, men det gjorde vi! Och utsikten från balkongerna var iaf fin! Ser framför mig hur vi dansade kväll efter kväll till Bob Sinclair's World Hold On, förevigt vigd åt minnet av Cala Millor sommaren 2006.. I min självhjälp ingår dock inte att älta det förflutna, men jag anser att det är skillnad på att leva i det förflutna och att få bli nostalgisk och gotta sig i härliga minnen.

Och apropå att gotta sig så tog jag än en gång plats i köket idag. Ja, jag brukar faktiskt laga mat rätt ofta och är dessutom riktigt riktigt bra på det, vilket jag förstår man kanske tvivlar på efter gårdagens mindre katastrof. Men idag blev det inget mindre än en morotspannkaka i ugnen. Otroligt smarrig sådan med bacon och purjolök i, serverad med rårörda lingon blandat med äpple, mums! Jag lyckades även under dagens gång slänga ihop en riktigt maffig hälsolimpa innehållande allt från bovete till linfrön, solroskärnor, torkade aprikoser och pumpakärnor. Den ser lyckad ut men hur den smakar återstår att se. Det var ett nytt experiment efter recept från ICA's tidning Buffé. Måste ju försöka mig på lite hälsonyttigare kost nu också när jag kommit igång så jäkla bra med träningen, är så stolt över mig själv efter förra veckans hela fem träningspass! Stort tack till SATS's egen Mr Hulk Hogan som sparkade igång mig, men nu är det bara upp till Fröken UpsideDown att fixa resten. Vem vet egentligen hur långt man kan nå!?




Bob Sinclair's World Hold On fungerar lika bra att gå en
snabb promenad i vårsolen till, perfekt skönt lagom tempo!





Testa också den otroligt goda Morotspannkakan och varför inte en rejäl frukostmacka av Bovetelimpan med t ex keso, kalkon, avocado, paprika eller annat mumsigt, bara din fantasi och kreativitet kan sätta stopp, ät och njut!


Tre små fåglar - och lite majs
skrivet 2009-03-24 klockan 14:14:20

Finns det ett bättre sätt att starta dagen på än med Bob Marley's Three Little Birds!? Den påminner mig om någon sorts mantra som aldrig tar slut förrän du själv väljer att det ska göra det. När jag dessutom ser vårsolen stråla där utanför känner jag med en gång att dagen kommer att flyta på smärtfritt. Något som jag inte kan påstå att gårdagen gjorde.

Ibland är jag helt enkelt hopplös! Men istället för att bli förbannad så kunde jag inte annat än skratta åt mig själv i stundens hetta. Och när jag säger hetta menar jag det bokstavligen. Jag satt nämligen häromdagen och gick igenom min hög av lösa recept för att få någon slags ordning på det hela så jag vet vad jag har. För vet jag inte vad jag har använder jag dem ju aldrig, och ska jag inte använda dem vad ska jag då ha dem till? Jag är ju inte den som samlar skräp på hög, inte om jag själv får välja iaf. Hur som helst, jag hade bl a hittat ett recept på en kryddstark majssoppa med chili och chorizo som lät klart smarrig och som jag då igår skulle ge mig på. Inga konstigheter fram till att soppan skulle mixas slät, där gick det näst intill åt pipsvängen. Eftersom jag inte är ägare av en stavmixer som man helst ska använda sig av i detta läget, tyckte jag att en vanlig blender kunde fungera lika bra. Jag hällde i soppan, tryckte ditt locket (som jag höll fast som man brukar!) och satte sen igång mixern. Ja, du anar säkert vad som hände. Trycket som uppstod när jag startade mixern var jag inte beredd på och jag höll alltså inte fast locket tillräckligt vilket gjorde att mixern fungerade som under ett vulkanutbrott. Majssoppa all-over! Det gjorde ju inte heller saken bättre att denna soppa innehöll gurkmeja, så numera har jag lite gula fläckar här och var i mitt annars ganska så vita kök. Själv klarade jag mig undan med ett gulprickigt linne och lite majs i ansiktet, håret och över armarna. Som tur var fick jag inga större splash, då hade jag nog fått uppsöka akuten för mindre brännskador. Soppan var ju faktiskt skållhet! Till på köpet lyckades jag totalt bränna chorizon som under mitt majs-vulkanutbrott låg i stekpannan på alldeles för hög värme. Men efter en ordentlig rengöring av köket, nystekt chorizo och färdiglagad soppa så kunde jag äntligen avnjuta denna underbara måltid. Ja ok, underbar var kanske att ta i, men riktigt gott smakade det faktiskt! Om detta berodde på min hungersnöd låter vi vara osagt. Har iaf lärt mig lite mer om kökets konster och nästa gång det ska mixas soppa kan det ju omöjligt gå fel!?






Här hittar du det smaskiga receptet på Majssoppa med Chilisting från ICA.se, håll bara fast locket!