Want-to-have's i sommar och bebisnedkomst
skrivet 2009-04-29 klockan 11:54:18

Det är nästan lite lustigt, men klart att babyn ville komma ut med detsamma när han hörde att jag var på väg upp igen, haha! Natten mot måndag den 27 april födde Annelie sin lille Vidar som var 49 cm kortis och vägde 3375 små gram. Fick en bild skickad via MMS igår på den lille söte när de fortfarande låg på BB. I eftermiddag ska de visst få åka hem, så förhoppningsvis hinner jag kika förbi och få se det lilla livet live innan jag åker hem på måndag igen.

Solen strålar annars här idag igen (efter gårdagens regn och eländiga +5 grader) och termometern har i alla fall passerat +15 gradersstrecket så det tar sig. Blir nog en skön lunch på altanen idag, eftermiddagen tror jag annars är vigd åt massa spring i stan efter köksinredning. Vi får väl se hur länge mamsen måste jobba bara.

Nedan ser ni ett litet collage med Sommar-Want-To-Have's som jag knåpat ihop. Alla bikinis och tunikan kommer från Victoria's Secret, jeansshortsen hittar ni hos Billabong, den sköna stråhatten, blomman (som är en kombinerad brosch och hårspänne) och t-shirten med DALLAS-tryck är alla från H&M, de gröna fina sandalerna finns hos Urban Outfitters, det gula linnet med Hippie-tryck kommer från Topshop, randiga espadrillos och orange Aviator-brillor hittar ni hos Salt o' Peppar, longboards i massor hittar ni hos Altrec och sist men inte minst den härligt sommarfräscha parfymen Versense från Versace (finns att köpa i de flesta butiker som säljer parfymer).


Är det för uppenbart att jag nu vill ha riktig sommar?

Blandade ingredienser och en massa pladder
skrivet 2009-04-28 klockan 01:17:26

Vaknade hyfsat tidigt imorse, med andra ord före väckarklockan tjöt, vilket inte händer alltför ofta. Rätt skön känsla när man ändå känner sig utvilad och kan tycka det är ok att stiga upp. För övrigt en ännu skönare känsla när jag kom på att jag storstädat igår. Fick i mig lite frulle och skuttade i träningskläderna och begav mig till gymmet. Väl där möttes jag av Mr Hulk Hogan himself som stod och hängde i receptionen med den nya tjejen (gissar på att hon är ny eftersom jag inte sett henne där förut) och pratade väder. Som den realist jag är föll jag genast in i samtalet och tog ner de båda på jorden när de pläderade för sommarvädret till Valborg. Icke sa jag, blir säkert kallt så vi får dra fram vinterjackorna igen. Ingen av dem hoppades att jag skulle ha rätt. Det hoppas jag inte själv heller för den delen. Lyckades i alla fall ta mig igenom mitt träningspass fram till efter 10 min på bandet, då sa hälsenan stopp. Blä! Fattar inte vad jag lyckats med för att den också ska bli fucked-up!? Räcker det inte med att jag har ett knä som inte funkar som det ska, en höft som hoppar och en rygg som sällan ligger rätt? Som vanligt biter jag ihop. Men har ju lärt mig att det inte är bra att bita för länge heller. Kanske måste gå och kolla skiten snart i alla fall. Det blir väl bäst så. Kl 12 var jag på väg hemåt igen och var lite väl tidsoptimist när jag sa till Linda att vi kunde ses i stan kl 14. På två timmar skulle jag alltså hinna gå hem från gymmet (tar ca 15 min), packa alla grejer för flygresan (räknade med 30 min eftersom jag alltid glömmer något eller ångrar mig), duscha (fick bli en snabbis på 10 min) och sen klä mig och annat jox som att vattna blommor, stänga ner stand-by-lägen, tömma sopor och gå ut med dessa och kolla igen att jag inte glömt något. Tanken var sen att ta bussen till stationen (tar ca 5-10 min) för att sen ta tåget till stan (tar ca 20 min). Hur som helst så hade jag totalt glömt av att jag hade diskbänken full av disk (detta tillhörde inte gårdagens storstädning!), men jag lyckades ta mig till stan till kl 14.30 åtminstone vilket jag tycker var rätt duktigt jobbat med tanke på vad jag skulle hinna med. Blev en skön eftermiddag, om än en blåsig sådan, på en uteservering i Gamla stan. Lollo mötte upp lite senare, jättetrevligt, hundra år sen jag träffade tjejen sist så det var kul! Hon är sig lik, allt något nytt på g. Vid 18.30-tiden bar det iväg till flyget som skulle ta mig norrut, en flygresa som gick galant utan några som helst krångel då vi till och med landade 10 min innan utsatt tid, hur ofta händer det!? Kvällen har avslutats med te och mumsiga frallor med salami och brie och en massa kökspladder. Har förstått att det i veckan ska kollas på allt från köksbelysning och beslag till köksbord och eventuella stolar. Vi får väl se vart vi hamnar. Godnatt världen!






Powerwalk, storstädning och Bandit för hela slanten
skrivet 2009-04-26 klockan 21:56:21

Vaknade upp imorse och kände än en gång av bastukänslan i lägenheten. Morgonsol genom fönstren må vara mysigt men inte när den gör att lägenheten praktiskt taget förkolnar av hettan och gör det omöjligt att andas och med andra ord också omöjligt att ta någon längre sovmorgon. Bara att pallra sig upp, sleva i sig en filtallrik, ett ägg och lite frukt för att sen dra på sig super-hero-dräkten och ge sig ut på en powerwalk. Efter ca 10 min var jag redan genomblöt, efter ca 45 min var jag helt slut och då hade jag ändå bara gått halva sträckan. Det pissiga är ju att man inte kan vända efter halva sträckan för då har man ju ändå lika långt tillbaka. Så jag pinnade på. Körde om en kille på cykel(!) Kedjan hade hoppat (vilket jag hann se när jag passerade) men killen på cykeln fortsatte ändå att trampa!? Ja jag vet inte riktigt vad han pysslade med?? Men i slutspurten blev jag sen omsprungen av en lönnfet kille med barnvagn, i uppförsbacke! Jag tröstade mig själv med att han var typ en halvmeter längre än mig och hade längre ben än överkropp. Efter avklarad powerwalk var jag rätt nöjd och dåsade ihop i soffan här hemma för att genast påminna mig själv om att jag skulle kolla upp flygen norrut till veckan. Självklart ska varenda människa här i stan flyga norrut till veckan så det blev att boka redan till imorgon kväll för att mamsen inte skulle behöva slänga ut en förmögenhet för att få hjälp med att välja kakel till köket. Ja mina föräldrar har kommit till skott och köket är beställt, men kaklet de bestämt sig för är visst inte längre något vidare och det är här deras dotter (läs jag) kommer in. Vi får väl se vad jag kan åstadkomma, men något måste vi ju hitta och få dem att bestämma sig för i alla fall. Efter flygbokningen hade jag inget annat val än att ta tag i städningen, ska jag vara bortrest en vecka måste jag ju se till att det är städat då jag kommer hem igen och framförallt då systeryster kommer hit samma dag. Det var väl, ja...alldeles för länge sen jag städade sist. Inte min favoritsyssla numera. Men jag tryckte igång Bandit, min eviga räddare i nöden och sen kunde jag rocka loss med dammsugaren. Allt flöt på fint och nu är här städat och fräscht. Så kanon att jag skulle kunna bjuda hem för ett riktigt cocktailparty. Åhå! Där fick jag en idé! Men den håller jag nog hemlig ett tag...



Det är alltid lika skönt när man städat klart.


F*cking junkmail och pillerhysteri - ursäkta uttrycket
skrivet 2009-04-26 klockan 00:54:36

Ett tag trodde jag att jag lyckats komma undan allt spammande, men icke. Nu öser det in med skräppost i maillådan. Rena pillerhysterin! Och jag är fortfarande lika ointresserad av Viagra-piller, bantningspiller, lyckopiller, eller vilka som helst piller! Kan det vara så att dessa spammare vaknar till liv med solen och värmen (är helt övertygad om att de går i ide vintertid!) och att det därför trillat in ungefär ett mail i minuten de senaste dagarna (eftersom de självklart känner av vår väderlek här i Svea rike!) eller kanske inte!? Undrar för övrigt om det finns folk som faktiskt nappar på något av alla dessa hysteriskt sjuka erbjudanden om diverse skit? Den tragiska sanningen är väl att det faktiskt finns det, och dessvärre gott om dem. Själv tar jag aldrig annat än en mindre överdos alvedon, ipren eller möjligtvis magnecyl vid tillfällen som bl a idag när det känns som att livmodern ska ramla ur kroppen eller de gånger migränen sätter in. Näe, nu har jag raderat hela skräppostmappen och tänkte förflytta mig någon meter till sängen innan jag slocknar. Goodnight från fröken pillerfri!



Upp till kamp mot skräpposten!


Glassigt värre med eventuell lingonhelg
skrivet 2009-04-25 klockan 22:33:14

Så tror jag det var dags igen med månadens lilla roliga. Ibland skulle jag vilja plocka bort några kroppsdelar och organ för att slippa skiten. En halv dag går ju åt till att bara ligga i fosterställning. Ingen katastrof om det regnar och är tråkväder där utanför, men nu har ju sommaren kommit! När jag väl kunde ta mig ut på eftermiddagen tror jag nog att det var varmare ute än inne, vilket brukar vara ett av tecknen på att sommaren åtminstone är på intåg, om än inte med säkerhet här ännu. Vad vet man, nästa vecka kanske vi har nollgrader igen och det skulle väl inte vara första gången. Sista april brukar ju inte direkt vara känd för att värma våra frusna fingrar mer än med alla majbrasor, så varför skulle det vara annorlunda i år? Nääe, jag ä' inte bitter... (sagt med värmländsk dialekt á la Robert Gustafsson som imiterar Tony Richardsson). Jag har bara PMS. Lördagskvällen har jag annars spenderat framför Robinson, och ikväll var nog det mest intressanta avsnittet hittills trots att min största favorit, den militanta vegetarianen från skåne, åkte ur tävlingen. Ska bli oerhört spännande att se vartåt det balkar i fortsättningen. Jag förundras lika mycket varje gång över folks attityder, tyck och tänk. Det är otroligt hur vissa människor kan vara så fucked-up och rentav elaka. Men nu ska jag nog mumsa lite glass istället för att spy galla och ta ut mina PMS-aggressioner på TV-personligheter. And my vote goes to... Ja vem ska jag nu hålla på!?




 
Kändes inte riktigt aktuellt att visa någon bild på "lingonhelgen".


Självömkan och en strålande klagodag
skrivet 2009-04-24 klockan 19:07:49

Känns som att jag jobbat två dygn i sträck, men så har det varit två köriga dagar också, var i princip bara hem och sov inatt. Känns hemskt att nobba det underbara sommarvädret där utanför nu, men det skulle jag ju faktiskt inte gjort om vi i alla fall haft en liten uteplats att mysa på. Vill ha! Ska be min darling bygga en till sommaren, precis här utanför. Ja! Det vore perfekt. Tveksamt att hyresvärden tycker detsamma. Har något emot hyresvärdar, de verkar sällan måna om sina hyresgäster. Men folk måste ju alltid bo nånstans så hyresvärdarna behöver väl inte bry sig alltför mycket, de står ju i princip aldrig med tomma bostäder ändå. Har precis slängt i en tvätt i maskinen och funderar på vad jag ska laga till middag. Det lutar åt något väldigt simpelt, vad det nu kan vara? Känner mig sådär mosig i hjärnan för tillfället, blev alldeles sömnig efter duschen. Bqwqeeertydbjrkukumd! Älskling, kom hem och ta hand om mig nu! Jag vill bara slänga mig i soffan och ligga där. Det är en sån dag idag... Varför!? Det har jag ingen aning om. Egentligen mår jag väldigt bra idag.



Idag känner jag mig nästan lite såhär, men när jag ser bilden börjar jag bara skratta!


Ett litet collage och en burk Saffrans-Biscotti
skrivet 2009-04-22 klockan 23:05:54

Så har jag äntligen fått tummen ur och fixat ett litet collage till min profil här på bloggen. Så ni som tidigare försökt traska vidare via flip-flops-ikonen och enbart mötts av en bambu-vägg kan nu med glädje kika in igen, bara för att glo eller bara för att rosa eller risa. Bör kanske nämna att den jäkla bambu-väggen jag pratar om inte syns i explorer av någon skum anledning?? Eftersom jag inte riktigt kan det här med html och sånt (har precis börjat lära mig) så vet jag inte hur jag gör för att bloggen ska se likadan ut i alla webläsare!? Tips tas därför tacksamt emot. Själv använder jag firefox ifall någon skulle vara intresserad av att veta hur min bloggdesign egentligen ska se ut.

Dagen och kvällen har annars spenderats på gymmet och hemma i köket. Oj vad skönt det var att träna idag! Det kändes att det var någon vecka sedan sist, men bara sådär lagom så jag fick ta i lite extra. Avslutade med 30 min powerwalk på bandet innan jag stretchade duktigt. Stretchar alltid duktigt! Det sitter nog i sen tonårsben. Hade tänkt köra kärringgrillen efteråt, men tji fick jag! Varken den fungerande eller den icke fungerande fungerade idag. Nåväl, får väl hålla tummarna för att SMHI prickat rätt inför helgen så får jag kanske jämna ut brännan, från halsen och neråt, i alla fall. Och apropå bränna, så lyckades jag självklart bränna min stackars tumme nyss när jag skulle ta plåten ur ugnen. Någon som är förvånad!? Efter min eminenta tacosmiddag idag bestämde jag mig för att baka och ikväll blev det inget mindre än Saffrans-Biscotti. När jag blandat alla ingredienserna och körde på med elvispen så skulle självklart den jäkla maskinen hänga sig, och självklart då på turbofart(!). Fick stopp på skiten genom att på något vänster dra ur sladden ur uttaget och sen låg en tredjedel av degen i små klumpar runtom på köksbänken. Ibland är det tur att man rengör och plockar undan innan man sätter igång. Det var med andra ord bara att skrapa upp det som hamnat utanför och sen baka ut alltihop. Kan helt klart rekommendera dessa för den som vill ha något gott att knapra på men som inte är för sött. Supergott till bara en kopp kaffe eller te. Det får nog bli kvällens avslut, en kopp te och nybakta biscotti!



Det kom ett samtal över dålig lina...
skrivet 2009-04-22 klockan 12:39:51

...och min darling is still alive! Pheeeew... Hatar när han inte kunnat plinga på över en vecka. Blir ett nervvrak så fort jag hör något på nyheterna. Har inte reagerat så tidigare, kan det bero på att det är så nära nu? Så kort tid kvar innan det är över? Eller beror det på att jag är sjukt trött på att varje dag öppna dörren till en tom lägenhet? Vill inte tänka på mig själv som en person som inte klarar av att vara ensam, för så är ju inte fallet! Eller är det egentligen det? Jag får krupp av att för länge känna mig som en eremit, men samtidigt kan det ju vara så skönt med lugnet och tystnaden. Men det går ju inte att bortse från att jag älskar att vara bland människor, när det handlar om dem jag tycker om. Det finns ju faktiskt inget bättre än att vara omgiven av dem du älskar och dem som älskar dig, inte sant!? Nu ska jag bege mig iväg till gymmet för att äntligen plocka upp spillrorna efter påskfirande och sjukdomar. Peppa peppa peppa!




Just hanging around och färgglad omelett for dinner
skrivet 2009-04-21 klockan 19:05:10

Tillbringade gårdagens eftermiddag i solen på Lindas balkong med kaffe i FBK-muggar(!) Vi fick båda färg på nosen så mys var det i varje fall och mycket blev det tjötat om. Idag har däremot solen lyst med sin frånvaro. Då jag inte riktigt vågade mig på ett pass på gymmet idag, så blev det en promenix istället för att åtminstone röra mig nånting. Man ska inte utmana ödet förrän man känner sig fit for fight. Men imorgon är det dags igen. Yes! Har annars påbörjat nästa utförsäljning på Tradera och sorterat och fixat vårt iTunes-bibliotek under dagens gång. Det är verkligen en salig blandning med örongodis! Och apropå godis blev det omelett till middag idag. Hade ungefär 12 ägg med bäst före-datum imorgon som jag kände inte kunde förspillas. En färgsprakande smarrig omelett blev det, med chorizo, rödlök, färsk spenat och tomater, toppad med lite pääärsilja, njam njam! Very simple, men ack så gött.



Min supersmarriga omelett som nu är halvt uppäten, slurp!


Facebook-quizande och hästhoppning
skrivet 2009-04-20 klockan 00:34:38

Jag måste ha knarkat. Men har man bara mos i hjärnan, enbart skogs-TV och bara en mjukis-Ior och några bananflugor till sällskap, vad gör man? Är uttråkad till max och nu orkar jag inte vara krasslig mer. Inatt ska jag sova bort allt som heter mos i hjärnan, trasdocketankar och tristess så jag imorgon kan springa runt med några jobbansökningar på förmiddagen för att senare yra runt med Linda rest of the day. I hope it'll be a sunny day!




Ior är en vän i vått och torrt, liksom alla de andra i Sjumilaskogen.


What-to-do-in-life-lista med mos i hjärnan
skrivet 2009-04-19 klockan 12:56:25

Är fortfarande helmosig i hjärnan och känner mig lite som en trasdocka idag. Vilket genast fick mig att tänka på just Trasdockorna. Älskade det programmet då jag var liten. Ja jag skulle nog precis börja skolan då den serien kom. "Lite trasiga och knasiga..Helt underbar, apropå ingenting!

I vilket fall som helst låg jag igår kväll med mitt mos i hjärnan och mina febervattniga ögon och kollade på Australia, helt ok film men inte alls sådär storslagen som jag nog väntat mig. Denna fick mig dock, underligt nog, på massa tankar om vad jag vill här livet. Så för att inte ligga och grubbla för mycket sen när det var dags att duna så började jag skriva en liten What-to-do-in-life-lista. Den innefattar numera allt från mina surf- & Hawaii-drömmar till mina, kanske något mer realistiska, tankar om friskvårdsutbildning och att jobba med inredning. Diverse kurser i foto och grafisk design, att lära mig klättra, bygga drömhuset, roadtrip i USA, och kanske en kortare tids volontärarbete i Afrika!? Jag vill baka mera, och kanske ta beställningar (dock på en hobbynivå), träna boxning eller någon annan våldsam kampsport, haha! och jag vill äga en schysst cruiser som jag kan glida runt på under sommaren och bara vara! Självklart innefattar listan även barn, bröllop och Leva-lyckliga-i-alla-sina-dagar-sagan. Men som den realist jag ändå är (trots min fantasi och mitt drömmande) så tror jag inte (och vet!) att man inte kan få den sagan om man inte väljer att göra saker som gör en glad på vägen och under tiden. Man kan aldrig bara anpassa sig om än man självklart, i många lägen, måste kompromissa för att möta andra halvvägs. Jag konstaterade att allt det jag vill kan beskrivas med tre korta ord. Jag vill trivas, hjälpa och skapa, får jag göra det kommer jag alltid att må bra! Så nu är det väl bara att sätta upp en plan, för "man ska alltid ha en plan!" som min mor så ofta har sagt.




Har du någon gång funderat över allt du verkligen vill göra i livet?


Feberfrossa med ett halvt filmmaraton
skrivet 2009-04-18 klockan 15:36:53

Inte blev det någon catering idag inte, och inte mycket annat heller för den delen. Känner mig som en pisspotta när jag måste svika i sista sekund. Får hoppas Linda har snälla gäster idag. Men what to do när man har mos i hjärnan och kroppen inte vill hänga med? Till på köpet ögon som aldrig vill sluta vattnas. Jag har badat i svett halva natten och halvsovit mig igenom 2-3 filmer under dagen ifall någon mot förmodan undrar. Känner att jag skulle behöva lite luft nu för att inte såsa ihop totalt så jag får väl försöka mig på en kortare promenix, kanske till ICA och inhandla lite glass. Det ska ju vara bra att varva varmt med kallt när man har feber har jag hört? Sen är ju glass en väldigt bra tröst när man känner sig liten, svag och klen, jajamen! Och jag som övervägde att det var pollenskiten som gjorde sig påmind!? Suck..




Man kan aldrig äta för mycket glass, mums!


Segt och soligt med Generation Kill
skrivet 2009-04-18 klockan 00:28:35

Har känt mig helt otroligt seg idag. Har snörvlat mest hela dagen och var helgojsig i halsen imorse. Håller tummarna för att jag inte håller på att bli sjuk, peppar peppar! Kanske pollenskiten som gör sig påmind om än jag inte brukar reagera förrän mitt i sommaren? Tog mig ut på en längre promenix i solgasset i varje fall, annars har dagen inte bjudit på mycket spännande. Lite tvätt och lite mer försäljningspaketerande. Har legat i soffan hela kvällen med början till Så ska det låta, min favorit-fredags-underhållning på dumburken. Ännu trevligare blev det när jag insåg att kvällens film var Million Dollar Baby, som jag fövisso sett ett antal gånger, men som bara är sååå bra! Clintan blir aldrig för gammal, så enkelt är det. Men jag fick avbryta filmtittandet för att inte missa det första avsnittet av Generation Kill, som jag hört ska vara något riktigt bra. Och myket riktigt, måste jag säga, så verkar Alexander Skarsgård göra en riktigt bra huvudroll denna gång. Generation Kill är en amerikansk miniserie som bygger på en bok med samma namn, skriven av Rolling Stone-journalisten Evan Wright. Den skildrar hans upplevelser som inbäddad reporter på plats i Irak vid tidpunkten för Irakkrigets inledning 2003. Serien spelades in i Namibia, Sydafrika och Mozambique och i huvudfokus är de fyrtiotal sergeanter, korpraler, majorer och andra medlemmar som utgör den amerikanska marinkårens första spaningsbataljon (1st Reconnaissance Battalion). En serie helt klart värd att följa om man, som jag, är fanatiker av krigsfilm/dokumentär. Men nu måste jag nog försöka duna om jag ska orka med catering-grejen jag lovat bort mig till  imorgon. Zzzzznark!




HBO's sida för serien kan ni läsa mer, lyssna och tjuvglutta.


Czech Hockey Games i eftermiddagssolen
skrivet 2009-04-16 klockan 18:39:33

Efter dagens träningspass, ett besök till ICA för att fylla på en tom kyl och en hel del pysslande med att paketera och skicka iväg diverse sålda prylar, och självklart en massa annat jox, så har jag äntligen kunnat landa för dagen. Det är en skön känsla när man gjort det man skulle och kan slänga sig raklång i soffan med gott samvete. Dusch efter träning, check! Mysbyxor, check! Uppbullat fruktfat, check! Eftermiddagssolen är klart underskattad. Bland det mysigaste som finns när den strålar där utanför. Skulle bara haft en underbar balkong eller ännu hellre en härlig uteplats eller mindre terass att njuta av den på! Men i dagsläget får jag klara mig med att titta på skenet där utanför och självklart på Tre Kronor Live @ Hockey Games, CZECH!




Här skulle jag gärna sitta i eftermiddagssolen!


Back in town med mixade emotions
skrivet 2009-04-15 klockan 22:34:01

Så var jag tillbaka in the big city och mina känslor är minst sagt blandade. Har haft en otroligt skön, lugn, avkopplande och trevlig vecka i norr samtidigt som jag vissa dagar näst intill klättrat på väggarna av rastlöshet. Har saknat att inte gå och träna var och varannan dag ska jag villigt erkänna. Mer motvilligt måste jag säga att lägenheten kändes otroligt kall och tom att komma hem till ikväll. Kanske för att den faktiskt ÄR otroligt kall rent temperaturmässigt just nu eftersom jag, veckan innan jag åkte, öppnat ventilerna vid fönstren då det praktiskt taget var sommar ute ju! Men kanske också för att det aldrig känns kallt att stiga genom dörren hos mor och far på Playa del Vargvägen (som min kära mamma döpte huset till efter första eller andra sommaren vi bott där, vilket måste varit sommaren -97 eller -98 då det var helt sjukt varmt!?). Well, en kylig lägenhet just sucks, det är fakta. Nedräkningen har definitivt börjat tills min älskling sätter hobbit-fossingarna på svensk mark igen. Tre veckor exakt idag! Intalar mig att dessa veckor kommer att flyga iväg, för det gör dem ju? Resten av denna vecka känns redan fulltecknad om än jag egentligen inte har särskilt mycket att uträtta. Hur kommer det sig? Hur mycket tid man än har tycks den aldrig räcka till!? Skoltiden var en bra tid (har jag insett så här på äldre dar!), då gick man på ett schema året runt, år efter år och visste exakt hur mycket tid man hade till allt annat. Å andra sidan hade man nog långt ifrån lika mycket att stå i på sidan av då, om än det kunde tyckas så. Tänk vad tanken förändras med åren.

Nu ska jag nog vira in mig i täcken och filtar i soffan och se en riktigt trevlig film med en kokhet tekopp att värma mina blåa fingrar på. Ska nog göra mig några smarriga skorpor med massa marmelad och ost också, det var längesen. Vilket fick mig att komma på tanken att jag nog måste baka skorpor någon dag denna vecka också, mums!




Det är tomt och ensamt utan min älskling här hemma..


När ödets stjärnor faller - i solgasset
skrivet 2009-04-15 klockan 10:30:06

Läser just nu Maeve Binchy's När ödets stjärnor faller. En härlig bok som innehåller allt! Den handlar om de två flickorna Benny och Eve som växer upp i en liten irländsk by på 50-talet och blir oskiljaktiga vänner. De är varandras raka motsatser. Benny är klumpig och osäker, men tar sig igenom alla svårigheter med hjälp av sin humor och sitt glada humör. Eve är föräldralös och uppväxt i ett nunnekloster, liten och tunn, men blir ändå Bennys beskyddare. När de börjar på universitetet i Dublin får de uppleva ett annorlunda liv än det i byn. De får nya vänner, träffar killar och upplever både glädje och sorg tillsammans. Maeve Binchy är född i Dublin och gick i skola i Det Heliga Barnets kloster i Killiney. Hon har arbetat som lärare och journalist och ända sedan debuten 1982 med Tänd ett litet ljus har hennes böcker tydligen haft stora framgångar och alltid placerat sig högst upp på bestsellerlistorna världen över. Det här är första boken jag läser av henne, men lita på att det blir fler! Nu är det hög tid att ta plats i vårsolen med tekoppen, en varm macka, pocketboken och sen bara njuta. So long!



Kanske något att sätta på näsan i solgasset?
Dessa kommer från Urban Outfitters och kostar runt 100-lappen.


Ja se det töar och köksplanering
skrivet 2009-04-14 klockan 19:04:26

Så har ännu en påsk avklarats. På påskafton begav vi oss nordväst ut och landade på trevlig påsklunch med pappas sida av släkten. Påskdagen spenderade vi sedan i stugan ute på sjön med skoter, snöpulsande och korvgrillning i strålande solsken med +15 grader och igår hjälpte vi farmor att skynda på våren och städade upp ute på gården. Ja ok, mamma och pappa städade upp, jag skottade en soffa i snön där vi kunde avnjuta årets första glass i solen. Mums!
Väl tillbaka i "storstan"  lite senare drog vi fram grillen eftersom våren även tyckts ha kommit hit. Det är verkligen underbart med all denna sol! Men trots det härliga vårvädret har vi idag mest befunnit oss inomhus. Mamma fick nämligen ett infall att det nu måste vara dags att ta tag i köket och göra om, så vi har ränt runt på diverse kakelhus och dylikt mest hela dagen. Det ska väl tilläggas att denna planering pågått i några år nu, men när dem är två stycken med skilda åsikter varav den ena hela tiden ändrar sig är det inte lätt att komma till skott! Förhoppningsvis kan de hålla fast vid sitt val denna gång så kanske det blir ett nytt kök innan 2009 års slut!? Kommer att bli riktigt fint med gräddvita luckor, något vitrinskåp, arbetsbänk i mörk valnöt och sådär härligt äpple/kiwi/oliv-grönt kakel. Tapeten vi såg på Färg & Tapet från Boråstapeter är väldigt typisk min mor och hade passat jättebra på köksväggen. Jag får väl återkomma med ett bildresultat inom en snar framtid. Om det nu blir av?




Tapeten Linné från Boråstapeter som mamma vill ha till köksväggen.


Påskpynt, Cupcakes-bak och snö som vräker ner
skrivet 2009-04-09 klockan 18:23:48

De senaste två dagarna har bestått av diverse påskpyntande och cupcakes-bak. Fick den briljanta idén (som säkert många andra?) att göra påskiga cupcakes. Något som inte var fullt så enkelt som jag trott. Har lärt mig att marsipan är lättare att arbeta med än mandelmassa i alla fall. Något att tänka på till nästa cupcake-bak. Annelie verkade åtminstone nöjd med sin fina påskpresent tidigare idag när jag kikade förbi. Pyntandet bestod annars av två stora påskris med fjädrar, ägg och små garnkycklingar i. Någon enstaka tuppprydnad fick också ställas fram i mina föräldrars hem. Har för övrigt hunnit trycka i mig lite påskskinka, en större mängd påskmust och säkert ett helt litet påskägg med godis och självklart minst en halv påsk-cupcake! Nu väntar någon form av Gin-drink innan mumsig ryggbiff till middag. Och snön den fortsätter att vräka ner.. Glad påsk!




Färgglada ägg i massor, det kommer att målas imorgon!


Flyga flygplan och paltkoma
skrivet 2009-04-08 klockan 00:43:27

Landade i ett nollgradigt vintervitt Norrland strax efter kl 17.00 tidigare idag. Då solen stekte och termometern stod på  åtminstone +15(!) när jag lyfte, kände jag såklart genast av temperaturskillnaden när jag steg av planet iklädd mina älskade converse (självklart i tyg!) och min tunna vårjacka med endast t-shirt under. Men alternativet att dra på mig den äckliga tjocka vinterjackan i vårvärmen innan jag åkte fanns inte. Självklart har jag tänkt på att packa med tjockare kläder också för att kunna vistas utomhus kommande veckan, så helt bakom flötet är jag faktiskt inte, om än det kan tyckas så!? Dagen till ära serverades det palt till middag, vilket är en mumsig favorit som jag tyvärr sällan äter numera eftersom det är nästintill omöjligt att få tag på hemmavid. Har man tur kan man hitta det i någon större livsmedelsbutik som kör Norrländska tema-veckor eller liknande, men min ICA-butik säljer det i alla fall inte. Och skulle man mot förmodan hitta det någonstans är det ändå ingen vidare palt. Bara degiga klumpar utan någon smak alls och med en nästan obefintlig mängd av fläsk i. Fläsket är viktigt! Näe, den bästa är den hemgjorda palten, stora som babyhuvuden!




Flyga flygplan är alltid trevligt i klart väder!


Back to old memories - med lite Arkiv X
skrivet 2009-04-07 klockan 01:46:32

Har spenderat kvällen med Linda, som jag dessvärre inte lyckades plåta ikväll(!) Hade ju med kameran och allt! Shame on me.. Har även fått äran att träffa den beryktade J (som jag inte heller lyckades plåta!) som hon haft ihop det med i si så där 2 år nu. Riktigt trevlig typ, om än återhållsam, men jag förstår att hon gillar honom skarpt! Kvällen bestod av mat, vin, lite mera mat och ännu mera vin för att sedan avslutas med två öl. Efter en helkväll hann vi avverka ungefär halva våra liv och lite till. Linda är skön! Kom hem till en "skogs"-TV som inte visar visar mycket annat än gamla Arkiv X -avsnitt så jag får väl helt enkelt somna sött till utomjordingar och andra märkliga händelser/varelser!? "E.T, phone home!?"




It always gives you good memories!


Solstrålar och äckliga vinterjackor
skrivet 2009-04-06 klockan 12:32:08

Så strålar solen idag igen! Wiiiiee! Lyssnar på Colbie Caillat's Oxygen och drömmer mig bort till milsvida stränder, höga palmer, skummande vågor och turkosblått vatten. I verkligheten får jag nöja mig med en skogspromenad i ett ganska så gråbeige landskap. Dagen består annars av lite gymmande, utrensning ur kyl/skafferi och packning. Ja imorgon bär det ju av norrut. Där snön fortfarande ligger kvar! Bäst att vakna upp ur drömmen så jag inte av misstag får med mig bikinin och flip-flopsen istället för vinterjackan och den stickade mössan. Usch, gillar inte känslan av hur det låter. Att behöva vinterjackan och den stickade mössan igen menar jag. Har efter ett antal år kommit underfund med att jag inte gillar att ha mycket kläder på mig. Med det vill jag ha sagt att jag inte är särskilt förtjust i lager på lager. Jag blir alltid helt sjukt varm så fort jag rör mig det minsta och som jag tidigare nämnt, frimärkskänslan är ingen mysig känslan, bara äcklig och kladdig. Men nu ska jag röra mig ut i solen, utan vinterjacka! Har ändå en känsla av att jag får ta en långdusch innan jag senare ska äta middag med Linda ikväll, med eller utan stickad mössa.





Du hittar Colbie Caillat på MySpace och på hennes egen sida.


Regn och en helgrå himmel - behöver jag säga mer?
skrivet 2009-04-05 klockan 12:28:32

Idag öser regnet ner och solen syns inte till någonstans alls på den helgrå himlen. Blä! Jag drar iväg och tränar och kanske det får bli filmmaraton senare?




Det här regnet ser bra mycket mysigare ut än regnet utanför fönstret idag.


Walking on sunshine och blomsterprakt
skrivet 2009-04-04 klockan 18:40:03

Värmen håller i sig och solen strålar som aldrig förr! Trodde inte jag skulle ta av mig till t-shirt förrän i maj, men efter 15 minuters promenad höll jag på att kolapsa av värmeslag. Ja kanske inte bokstavligt, men frimärkskänslan gjorde sig påmind i alla fall. Det som helt klart är trist den här tiden på året är allt damm! Grus, sand och diverse annat "skräp" som flyger omkring som en mindre sandstorm, och allt känns bara så beige. Jag vill ha grönska, färgglada blommor och doft av sommar med en gång! Jag vill kunna ta min filt och lägga mig i parken med min bok, iPod och picknickkorg. Tur ibland att tiden går så pass fort ändå. Men apropå färgglada blommor köpte jag idag en helt underbar Hortensia, kanske i hopp om att skynda på våren lite? Den fick ta plats i en plåthink och blomstrar nu i alla fall upp alla 37 kvm med sina härliga färger.



Såhär fin blev min nya Hortensia på bild!


Nostalgikickar och mysfredag
skrivet 2009-04-03 klockan 19:34:06

Helt sjukt vilken värme det varit idag! Man undrar ju om det ska hålla i sig eller om det kommer ännu en köldknäpp innan våren verkligen gör sin entré för i år? Jobbigt när man inte vet hur man ska klä sig bara. Tror aldrig jag känt att det varit så skönt att ställa sig i duschen efter träning som idag. Gillar inte att känna mig som ett frimärke någon slickat på. Om det inte innebär att jag är ett frimärke i bikini på en strand nära havet där jag kan svalka mig närhelst jag känner för det förstås.

Eftermiddagen har annars fortsatt med Bandit-lyssnande och det är klubbat och klart, de spelar ingen dålig musik i den radiokanalen! Fick en enorm nostalgikick när White Lion's When The Children Cry spelades tidigare. Många tryckare som dansats till den i yngre år. Wow! Det är en sån känsla när man kastas bakåt i tiden på det sättet. Jag vill bara plocka fram gamla fotoalbum och bilder och gotta mig i. Har annars slängt in lite bakpotatis i ugnen, kvällen till ära, som nog snart börjar bli färdiga. Jag gör det enkelt och fixar en sallad och lite räkor, rödlök, creme fraiche och rom. Lite vitt vin till det och jag kan mysa ihop mig i soffan framför TVn resten av kvällen. Sa precis puss och kram och godnatt till min darling som plingade över satelliten. Önskar han varit här nu istället, men risken finns nog att jag kramat sönder honom. Nu är det mysfredag! Och nu spelas Alice Cooper's Poison, behöver jag säga mer!?




Vilka grabbar säger jag bara!


Underbara vårsol och Dead by April
skrivet 2009-04-03 klockan 13:33:17

Nu känns det verkligen att våren är här! Veckan som gått har bestått av sol, sol och åter sol och för var dag som passerat har det bara känts varmare. Det är bara för gött! Efter en snabb promenix i det underbara vädret landade jag hemma i köket för lunch och skruvade upp volymen på Bandit. Helt klart en av världens bästa radiokanaler. Och vad får jag höra om inga  mindre än mina nya favoriter Dead By April.  Jag bara längtar tills deras album kommer ut i maj! Och till deras spelning såklart! Det finns väl få som missat trailern för Robinson 2009 på TV4? Det är inga mindre än Dead By April.




Dead By April släpper sitt första album i början av maj. Kolla in dem på MySpace för spelningar.


Klimatfrågor och lyxmuffins
skrivet 2009-04-02 klockan 22:08:28

Jag är kass när det kommer till miljötänkande, det är lika bra att erkänna. Det enda riktigt bra jag gjort för miljön hittills är att jag inte skaffat körkort och därmed inte heller bil. Alltid något, men shit vad mycket mer man egentligen skulle kunna göra i vardagen som jag inte reflekterar över. Har precis sett Postkodlotteriets Klimatevent från Stockholm Stadshus på TV4. Vi lever ju i ett slit- och slängsamhälle, så är det bara, och värre blir det ju fler onödiga behov vi skaffar oss. Till exempel så köper jag fortfarande vanliga glödlampor(!) och som jag förstått det är det mer eller mindre dödsstraff på det numera. Å andra sidan har vi inte mer än 37 kvm att lysa upp så kanske de inte är så farligt ändå? Men hur är det då med TV, dator och andra prylar som ofta står i standby-läge? Förvisso har vi såna uttag man kan stänga av, men hur ofta gör man det? Om jag inte i förvirringen och brådskan glömmer det, brukar jag stänga av dessa när vi reser bort åtminstone. Återvinning då? Ja jag pantar alla flaskor och burkar, mest Coca-Cola-flaskor. Om jag blev av med mitt colaberoende vore det väl bättre för miljön? Tidningar och annat papper brukar jag sortera, och glas förstås, men där tror jag mitt miljötänk slutar. Kanske för att vi helt enkelt inte har så mycket plats, men också för att det, här där vi bor, känns lönlöst att sortera då alla i området slänger vad som helst var som helst. Om detta i sin tur beror på att folk inte kan läsa, är blinda eller bara allmänt dumma i huvudet låter vi vara osagt. Men om man inte vet var man nu ska slänga något, av den anledningen att man inte vet vad det står på skyltarna i återvinningsrummet, kan man inte bara slänga sitt skräp i den gigantiska containern (som i och för sig är till för grovsopor, men där blir det ju ändå en salig blandning av det mesta i slutändan)?? Jag menar istället för att förstöra sorteringen i någon annan tunna? Skulle jag jobbat som sopgubbe skulle jag nog bli galen dagarna i ända! Känner att jag skulle kunna skriva en hel uppsats om miljötänkandet just nu, men jag får nog ge mig för ikväll innan jag tappar tråden helt. Ska istället ta mig ännu en mumsbit av mina lyxmuffins (ja det stod så på etiketten!) med äpple och choklad som jag köpte tidigare idag. Var flera veckor sen jag tryckte i mig något sådant, så nu tänker jag bara njuta. Mmmmmmums!



Är det fler än jag som tycker att det fattas ett OR före KILL YOURSELF?


Norrländska påskplaner och kära återseenden
skrivet 2009-04-01 klockan 18:00:39

Jag har idag fortsatt min utrensning på diverse prylar och skulle nog för enkelhetens skull ordnat en loppis. Något som i och för sig tar sin tid på andra sätt, men då slipper man i alla fall fota alla prylar, lägga in dem i datorn, ändra storlek, eventuellt redigera, skriva en bra beskrivning osv. Men jag är nu klar för tillfället och några har redan börjat lägga sina bud så förhoppningsvis rullar det på även denna gången.

Jag fick för övrigt ett mail från min kära mor idag som undrade om jag skulle vilja komma upp och hälsa på till påsk. Självklart vill jag det! Har ju inga planer alls annars och i dagsläget skulle det vara skönt med lite miljöombyte också, om än solen skiner så gött här nu. Förhoppningsvis skiner solen även i Norrland, trots snön som fortfarande ligger kvar, så kanske, om man har tur, kan man få lite färg på näsan också. Jag gillar faktiskt påsken, fast jag kan ju inte påstå att jag direkt firat den de senaste åren. Men det är ju egentligen så mysigt och trevligt med allt pyntande. Jag älskar att pynta! Fråga vem som helst som känner mig, haha! Påskris med fjädrar, målade ägg, påskliljor, påskägg fulla med godis, mums! Min farmor brukade alltid göra små påskkycklingar i marsipan doppade i lite choklad, undrar om hon fortfarande gör det? Det var så länge sen jag firade påsk där att det minns jag inte när det var senast. Jag bokade i alla fall resan med en gång, så på tisdag bär det av norrut. Har jag tur hinner jag kanske få se Annelies jättemage också, haha! Bara inte skrutten inuti har väldigt bråttom ut förstås..



Trevlig påskdekoration att ha någonstans hemma.